2022 sezona
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14160
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 2022 sezona
Ovo spominjem za Larsona zato da su Logano, Ky. Busch, Hamlin i slicni to uradili - bili bi razapeti na krst kao prljavi vozaci. Ali kad uradi Larson, e onda je samo "hard racing".
Logano kad je pobedio Darlington tako sto je udario Byrona par krugova pre kraja (nakon sto je Byron njega poslao u zid da ga prestigne) je kritikovan kao prljavi vozac. A kada je Chastain slupao Bowmana i Allmendingera u zadnjem krugu na COTA da pobedi ili kada je Larson ovo uradio Elliottu na Watkins Glen - e onda je to deo voznje i ocekivan potez.
Logano kad je pobedio Darlington tako sto je udario Byrona par krugova pre kraja (nakon sto je Byron njega poslao u zid da ga prestigne) je kritikovan kao prljavi vozac. A kada je Chastain slupao Bowmana i Allmendingera u zadnjem krugu na COTA da pobedi ili kada je Larson ovo uradio Elliottu na Watkins Glen - e onda je to deo voznje i ocekivan potez.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
- Poruka: 2619
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
Tale ja se sad ne mogu svega setiti ali ovo sigurno nije kao sto je na primer Logano dva puta slupao Keselowskog na Dejtoni. Zbog cega je Kes i napustio Penske na kraju.
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
Ne znam kako se ne mozes setiti ovih stvari, ovo su veoma upecatljivi dogadjaji ove sezone. Ako si gledao trke naravno.
Keselowski je tokom zadnjih 10-ak godina u samom vrhu po broju izazvanih sudara. I ove godine na Daytoni ih je izazvao nekoliko. Tako da Keselowski nikako nije zrtva.
Logano nije razlog zasto je napustio Penske. Napustio je naravno jer mu je Jack Roush ponudio deo vlasnistva. Keselowski je trazio od Rogera Penske da uradi isto da bi ostao, kada je Roger to odbio - Keselowski je napustio tim. Nema to nikakve veze sa Loganom. Da nije Jack Roush ponudio vlasnistvo- Keselowski bi i danas vozio #2 Ford za Penske.

Keselowski je tokom zadnjih 10-ak godina u samom vrhu po broju izazvanih sudara. I ove godine na Daytoni ih je izazvao nekoliko. Tako da Keselowski nikako nije zrtva.
Logano nije razlog zasto je napustio Penske. Napustio je naravno jer mu je Jack Roush ponudio deo vlasnistva. Keselowski je trazio od Rogera Penske da uradi isto da bi ostao, kada je Roger to odbio - Keselowski je napustio tim. Nema to nikakve veze sa Loganom. Da nije Jack Roush ponudio vlasnistvo- Keselowski bi i danas vozio #2 Ford za Penske.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Moras biti specificniji. Njih dvojica su dosta puta lupali jedan drugoga na super-speedways jer su uvek radili u tandemu i jednom i drugom se cesto zurilo ili bi zakasnili sa blokom pa bi izazvali sudare. Tamo da moras biti specificniji na koji tacno incident mislis.
Nesto mi govori da Busch nece biti spreman za playoffs i da ce Blaney i Truex da odu u playoff (osim ako neko drugi pobedi u subotu, ne bi me iznenadilo da Bubba pobedi).

Nesto mi govori da Busch nece biti spreman za playoffs i da ce Blaney i Truex da odu u playoff (osim ako neko drugi pobedi u subotu, ne bi me iznenadilo da Bubba pobedi).

- Talladega_500
- Yankee

Desilo se ovo, 23XI Racing izjavio da Busch nece biti spreman za Darlington i njegov "waiver" je povucen.Talladega_500 piše: ↑četvrtak, 25. avg. 2022. u 05:28hNesto mi govori da Busch nece biti spreman za playoffs i da ce Blaney i Truex da odu u playoff (osim ako neko drugi pobedi u subotu, ne bi me iznenadilo da Bubba pobedi).
Znaci sada imaju 2 otvorena mesta u playoffu.
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Sve mi govori da ce Kurt u penziju na kraju sezone i da ce #45 mesto biti dostupno.
A NASCAR se bas osramotio sa ovom novom generacijom auta. Ovaj put na temu bezbednosti.
A NASCAR se bas osramotio sa ovom novom generacijom auta. Ovaj put na temu bezbednosti.
- Talladega_500
- Yankee
- Boss
Ty Gibs?Talladega_500 piše: ↑četvrtak, 25. avg. 2022. u 16:36hSve mi govori da ce Kurt u penziju na kraju sezone i da ce #45 mesto biti dostupno.
- Talladega_500
- Yankee
Mislim da sve zavisi od Kyle Buscha. Ako Busch nekim cudom napusti #18 (i dalje ne verujem da ce se to desiti), onda bi Joe Gibbs bio lud da pusti Ty da predje u #45, a ne da preuzme #18.
Licno mislim da Busch ostaje u #18, Gibbs ide u #45. Mada mislim da previse brzo guraju Ty u Cup, nije on jos spreman. Prave istu gresku koju su napravili sa Loganom, Jonesom i mnogim drugim vozacima, a to je da posle samo jednje Truck ili Xfinity sezone ih salju u Cup.
Licno mislim da Busch ostaje u #18, Gibbs ide u #45. Mada mislim da previse brzo guraju Ty u Cup, nije on jos spreman. Prave istu gresku koju su napravili sa Loganom, Jonesom i mnogim drugim vozacima, a to je da posle samo jednje Truck ili Xfinity sezone ih salju u Cup.
- Boss
Pa ako je osvojio titulu u Xfinity onda treba preci dalje tj. u Cup
- Talladega_500
- Yankee
Kada se mladi vozaci prebrzo ubacuju u jace divizije, obicno ne daje rezultate. Pametna stvar bi bila ostaviti ga u Xfinity naredne 2-3 godine i ubacivati u Cup na mozda 10-15 trka u sezoni.
Evo liste vozaca koji su osvajali titule u Xfinity zadnjih 10-ak godina, od svih njih samo je Elliott uspeo da prenese taj uspeh u Cup. A vecina njih su pozureni u Cup daleko pre nego sto su bili spremni.

Evo liste vozaca koji su osvajali titule u Xfinity zadnjih 10-ak godina, od svih njih samo je Elliott uspeo da prenese taj uspeh u Cup. A vecina njih su pozureni u Cup daleko pre nego sto su bili spremni.

- Boss
Samo ne znaci da je svako vrhunski vozac ko je bio sampion u Xfinity. Pa secam se i u motociklima onaj Pedrosa je bio sampion u moto 2 a nikad u motogp i ima jos primera
- Talladega_500
- Yankee
Upravo citam biografiju Michael Waltripa i ima deo u knjizi gde prica o tome da li treba odmah ici u najjacu seriju ili treba prvo steci iskustvo u slabijim serijama.
Waltrip je prvo vozio carts, posle sportske aute sa 4 cilindra, i onda je preselio u North Carolinu gde mu je cimer bio Kyle Petty. Tako je upoznao Richard Pettyja i pricao mu kako zeli da se oproba u danasnjoj Xfinity seriji. Richard mu je rekao da ne gubi vreme u slabijim serijama vec da odmah ide u najjacu. I Waltrip je zahvaljujuci vezi sa Pettyjem dobio posao u nizerazrednom timu Bahari Racing, ali je posle dugo pricao kako se zeznuo i kako nije bio spreman za Cup. Veruje da je to igralo veliku ulogu sto je proveo dosta godina uceci u Cup umesto da uci u losijim serijama i da prelazi jednu po jednu seriju.

Waltrip je prvo vozio carts, posle sportske aute sa 4 cilindra, i onda je preselio u North Carolinu gde mu je cimer bio Kyle Petty. Tako je upoznao Richard Pettyja i pricao mu kako zeli da se oproba u danasnjoj Xfinity seriji. Richard mu je rekao da ne gubi vreme u slabijim serijama vec da odmah ide u najjacu. I Waltrip je zahvaljujuci vezi sa Pettyjem dobio posao u nizerazrednom timu Bahari Racing, ali je posle dugo pricao kako se zeznuo i kako nije bio spreman za Cup. Veruje da je to igralo veliku ulogu sto je proveo dosta godina uceci u Cup umesto da uci u losijim serijama i da prelazi jednu po jednu seriju.

- Boss
Po meni vozac kad osvoji Xfinity treba da ide dalje. Ne znam sto bi osvajao to isto ponovo, sta bi ga motivisalo?
- Talladega_500
- Yankee
Cup i Xfinity auti se jako razlikuju. Nije pametno odjednom nekoga ubaciti u Cup i ocekivati da ce biti jednako uspesan. To se vidi i kod Ty Gibbsa - jako je uspesan u Xfinity, ali u Cup ove sezone rezultati su mu 16., 17., 10., 36. i 26. mesto. Zato bi mu bilo pametno malo po malo ga navikavati za Cup, jer ce u protivnom proci kao mnogi drugi mladi vozaci koji su pozureni.
Isto su uradili i Loganu - pozuren je Cup kada je Tony Stewart iznenada napustio Gibbsa i malo je falilo da mu karijera propadne, spasio ga je prelazak u Penske gde je dobio mnogo vecu slobodu. Isto se desilo i sa Erik Jonesom - pozuren u Cup jer Gibbs nije hteo da placa Kensethovu veliku platu. Isto je malo falilo da mu karijera pukne, tek ove sezone se polako vadi iz krize.
Noah Gragson se vraca na Daytonu ovog vikenda kao priprema za novu sezonu kada ce voziti punu sezonu.
Njegov auto i dalje ima najbolji stil ove sezone.

Isto su uradili i Loganu - pozuren je Cup kada je Tony Stewart iznenada napustio Gibbsa i malo je falilo da mu karijera propadne, spasio ga je prelazak u Penske gde je dobio mnogo vecu slobodu. Isto se desilo i sa Erik Jonesom - pozuren u Cup jer Gibbs nije hteo da placa Kensethovu veliku platu. Isto je malo falilo da mu karijera pukne, tek ove sezone se polako vadi iz krize.
Noah Gragson se vraca na Daytonu ovog vikenda kao priprema za novu sezonu kada ce voziti punu sezonu.
Njegov auto i dalje ima najbolji stil ove sezone.

- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee
- Boss
Sta kazu pravila?Talladega_500 piše: ↑petak, 26. avg. 2022. u 16:41hNeverovatno kojim prljavim trikovima se sluze da uguraju Bubbu u playoffs.
![]()
- Talladega_500
- Yankee
Pravila ko pravila u NASCAR-u - kazu jedno, ali NASCAR uvek zadrzava pravo da ih promeni kako im ide u korist. Kao sto pravila kazu da vozac mora da se kvalifikuje na svih 26 trka da bi se plasirao u playoff, ali eto Kurt Buschu opet bilo dozvoljeno dok se nije sam povukao.
Ovaj put potvrdjeno - Almirola i Smithfield su potpisali novi visegodisnji ugovor. Znaci dobro su zajebali Ryan Preecea ...Talladega_500 piše: ↑subota, 20. avg. 2022. u 23:25hAlmirola licno demantovao da je uopste doneo odluku da li ce se vratiti u tim sledece sezone.Talladega_500 piše: ↑petak, 19. avg. 2022. u 22:01hPotvrdjeno od strane mnogih medija - Aric Almirola nece u penziju i vozice #10 Ford za Stewart-Haas i naredne sezone.Talladega_500 piše: ↑utorak, 16. avg. 2022. u 15:44hRanije je objavljeno da ce Aric Almirola u penziju na kraju sezone. Ali Stewart-Haas ga gura da ostane jos jednu sezonu, verovatno zbog njegove dugogodisnje vernosti sa sponzorom Smithfield, plus Almirola vozi relativno dobro ove sezone.
Almirola sad kaze da odluka jos uvek nije pala i da jos uvek pregovaraju. Znaci moglo bi biti jedno slobodno mesto manje nego sto se originalno mislilo.
Jos uvek je aktulena prica da ce Kyle Busch u Stewart-Haas, ali u #41 tim jer Cole Custer definitivno nije opravdao ocekivanja. Doduse Custerov cale je neki glavonja u Stewart-Haasu tako da mozda Cole jos dobije koju sansu.
![]()
- Boss
Pa nije Tale to bas tako. Pravilo kaze da je to izuzeto za one koji se povrede i zbog povrede ne mogu voziti. Secam se da je Kyle Busch pre tako prosao u plej of.Talladega_500 piše: ↑petak, 26. avg. 2022. u 21:03hPravila ko pravila u NASCAR-u - kazu jedno, ali NASCAR uvek zadrzava pravo da ih promeni kako im ide u korist. Kao sto pravila kazu da vozac mora da se kvalifikuje na svih 26 trka da bi se plasirao u playoff, ali eto Kurt Buschu opet bilo dozvoljeno dok se nije sam povukao.
- Talladega_500
- Yankee
Koliko se secam, waiver originalno nije postojao kada je playoff predstavljen. Tek kada se desilo ono sa Kyle Buschom je bio dodat, jer je bilo jasno da ce Busch propustiti trecinu sezone zbog povrede i mnogi su se pitali sta ce biti kad se vrati.
- Talladega_500
- Yankee
Hamlin demantovao ovu vest.Talladega_500 piše: ↑petak, 26. avg. 2022. u 16:41hNeverovatno kojim prljavim trikovima se sluze da uguraju Bubbu u playoffs.
![]()
- Talladega_500
- Yankee