Pa da pocnemo, drugar mi je otvorio oci za Focus mk1 karavana, 1.8di, presao oko 230.000, srednja oprema, relativno mali potrosac, veoma izdrzljiv, isti motor sa kojim se moj otac u mondeu mk1 slatko navozao

Nasli smo liimarijski fin primerak i odlucili da ga usvojim krajem juna meseca. Sve je super bilo, ali su meni neke stvari bole oci, pa sam sredjivao redom jer volim da bude "pod konac". Za pocetak par slicica od kupovine

Sivi, sta da se radi, ali ne izgleda uopste lose za svoje godine. Kao sto sam pomenuo da volim da je sve u najboljem redu, zamenih sledece:
Za pocetak, odmah nakon 2 kilometra kupovine nov akumulator i remont alternatora, PK kais, dihtovanje Bosch pumpe, desni i donji nosac motora, vakuum pumpa, nov antifriz, mali servis, ravnjanje glave motora, dihtung motora, poklopca ventila i izduvne grane.
Nisam morao sve da uradim, ali volim da imam pouzdan automobil u svakom trenutku. Na trapu perfektan, od kocnica samo gurtne zamenjene.
Kao i svaki put, necu da ulazem vise sam govorio prvih mesec dana i onda upao u kolotecinu. Svidele su mi se felne pa sam morao da testiram kako izgledaju 205/45/16 et 38 ili 32.5 ne drzite me za rec. Svidele su mi se na prvi pogled i odmah sam zapalio 200km po njih

Odatle je sve krenulo.. Branik je bio pukao svakako, tako da je jos pre kupovine racunato na zamenu za bolji heh

Imao je pukotina i rezova dosta, ali uz pomoc majstora smo to doveli na ovakav krajnji rezultat. Nije stitio mrezice, jer ih svakako farbam u crno zbog crne maske, mora da ostane u tonu, inace i onako izgleda top

Sada je vec hladno, tako da necu jos da ga stavljam jos 15ak do mesec dana, da se sto manje grebe. Kad ga stavimo saljem sliku naravno. Planiram da zatamnim 15-20% zmigavce napred i bocne, retrofit farova, u potrazi sam za maglenkama precnika 100mm, mozda neki lip spojler videcemo kad stavim na fokusica. Vozi se svakodnevno i odlucio sam davno da ga spustim, ali sam i dalje u dilemi da li Eibach pro kit ili H&r. Ne bih mnogo da kvarim udobnost, a na karavanu je zadnji kraj bas izrazen, skoro 12cm od ruba do tocka. Eibach je Ok ako legne pozadi, za H&r ne znam za udobnost, ali znam da ce da izgleda bruka. Tu bih voleo da cujem vase misljenje.
Sve u svemu, odlicno me sluzi i druzicemo se jos par godina sigurno. Zanimljiva desavanja kacim ovde i nadam se vec leti nekom od skupova!