Resavanje softverskih problema i optimizacija Windowsa
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Re: Resavanje softverskih problema i optimizacija Windowsa
Odstikliraj Show notification box after automatic update
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Nisam dovoljno trazio. vid budale
Isao sam na iskljuci Avast zvukove,sad ce valjda da cuti,ubija me svakodnevno. Fala Miki sto si me nagovorio da pretresem malo bolje.
Isao sam na iskljuci Avast zvukove,sad ce valjda da cuti,ubija me svakodnevno. Fala Miki sto si me nagovorio da pretresem malo bolje.

- Djomla
- Poruka: 1123
- Član foruma od: utorak, 26. jan. 2010. u 09:30h
Krsh. Kao i skoro svaki drugi besplatni antivirus na koji sam naisao.miki023 piše:Sta mislite o Avastu. Da li ga neko koristi duze vreme i kako se pokazao. Po meni nije los, ali me nervira sto usporava dizanje sistema.
Ako se naleti na real deal tesko da moze da izvuche stvari.
Uz avast oabvezno rootkit detector neke vrste + spyware detektor.
Mada bih ja ta dva pre u kombinaciji sa Microsoft Securety essentials.
Sad vas je komp, meni se avast nije pokazao najbolje, a i mnogima koje znam.
ja sam mislio da je odlichan dok nisam naleteo na "real deal"
Verovatno.Nozzlezator piše:Mislim da ti je to do kodeka.
F.O.R.D. First On Race Day
]BMW is like a tampon every pussy needs one
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Koji paket codeka vi preporučujete?
Sada imam K-Lite paket.
Sada imam K-Lite paket.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Djomla
http://www.cccp-project.net/Iosis piše:Koji paket codeka vi preporučujete?
Sada imam K-Lite paket.
Pretrazi malo internet, skini josh neke.
Pazi mi pretpostavljamo da je do kodeka, ne mora da bude, kontas.
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- Iosis
- VIP
Znam da ne mora da bude, ali ne znam sam šta može da bude. 

Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- miki023
Hitno mi trebaju drajveri za Gericom PCMCIA TV Tuner analog, na njihovom sajtu ne mogu da se snadjem. Pomoc. ! treba mi za pracenje utakmica svetskog prvenstva u fudbalu. ! ! !
- Iosis
- VIP
Instalirao one codekse ali ništa se nije promjenilo.
- Djomla
Iosis piše:Instalirao one codekse ali ništa se nije promjenilo.
Instaliraj ovo
http://ac3filter.net/
Ako nije ni to, onda nije do kodeka.
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- adam
- Poruka: 290
- Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h
Uđi u My Comp, System, Hardware, Device Manager pa vidi da nemaš kod zvučne kartice ili negde žuti uskličnik. Moguće da treba reinstalirati drajvere ili ti drajveri nisu kompatibilni sa win7. Pogotovu ako je 64-bitna verzija, onda ih je jako teško naći. Moguće da ih hardver uopšte i ne podržava a da se delay u početku rada pojavljuje dok se ne prebaci u XP mod rada.
Sa tom 7-com samo neke muke. Još se nije oporavila i izrasla dečje bolesti. (interesuje me mišljenje nekoga ko ima legalnu 7-cu). Ja imao i Ultimate i Professional i ne znam koja mi se gora pokazala ( u stvari znam: Ultimate je gora. Na svaka 2 sata plavi ekran smrti) Sad sam nabavio još jednu u koju se hakeri kunu da je stabilna (32-bitna). Ali kad pomislim da moram ponovo da jurim drajvere za TV karticu, skener, štampač....AAAAAAAAA
Na žalost, XP još uvek RULZ
Sa tom 7-com samo neke muke. Još se nije oporavila i izrasla dečje bolesti. (interesuje me mišljenje nekoga ko ima legalnu 7-cu). Ja imao i Ultimate i Professional i ne znam koja mi se gora pokazala ( u stvari znam: Ultimate je gora. Na svaka 2 sata plavi ekran smrti) Sad sam nabavio još jednu u koju se hakeri kunu da je stabilna (32-bitna). Ali kad pomislim da moram ponovo da jurim drajvere za TV karticu, skener, štampač....AAAAAAAAA

Na žalost, XP još uvek RULZ
-
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h
Ja imam legalnu 7-cu i mogu reci da nikakvih problema nemam sa njom.Uredno instalirani drajveri za chipset sa cd-a a vga drajver je sam nasao i skinuo.A mogu reci i da sa XP-om nisam imao nikakvih problema.
- Djomla
Ja imam samo malih problema koji su do cracka. Nista strashno nista sto ne moze da se prezivi.Sa tom 7-com samo neke muke. Još se nije oporavila i izrasla dečje bolesti.
Sedmica je najbolji windows do sada, mnogo ljudi nikada bezbedniji prelazak nije imala sa sistema na sistem, sto se tiche drajvera i slichno.
I mislim da IOSIS nema sedmicu... al nisam siguran.
Moguce da je instalirao 64 bitnu verziju, da nema dovoljno jaku hardversku podrsku pa mu to pravi probleme, ili da je instalirao nesto sto opterecuje sve sto ima veze sa multimedijom.
Ima gomilu stvari zbog kojih moze odredjeni problem da se javi.
Nisam ni ja imao problema.A mogu reci i da sa XP-om nisam imao nikakvih problema.
Ali kada ukljucim StreetFighter IV na xp imam 30fps
Kada ukljucim na sedmici imam 60fps.
I sve generalno brze radi, mnogo bolje koristi virtuelnu memoriju etc...
///Mandovchina.
///Mandovchina.

- Iosis
- VIP
Koristim 7-icu, trenutno je na njemu 32 bitna verzija, ali razmišljam o instalacijiji 64 bitne.
Mislim da laptop ima dovoljan hardver za 7-icu jer je bio predviđen za hardverske zahtjeve Viste. Na XP-u je radilo sve kako treba, na 7-ici samo taj problem sa zvukom šteka. Nikakvih drugih problema.
Mislim da laptop ima dovoljan hardver za 7-icu jer je bio predviđen za hardverske zahtjeve Viste. Na XP-u je radilo sve kako treba, na 7-ici samo taj problem sa zvukom šteka. Nikakvih drugih problema.
- miki023
Sa kojim pregramom-plejerom gledate HD sadrzaj, koje kodeke imate instalirane. Sta mislite o NVIDIA PureVideo Decoder.
- Iosis
- VIP
Gledam sa GOM playerom, a imam K-lite paket kodeka. Bar tako rade video fajlovi skinuti sa you tuba u HD kvalitetu.
- miki023
Da li neko ima iskustva sa skype telefoniranjem, konkretno PC-MOB,FIX prema inostranstvu. Kakav je paket unlimited country, da li to stvarno znaci neograniceno telefoniranje prema nekoj zemlji.
- Iosis
- VIP
Nemam, ali i mene živo to zanima, pa tako ako neko zna bilo šta neka piše. 
Najviše me zanima cjena poziva unutar države i van.

Najviše me zanima cjena poziva unutar države i van.
- Iosis
- VIP
Opet nevolja.
Sada mi na laptopu počne explorer (ali ne internet explorer, nego windows explorer) uzima 45-50% rada procesora bez ikakve potrebe.
Prvi put sam to primjetio neki dan, sestra je igrala na njemu karte i još neke male igrice i onda sam čuo da kuler radi na većoj brzini. Pogledam u task manager sve ostalo je normalno samo na explorer piše 45-50%. To se već desilo jednom prije par mjeseci sa nekim drugim procesom ne sjećam se koji, ali sam tada restartovao komp i radio je normalno. Pokušam isto to sada da uradim ali poslije restartovanja bilo ok sve dok ponovo nije otvoren folder Games. Kasnije iako njega zatvorim nastavi i dalje proces explorer sa 50%. Restartujem ga opet i ostalo sve normalno radi, ali čim uđem ponovo u taj folder Games opet skoči na 50%. To je bilo juče.
Danas sam ga uzeo na posmatranje, prvo sam ga samo upalio i posmatrao, a kasnije sam palio winamp, firefox, rezao neki DVD, sve normalnu. Onda uzmem ponovo otvorim Games i nekim čudom radi normalno. Malo sam ga tako držao da vidim hoće li opet krenuti ali nastavlja normalno.
E sad zanima me da li se nekom od vas to dešavalo ili nešto slično. Da li neko ima neku ideju šta bi moglo da bude jer ja nemam pojma koji je uzrok, ništa mi ne pada na pamet.
OS je Windows 7.

Sada mi na laptopu počne explorer (ali ne internet explorer, nego windows explorer) uzima 45-50% rada procesora bez ikakve potrebe.
Prvi put sam to primjetio neki dan, sestra je igrala na njemu karte i još neke male igrice i onda sam čuo da kuler radi na većoj brzini. Pogledam u task manager sve ostalo je normalno samo na explorer piše 45-50%. To se već desilo jednom prije par mjeseci sa nekim drugim procesom ne sjećam se koji, ali sam tada restartovao komp i radio je normalno. Pokušam isto to sada da uradim ali poslije restartovanja bilo ok sve dok ponovo nije otvoren folder Games. Kasnije iako njega zatvorim nastavi i dalje proces explorer sa 50%. Restartujem ga opet i ostalo sve normalno radi, ali čim uđem ponovo u taj folder Games opet skoči na 50%. To je bilo juče.
Danas sam ga uzeo na posmatranje, prvo sam ga samo upalio i posmatrao, a kasnije sam palio winamp, firefox, rezao neki DVD, sve normalnu. Onda uzmem ponovo otvorim Games i nekim čudom radi normalno. Malo sam ga tako držao da vidim hoće li opet krenuti ali nastavlja normalno.
E sad zanima me da li se nekom od vas to dešavalo ili nešto slično. Da li neko ima neku ideju šta bi moglo da bude jer ja nemam pojma koji je uzrok, ništa mi ne pada na pamet.
OS je Windows 7.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21596
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ajd momci pomoć...
Kad narežem audio CD... sve normalno nareže i sve lepo prepozna pesme i player vrti vreme čujem kako radi... samo nema zvuka :-(
Šta se izbagovalo ?
Kada režem audio cd režem ga na najsporije moguće (tipa 16x) i sve lepo podešeno (nasnimao sam brdo audio cd-ova do sad).
Mislio sam da je nešto do mog plejera u kolima ali evo gde god da ubacim disk isti slučaj... sve prepozna pesme i vrti ali zvuka nema
e da... koristim nero 8 za rezanje... nero express varijantu.
Kad narežem audio CD... sve normalno nareže i sve lepo prepozna pesme i player vrti vreme čujem kako radi... samo nema zvuka :-(
Šta se izbagovalo ?
Kada režem audio cd režem ga na najsporije moguće (tipa 16x) i sve lepo podešeno (nasnimao sam brdo audio cd-ova do sad).
Mislio sam da je nešto do mog plejera u kolima ali evo gde god da ubacim disk isti slučaj... sve prepozna pesme i vrti ali zvuka nema

e da... koristim nero 8 za rezanje... nero express varijantu.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- dule0911
-
- Poruka: 13651
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Probaj sa obicnim windows wizzardom za rezanje ili nekim trecim programom i rezi na 1x ili 4x po mogucstvu, znaci sto manje to bolje. 16x je ponekad previse pogotovo ako ti je cd-rezac pri crkavanju, sto predpostavljam da je slucaj. Ako ni promena programa ne pomogne, ni smanjenje brzine, probaj cd rezac kod nekog drugog ali je verovatno otisao u vecna lovista. Imao sam slicnih problema sa mojim rezacem kad je bio pri crkavanju, zato ti to kazem.
Fiesta!!
- Iosis
- VIP
Može biti i do rezača, mada da je do njega ne bi nikako ni očitao CD. Te prije CD-ove jesi rezao sa Nero 8 ili nekim drugim programom, čuo sam neke priče kako taj Nero 8 nešto brlja pa sam se zadržao na verziji 7.
Brzina rezanja mislim da nije ključan faktor, ja sam narezao brdo CD-ova na brzini 48x i još uvjek svi rade bez greške.
Probaj još da narežeš taj audio CD kao virtualni i onda ga pokreni, ako i tad ne bude bilo zvuka onda ti Nero 8 nešto brlja, a ako bude zvuka onda je do rezača.
Brzina rezanja mislim da nije ključan faktor, ja sam narezao brdo CD-ova na brzini 48x i još uvjek svi rade bez greške.
Probaj još da narežeš taj audio CD kao virtualni i onda ga pokreni, ako i tad ne bude bilo zvuka onda ti Nero 8 nešto brlja, a ako bude zvuka onda je do rezača.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Baš sam sa 8-icom rezao... prekjuče je normalno narezao audio cd i evo od juče neće.
Probaću rezač kod ortaka da vidim da li je stvarno do rezača... ako jeste imam još uvek garanciju na njega.
Mada ne kaže se za džaba... koliko para toliko muzike... tačnije 1634 dinara pre godinu ipo dana
U pitanju je LG dvd rezač.
Probaću rezač kod ortaka da vidim da li je stvarno do rezača... ako jeste imam još uvek garanciju na njega.
Mada ne kaže se za džaba... koliko para toliko muzike... tačnije 1634 dinara pre godinu ipo dana

U pitanju je LG dvd rezač.

- Mickey038
- VIP
- Poruka: 1133
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h
Pitanje je i koje diskove koristis za snimanje. Za audio snimak treba koristiti audio diskove jer neki DATA diskovi jednostavno su 'nevidljivi' za audio player-e.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
- Markedjani
- Predsednik kluba
Otkriven problem... preko win media playera sve ok radi a preko nera sve lepo nareže samo bez zvuka 
Jbm mu miša zbog toga me dosad koštao skoro 100 dinara na potrošene diskove
Sad ću da vidim neki drugi nero da snimim.

Jbm mu miša zbog toga me dosad koštao skoro 100 dinara na potrošene diskove

Sad ću da vidim neki drugi nero da snimim.

- Iosis
- VIP
Instaliraj Nero 7 i nemaš problema.