Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kuga mk1 2.0 tdci - Motor grublje radi, dizne?

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
daxsm
Poruka: 9
Član foruma od: sreda, 2. avg. 2017. u 12:20h

Kuga mk1 2.0 tdci - Motor grublje radi, dizne?

Poruka od daxsm » petak, 12. mar. 2021. u 13:53h

Naime prica ide ovako. Ford Kuga mk1 2009 100kw. Kad sam ga kupio auto je radio kao sat, tih, miran... trebao je mali i veliki servis da se uradi i nosac motora da se zameni.

Nakon toga motor se cuje drugacije. Grublje radi, “rezi” i izrazene su vibracije u celoj kabini. Odvozim auto kod drugog majstora da proveri da li je sve dobro uradjeno i on govori da jeste. Treci majstor takodje potvrdjuje da je sve korektno uradjeno.

Vracam auto prvom majstoru i on reklamira nosac motora i nakon zamene nosaca auto nema vise vibracije. Ali motor radi isto.

E sad, da se auto cuo tako kada sam ga kupio ne bih nista mislio. Ovako znam da je bio mnogo tisi, mirniji pa sumnjam na dizne buduci da je sve provereno.

Ono sto sad primecujem jesu vibracije u kabini ali na vecim obrtajima ali nema ih na volanu kao pre vec prosto se oseti da auto radi grublje.

Kacin i video ali ne znam da li moze dobro da se cuje. Cuje se metalan zvuk, kao cekicanje ali blago. Imao sam megana koji je imao problem sa diznama i mnogo se gore culo.

E sad, da li se te konkretne dizne mogu remontovati? I da li neko od forumasa moze da po zvuku prepozna da li su dizne i po ovome sto ja opisujem? Mozda je neko imao slican slucaj.

https://share.icloud.com/photos/0s6vYjS ... 1RkVM1gycQ

popovicvl
Poruka: 5660
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Re: Dizne?

Poruka od popovicvl » petak, 12. mar. 2021. u 14:12h

Možda majstor ima kuma koji vozi isti TDCI sa propalim diznama, taman dok je tvoj auto bio na servisu da i kum reši svoj problem.

Bar da sam majstor, moj kum bi uvek imao dobre dizne na motoru. :)

djekic
Poruka: 151
Član foruma od: četvrtak, 23. apr. 2009. u 12:29h

Re: Kuga mk1 2.0 tdci - Motor grublje radi, dizne?

Poruka od djekic » petak, 12. mar. 2021. u 14:49h

Ništa ne diraj,kakve dizne !
Jedino po zvuku neki roler,španer ili ležaj se čuje.

Lucky
Poruka: 1083
Član foruma od: sreda, 3. dec. 2014. u 10:44h

Poruka od Lucky » petak, 12. mar. 2021. u 14:50h

Po meni ovo ok radi. Da cujes ti mog Tucsona CRDi sa podignutom haubom, jeza da te uhvati hahahaha

daxsm

Poruka od daxsm » petak, 12. mar. 2021. u 15:25h

Haha. I ja sam to posunnjao! Spaneri, lezajevi, sve provereno. Zatezac zamenjen...

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8309
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » petak, 12. mar. 2021. u 16:16h

Jel ovo snimak hladnog ili zagrejanog motora i ima li neke veće razlike kada se zagreje.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

djekic

Poruka od djekic » petak, 12. mar. 2021. u 17:09h

daxsm piše:
petak, 12. mar. 2021. u 15:25h
Spaneri, lezajevi, sve provereno. Zatezac zamenjen...
Jednosmerna spojnica ?
Remenica altelnatora !

daxsm

Poruka od daxsm » petak, 12. mar. 2021. u 17:23h

Bukvalno sam rekao da pretresu ceo auto i ni jedan majstor nije rekao da nesto nije u redu. Zatezac su zamenili, ali nije bio kritican. Bukvalno kao da se odjednom promenio zvuk automobila.

Sad cu probati da opisem, osecaj kad sam na autoputu je kao da je motor jako blizu nekog metalnog dela i da vibrira od njega.... Ne znam kako da opisem. Ne mogu sad da se vozam sa majstorima po autoputu, a u leru kad je majstor kaze da po njemu radi okej.. Mada opet, znam kako je pre toga radio i definitivno je nesto drugacije.

Sumnjam na dizne jer mi je zimus na -15 okej upalio ali je dosta cekicao. Kad dajem gas on cekica. Brzo prodje kad se zagreje. Na Meganu sam imao slican problem gde je pri ubrzavanju cekicao i tada su bile dizne pa povezujem da su i sada jer je slican zvuk.

Ne znam da li vrede sta oni aditivi, da li su dizne zaprljane mozda... Potrosnja je okej, 7.6 prosek autoput/grad, ne dimi, ne trza... Samo taj cudan grub zvuk iz motora.

djekic

Poruka od djekic » petak, 12. mar. 2021. u 18:09h

daxsm piše:
petak, 12. mar. 2021. u 17:23h

Sad cu probati da opisem, osecaj kad sam na autoputu je kao da je motor jako blizu nekog metalnog dela i da vibrira od njega....
Opet bih ja nosač motora kontrolisao bočni (zamenio ako je potrebno) !
Kad na leru držić konstantno na 2 hiljade obt da li ima tih zvukova (da li vibrira motor ) ili samo dok se vozi to čuješ ?
Teško je ovako ali da onog snimka ja to ništa nečijem što opisuješ sem da se čuje ovo što sam ti već gore opisao.

Nikola312
Poruka: 1140
Član foruma od: utorak, 25. okt. 2016. u 11:13h

Poruka od Nikola312 » petak, 12. mar. 2021. u 19:30h

Ja na snimku ništa čudno ne čujem.

ljuba power
Poruka: 2710
Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
Kontakt:

Poruka od ljuba power » petak, 12. mar. 2021. u 21:37h

dizne i da nisu dobre,ovako na leru se neće manifestovati.to što na leru malo grublje radi moguće je zato što je hladan motor ili nije dostigao radnu temp.prvo bih proverio kako je motor uzubčen,zupčasti kaiš-faza motora,jer ako je faza pomerena za pola zuba otud grub rad,na kraju provera dizni ako ima dima na auspuh dok je hladan motor

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 13. mar. 2021. u 02:18h

Ako je odmah posle velikog servisa motor promenio harmoniku rada, jasno je da zupčenje nije uradjeno dobro. Ili je bilo dobro pa je sada loše ili obrnuto.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“