Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus Mk 2.5 1.6 Tdci 109hp cukaranje samo prilikom ubrzanja

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Bebadzo
Poruka: 9
Član foruma od: nedelja, 4. jul 2021. u 20:33h

Focus Mk 2.5 1.6 Tdci 109hp cukaranje samo prilikom ubrzanja

Poruka od Bebadzo » nedelja, 4. jul 2021. u 21:15h

Pozdrav svima.
Nov sam clan na forumu i nadam se da cu pronaci odgovore na pitanja uz pomoc dragih clanova. Potrudicu se da detaljno a ne daveci previse pojasnim problem :)
U pitanju je Focus Mk 2.5 1.6 Tdci 109hp (2009) presao 220k km. Primetio sam od skoro (tj. mozda je taj zvuk bio tu vec, ali nisam obracao paznju tada vec sada malo vise jer mi je majstor na kontu nekih drugih simptoma koje sam mu predstavio a pomenucu ih u daljem tekstu, rekao da je nacet plivajuci) da kada dodajem gas i kada auto ubrzava iz predela motora cuje se kao neko cukaranje i sto su obrtaji veci cukaranje je ne bucnije nego intezivnije sve do nekih 2000 obrtaja, preko tog broja obrtaja nestaje i gubi se ili ga jednostavno nadjaca buka motora. Ovo se samo desava kada je auto pod opterecenjem tj. samo kada mora da ubrza i kada se dodaje gas ali samo dok je auto u brzini, dok kada je auto van brzine, u mestu, u leru, cak i kada se turira i dignu obrtaji u tom rasponu a auto izbacen iz brzine ovog zvuka nema. Od simptoma samo je eto taj zvuk koji je iritirajuci i ne verujem standardan. Auto pali odmah, na pola kljuca, nema dugog verglanja, obrtaji su stabilni kada je van brzine u mestu, skala obrtaja ne mrda nigde drzi ga na 800, auto prede kada se upali. Vuce normalno i ubrzava normalno nista cudno sa te strane ( skoro sam se vratio sa mora pun je bio gepek i nas 5oro u kabini presao 1000 km sve super, ide ekstra bez zamerki)
Da li je neko takodje mozda iskusio slican zvuk pri ubrzanju i mozda zna o cemu bi moglo biti rec? Hvala svima u napred na pomoci i potencijalnim odgovorima.

P.S. Sto se tice plivajuceg gore spomenutog, da cuje se u predelu kod levog tocka takodje tupkanje kada je auto van brzine, kada se stisne kvacilo zvuk prestaje, takodje u 4toj i 5oj brzini pogotovo kada se iz 3ce prebaci u 4tu pa onda iz 4te u 5tu pri vecoj brzini, tipa na autoputu obrtaji skoce brze dok auto standardno normalno ubrzava pa se stabilizuju, pa mi je majstor rekao da su to simptomi plivajuceg, odvaja na pola kvacila pri stiskanju i rekao mi je da koliko cu ga jos voziti zavisi od mog nacina voznje ali moze jos da se vozi i predje dok ne odlucim da ga zamenim. Sad da li ovaj gore navedeni problem ima veze sa plivajucim nisam siguran.
Vozim Ford, zivim kao lord :ford:
Ford Focus Mk 2.5 Titanium 1.6 Tdci (2021- )

stefan pariz
Poruka: 437
Član foruma od: ponedeljak, 10. nov. 2014. u 20:16h

Re: Focus Mk 2.5 1.6 Tdci 109hp cukaranje samo prilikom ubrzanja

Poruka od stefan pariz » nedelja, 4. jul 2021. u 21:19h

proveri i remenicu na tom motoru.

Envoyé de mon M2101K6G en utilisant Tapatalk

Kami
Poruka: 17
Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2021. u 22:02h

Poruka od Kami » nedelja, 4. jul 2021. u 21:26h

Ajde snimi taj zvuk, ako je to moguce. Slican zvuk imam i ja, samo 1.8tdci 115hp.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

sarabo

 
Poruka: 2089
Član foruma od: utorak, 6. jun 2017. u 13:16h

Poruka od sarabo » nedelja, 4. jul 2021. u 22:19h

Plivajući ako je načet najbolje se čuje kad se pedala kvačila stisne za 1/3 hoda

Poslato sa HRY-LX1T pomoću Tapatoka

Fiesta 1.8 d ( 1997 )
Focus MK1 1.8 tdci 74 KW ( 2002 )
Focus MK2 1.6 tdci 80 KW ( 2005 )
C max MK1 FL 1.6 tdci 66 KW ( 2008 )

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“