sasa_f1 piše: ↑utorak, 26. okt. 2021. u 00:08h
Slazem se, al ovaj manijak kliza
Stare navike teško izumiru...
Šalu na stranu, malo je do guma koje su sad već pred kraj, malo je do toga što kočim prekasno sa pravca, malo do preranog dodavanja gasa na izlazu dok još nisam ispravio skroz točkove.
A npr. onaj prvi S namerno teram malo na slajd dupeta - ako odvezem idealnu putanju kroz njega imam oko 10kmh manje na kočenju za sledeći nego kad ovako odem šire i brže uđem.
Ali što Dule kaže ima krivina gde one cvile a auto ne mrda, drži liniju u mm, tako da snimak dosta vara...
Moram za sledeću sezonu lepo upariti GoPro i RaceChrono da vidim šta se tu dešava. Ovaj TD sam amaterski to pratio, po brzinama koje imam na reperima za kočenje što baš i nije skroz merodavno.
@Artic:
Da, camber mi je fabrički, i to se tačno i vidi na slikama kako kad sam u krivini prednji točkovi odu u "plus".
Fora je što za 306 šolje amortizera sa štelovanjem postoje samo za coilover-e, ne i za redovne amortizere i opruge.
Koš kuda prolazi amortizer sa oprugom je jako uzak i ne dozvoljava dovoljno pomeranja da bi štelovanje imalo smisla.
Za coilover-e ima, pošto su amortizer i opruga uži i daju prostora da se pomeraju.
Verovatno ću pokušati ovako nešto da napravim preko zime, samo da nađem 2 glavčine da kasapim i strugara voljnog da se zeza.
Razbuši se rupa gde ulazi stablo i napravi se ekscentrični insert da se dobije fiksni camber.