Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

poliranje branika

Uradili ste nešto sami?
Podelite sa nama ili pogledajte kako su drugi.
Odgovori
Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

poliranje branika

Poruka od Boris88 » ponedeljak, 31. maj 2010. u 14:08h

da li neko zna cime bi mogao da ispoliram branike da malo povrate stari sjaj?rec je o branicima sa avatara
rust is not a crime

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Re: poliranje branika

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 31. maj 2010. u 18:41h

Hrom? Alu folija i Koka-Kola! Mythbusters! mrgreen

Bez zezanja,bas se videla razlika,cak je mnogo bolje koca to odradila od sredstva pravljenih za to. Samo nisam siguran da je alu folija bila u pitanju.. Potrazi po YT...

m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Poruka od m_peki » ponedeljak, 31. maj 2010. u 20:48h

Pozdravljam i ja sam to gledao samo je bilo davno pa se ne secam bas postupka ali gooogle.

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » ponedeljak, 31. maj 2010. u 22:59h

verujem da je coca-cola bila uspesna u americi ali ne verujem da i kod nas ima istog efekta iz razloga sto je americka mnogooo jaca od nase,tamo bre sa njom i kamenac skidaju iz wc solja gledao sam vid budale a ova nasa je dosta blaza mada mogao bi da probam
rust is not a crime

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 31. maj 2010. u 23:30h

google... poliranje felni... naći ćeš već neka iskustva ;)

Sličan proces primeniš i kod tebe ;)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 1. jun 2010. u 00:10h

Boris88 piše:verujem da je coca-cola bila uspesna u americi ali ne verujem da i kod nas ima istog efekta iz razloga sto je americka mnogooo jaca od nase,tamo bre sa njom i kamenac skidaju iz wc solja gledao sam vid budale a ova nasa je dosta blaza mada mogao bi da probam
Nista te ne kosta.. Dobro,skoro nista,moras da kupis koka kolu..a ako ne uspe redbullw ... vid budale

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 1. jun 2010. u 17:11h

Coca Cola i alufolija su dobri samo ako treba da skineš neku tešku zakorelu prljavštinu ili površinsku rdju. Inače ovaj metod hoće da ostavi jako fine riseve na hromu. Probavao sam i bez Coca Cole i nekim sredstvom za pranje prohromskih ploča na šporetima i efekat je bio isti.
Za sve ostalo imaš sredstva baš za poliranje hroma i ona će najbolje sačuvati (ili najmanje oštetiti) tvoj branik.
Ali da se razumemo, sa specijalizovanim sredstvom će ti biti potrebno oko dva-tri sata po braniku da bi to izgledalo kao novo. thumbsuph
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » četvrtak, 3. jun 2010. u 13:18h

Koka kola ili bolo koja druga kola sa alu folijom radi posao , ali skida samo fleke od skorene prljavštine i oksidne fleke na hromu . Posle možeš da ispoliraš nekim sredstvom za poliranje farbe sa voskom u sebi .

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » nedelja, 6. jun 2010. u 01:27h

Sonax ima super pastu,al je sa malim abrazivom pa treba puno da se trlja,al ako je dosta propao hrom onda duze da trljas ili sa jacim abrazivom (al onda postoji mogucnost da izgrebes hrom,ako je bas bas dobar),ranije je bilo neko sredstvo na mol-ovim pumpama pokazalo se bolje i od sonaxa.Al sonax je toliko fina pasta da mozes sociva za farove da poliras i da ne izrisujes povrsinu.Koka kola i alu folija je za branike izvadjene iz blata i djubreta,pa da im povratis sjaj kolko bilo,al sto kaze Van posle moras jos nesto preko,al pitove popunjavas alu folijom koju koka kola slepi i zapece u rupama od rdje,sve zavisi od stanja hroma.A da i hrom skoru uvek izgori oko auspuha,cesto se desava da je u toj zoni gori nego na drugim mestima
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

crow
Poruka: 103
Član foruma od: sreda, 9. jun 2010. u 13:42h

Poruka od crow » sreda, 28. jul 2010. u 11:25h

Je l zna neko gde u BG da nadjem Sonax za poliranje, da ne otvaram novu temu? Bacio sam pogled po ovim hiper marketima ali nisam uspeo da nadjem...

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 28. jul 2010. u 15:44h

Turtle wax asortiman imas u Lav Autu, ali imaju veliki izbor tako da me ne cudi da imaju i sonax, nazovi ih pa pitaj.
Ja sam tamo uzeo neko Turtle Wax sredstvo za kozu, 600din 500ml, cini mi se da ce bas dugo trajati.
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Uradi sam“