Turbina 1.6 tdci 110ks
Moderator: Dragomir
- Stefan_93
- Poruka: 1521
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Re: Turbina 1.6 tdci 110ks
Jeste bio remontovan, po recima prodavca rekao mi je da je radjen. Kad je turbina stigla dobio sam i slike o cemu se radi, neki grafikon sta li vec. U opisu radova pisalo je ,,Oil'' i to je bilo sve. Izgleda je imao problem nesto vezano sa podmazivanjem ili ko zna cim, ali da je to sredjeno. Postavio sam turbo sam i vratio sve kako treba, nakon par dana sam primetio da slinavi dole na ventilu gde je i ona polugica znas tacno na sta mislim. Video sam da je poceo da slinavi ali nisam pridavao paznju jer mi je svega bilo preko glave. Kupio sam ga, jer u tom momentu niko koga sam zvao od soleta pa do svih ostalih nisu imali polovnu turbinu za motor od 80kw, tako da je kupljen ovaj jedini koji sam nasao kod lika iz Bele zemlje ako se dobro secam.
Manje vise nije ni bitno, nemam nameru da prodajem auto i zato sam resio da sredim taj turbo i uradim remap da to ide kako treba ako moze.
Manje vise nije ni bitno, nemam nameru da prodajem auto i zato sam resio da sredim taj turbo i uradim remap da to ide kako treba ako moze.
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Mozda nije lepo ustelovan turbo kada su ga remontovali.
Imas li dpf?
Ne moze da ti curi ulje na pecurki. Verovatno ti se sliva negde odozgo na pecurku. Pogledaj da li je sa srca turbine ili je mozda sa creva usisa, jer se iber prikljucuje pred sam turbo, pa tu ume da slini.
Imas li dpf?
Ne moze da ti curi ulje na pecurki. Verovatno ti se sliva negde odozgo na pecurku. Pogledaj da li je sa srca turbine ili je mozda sa creva usisa, jer se iber prikljucuje pred sam turbo, pa tu ume da slini.
- Stefan_93
Fabricki je bez dpf-a.
Ako mislis na crevo koje ide sa pocetka kucista filtera pa sve do turbine zamenjeno je novim komplet zajedno sa crevom za iberlauf jer dolaze zajedno u kompletu. Provericu ovih dana odakle ide, uglavnom gore je sve suvo. I crevo iberlaufa sam namestio da nema lufta bez obzira sto je novo, pritegao sam dobro i tu je cisto skroz.
U tome delu gde je oznaceno se skuplja ulje i masno je.
Ako mislis na crevo koje ide sa pocetka kucista filtera pa sve do turbine zamenjeno je novim komplet zajedno sa crevom za iberlauf jer dolaze zajedno u kompletu. Provericu ovih dana odakle ide, uglavnom gore je sve suvo. I crevo iberlaufa sam namestio da nema lufta bez obzira sto je novo, pritegao sam dobro i tu je cisto skroz.

- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Unutar te pecurke su ti opruga i membrana.
Negde ti curi ulje i pada na pecurku, jer ona na autu stoji okrenuta na dole.
Negde ti curi ulje i pada na pecurku, jer ona na autu stoji okrenuta na dole.
- Stefan_93
Hvala Sale. Provericu ipak ovih dana sve detaljno opet. Ovo oko montaze druge turbine otpada, tako da cu ovo oko turba resavati u hodu.