Ovim putem zelim da malo detaljnije predstavim svoj auto
Skoro sam postao vlasnike Forda Sierra 2.0 CLX, a kao neko ko voli kola iz tog perioda, vrlo brzo mi se dopao, s obizorom na to da ima 180,000km na satu, sve papire od prvog dana zajedno sa Nemackom saobracajnom dozvolom odakle je i uvezen 2010. godine, a u Srbiji, dok nije dosao u moje vlasnistvo bio je kod svega jednog jedinog coveka.
Ono sto me je najvise privuklo pored urednosti istorije celog auta i toga da nikad nije udaran, kilometraze, i prve boje, jeste da auto ima stakleni siber, servo, abs, centralno zakljucavanje, pa cak i sper.
I meni najbitnije, podesiv volan. Imam 2 metra i podesiv volan mi je spas u svakom smislu.
Uz auto, dobio sam set originalnih RS branika i sajtni, nazalost ne Cosworth, vec "RS Accessories" branika i sajtni, kao i louver za zadnje staklo.
Odmah sam znao da ce taj auto biti dobar projekat.
Odrastajuci u 2000-im, nije mi mogao promaci reli kao disciplina na trkama, i jedan od meni najupecatljivih automobila je bio Ford Sierra Sapphire Cosworth. U ulicnoj verziji naizgled dosadan auto sa tajnom Coswortovih inzenjera sa 4 cilindra i turbom. Rodila se ideja da se od Sierre napravi replika Coswortha, i da se 2.0 DOHC motor sto je moguce vise iskoristi, i napravi zabavan auto za svaki dan.
Za sad se cekaju celjusti da se vrate sa remonta, porucuju se novi diskovi i plocice, dok su filteri, ulje, dihtung dekle, svecice, i kablovi koji su presli dalek put iz Engleske, spremni.
Za sad je ideja da se auto osvezi mehanicki, registruje, a potom montiraju RS branici i sajtne, s tim da prednji branik mora se sredi jer je napukao, a takodje da se ubaci par Recaro SR3 kadica koje sam srecom nasao prosle godine preko drugara.
Estetski mi samo fale Azev 17" da auto dobije smisao koji zelim!

Uskoro vise detalja!