Beli dim iz auspuha - Focus mk1 1.6 zetec
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 16
- Član foruma od: petak, 18. jun 2021. u 12:46h
Beli dim iz auspuha - Focus mk1 1.6 zetec
Desava se sledece, u pitanju je focus 1,6 zetec 2003 god, kada je u mestu turiram tek na nekih 4500-5000obrtaja na auspuh pokaze crnkasti dim hoce nekad da puknem u zadnjem loncu, sledece, vozim dodjem ispred garaze otvorim vrata udjem u auto dam mali gas da krenem on izbaci belicasti dim, isto tako kad stanem nekad na semafor, bilo to par dana pa vise od nedelju dana nista pa pre neki dan opet, juce opet nista, pali na prvu radi lepo vuce ok mada ima neku knedlicuoko 2-3000obrtaja,nema katalizator stavljen zamenski lonac kao prigusivac
- popovicvl
- Poruka: 5660
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Beli dim iz auspuha
Kakav je sa potrošnjom ulja i vode (antifriza)?
-
Re: Beli dim iz auspuha - Focus mk1 1.6 zetec
Vodu netrosi uopste a ulje trosi to sam primetio, mada sam sipao neku sintetiku 5-30,sad planiram da sipam polusintetiku,
- popovicvl
Verovatno je dim povezan sa potrošnjom ulja. Kod mene je onomad znalo baš da zapurnja na Zetec SE. Zamena gumica ventila nije bog zna šta pomogla, tu je problem u karikama.
To što pukne kad kad, to je u vezi struje (svećice, bobine, kablovi...) ili nije dobro uzupčen ako je menjan zupčasti kaiš.
To što pukne kad kad, to je u vezi struje (svećice, bobine, kablovi...) ili nije dobro uzupčen ako je menjan zupčasti kaiš.
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Pitanje je da li je dim beo ili plavicast
Beo.. voda
Plavicast.. ulje
Sent using Tapatalk
Beo.. voda
Plavicast.. ulje
Sent using Tapatalk
Djak pesak 

-
Kolika je maksimalna dozvoljena kompresija za focusa 1,6 zetec, ja kod mene izmerio 14-15bara
Stim da iz prve kad baci skalu izbacili su sva cetri klipa oko 9,,,,,9,5bara
Stim da iz prve kad baci skalu izbacili su sva cetri klipa oko 9,,,,,9,5bara
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
to je dobra kompresija ali tu nikad nisu u problemu kompresione karike nego tzv "brisuće" karike i otud potrošnja ulja.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Nemoj sipati polusintetiku jer je to prvo neadekvatno ulje za taj motor i pravi još veću štetu, a kao drugo ima osetno lošije karakteristike podmazivanja.
Ako već hoćeš neko drugo ulje onda 5-40 ali samo sintetika.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
Sta kupiti od karika koji proizvodjac i staviti sada, a za ulje hteo sam da sipam ili liqvi moly 10w40 sa dodatkom grafita, ili da kupim fordovu sintetiku 5w_40w,
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Liqui Moly je vrhunsko ulje i garantovano nije kopija pošto ga kod nas zvanično uvozi firma iz Svilajnca ali se svakako drži isključivo čiste sintetike a to 10W40 nije.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- popovicvl
Zamena ulja neće doneti neko rešenje. Eventualno 5W40, ali tu je već pomenuto, brušuće karike su neadekvatne. Ja sam probao prvo gumice ventila, ali to nije donelo rešenje, tu sam stao i prodao auto.
Čuo sam da zamena karika rešava posao, ali ne znam da li treba i klipovi da se menjaju.
Čuo sam da zamena karika rešava posao, ali ne znam da li treba i klipovi da se menjaju.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Dovoljna je zamena karika u većini slučajeva

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!