Poruka
od Goxy » ponedeljak, 23. nov. 2009. u 22:17h
Sto se tice opreme ovo je bio sluzbeni automobil sa vec narucenom opremom iz fabrike, tako da ni ja nisam mogao da biram...muzika je sasvim zadovoljavajuca, a s obzirom da ima i aux, preko blackberry-ja pustim mp3 (bb ima klasicni izlaz od 3mm). Takodje, dobra stvar na auto putu je i aut.zatamnjivanje unutrasnjeg retrovizora. Od naknadne ugradnje tu su moguce hromirani pragovi i hromirane lajsne oko prozora. Od 19/11 vidim da ne postoji vise trend verzija focusa, vec je to:
ANNIVERSARY PAKET: AMBIENTE PAKET(osnovni) + Rucice vrata u boji vozila, manuelni klima uredaj, centralni naslon za glavu na zadnjem sedištu (ne za 3 vrata),
Elektro pomicni, grejani retrovizori sa integrisanim pokazivacima pravca, trip kompjuter, prednja sedišta sa osloncem za leda, vozacko sa manuelnim
podešavanjem u lumbalnom delu, hromirane unutrašnje rucice vrata, 4xDisk kocnice, prednja svetla za maglu, kožni volan sa 3 paoka, 16" celicne felne
A svaki sluzbeni je neka srednja varijanta + doadatna oprema dosta bogata. Pocetkom oktobra je bilo i c-maxa benzinaca 2008 za 9,000 do 10,000e, s predjenih samo 10,000km.
Sve u svemu, prezadovoljan sam ponasanjem auta na auto putu, s obzirom da je passat bio tezak i stabilan, i ovaj se dobro drzi(a nije ni lagan 1386 kg). S obzirom na obrtni od 280 Nm zna dobro da povuce, sa malo naglasenijom turbo rupom u nizim obrtajima, ali su zato preticanja kratka i glatka, ima relativno dobru elasticnost u rasponu od 90-140 u petoj i tu je sjajan. Od 80-120 km/h u V mu treba 11 sek, passatu 1,9 TDI PD 116 KS je trebalo 15 sek. To se i oseca u petoj. Potrosnja od SU do NS, uz konstantno od 120 do 160, izmedju 5,5-6 a u toku ovih hladnijih dana u gradu trosi oko 8,5. Od zadnjeg sipanja 08/11 i danasnjeg punjenja do cepa, presao je 550 km (pola gradska, pola autoput) potrosio je tacno 40l, sto je oko 7,3 l/100 km prosecno.
Nadam se da sam mozda pomogao buducim kupcima fokusa, jer sam se iskreno tesko odlucio da promenim passata i pre toga golfa, a htedoh da uzmem A4.
Odlucio je fokus sa svojim neverovatno preciznim upravljanjem i zaista odlicnim vesanjem. Vredi svaki dinar.
I Jeremy Clarkson je rekao za njega: OUR VERDICT
The Ford Focus is one of the most complete cars on the road today.
Well designed, well engineered, well built, well priced.
It drives superbly, does what you need it to, and won’t break the bank.
....I am nobody. Nobody is perfect.Therefore, I am perfect.