Društvance malo,
Dugo me nije bilo na forumu, toliko da sam zaboravio kako ove stvari funkcionišu, ali došao je trenutak da Đaniju izotimam temu kao pravi siledžija i uputim vas u dešavanja. Imam svoje teme, ali pisaću ovde kako ne bismo pravili džumbus, a Đani neka izmeni naslov teme. Post će biti poduži, pa molim za strpljenje.
Dakle, prošlog leta sam došao na suludu ideju da se vratim Ford-u i počeo sam da gledam oglase kako bih našao nešto što je u mom fazonu i nešto što bi imalo potencijala da postane nešto zanimljivo. Naravno, pored Ford-a gledao sam i ostale proizvođače, čisto da bih imao neku širu sliku, ali sama činjenica da sam uz Ford odrastao, da znam ljude i da znam gde bih održavao auto, je imala veliki udeo u tome da se vratim na omiljenog proizvođača. <3
U tom trenutku Đani predlaže prodaju svog auta, ali se nećka... e sad, da li je to taktika iskusnog prodavca, ili mu zaista nije bilo do prodaje - ne znam, ali činjenica je da sam uspeo da ga "nagovorim" da se oprosti od auta. Imajući u vidu da znam vlasnika, da znam auto i da znam čitavu istoriju, nije mi bilo previše teško da iskeširam traženu sumu i odvezem auto.
Od tog trenutka kreće moja zaljubljenost koja je možda prerasla u bolest, kako bi Đani to rekao, a verovatno je u pravu.
Hajde da malo skočimo na fotke!
Ovakvu je pamtite:
Onda je na red došlo menjanje točkova, a izbor je pao na OEM+ (recimo) varijatnu, a to su točkovi sa ST170 (17 inča, 7J, ET47,5), naravno bez čepova:
Točak je bio poliran, ali ja to ne mogu da vozim, ne volim točkove koji nisu u "boji", a kao veliki ljubitelj belih točkova znao sam koji je naredni korak - šmriglanje, prajmer, špric git i beli kreč!
Točak na autu:
Nakon toga stižu crveni čepovi - naravno:
Na red je došlo i menjanje komplet paknova - levi se dezintegrisao (nemam fotku):
Nakon toga dolazi zima, a auto uživa u svemu:
Nakon toga dolazi vreme za servis (promena ulja, promena filtera ulja, promena pločica (ATE)), a zna se gde se ide
I to nas suštinski dovodi do ovog momenta i auto je ponovo na letnjem setu:
To bi bilo to za sada, a u nekom narednom periodu u planu imam da odradim auspuh (verovatno fabrika, možda maaaaalecko otvaranje, ali videćemo), želim da odradim češljanje trapova i zamenu svega što pokazuje znake da bi u nekom narednom periodu popustilo i eventualno zamenu farova. Dakle, Gagi i ekipa će imati šta da rade.
Čitamo se.