Oscilacije u temperaturi
Moderator: Dragomir
-
Uros Markovic
- Poruka: 5
- Član foruma od: petak, 10. feb. 2023. u 18:19h
Re: Oscilacije u temperaturi
A to u meniju je temperaura cega? Malo mi je nelogicno da je temp vode jer danas je bila 116
- acadimke
- Poruka: 1733
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Sve je to zbog same konstrukcije motora, npr na matorim tddi motoru kod mene se to ne dešava.
Testirao sam temperaturu i pratio oscilacije spuštajući se niz venac do Kamenice i ona je za 5 km pala za 8 C°.
Na semaforu mogu da pojacam grejanje kolko hoću ali neće pokazati na tabli pad temperature.
Testirao sam temperaturu i pratio oscilacije spuštajući se niz venac do Kamenice i ona je za 5 km pala za 8 C°.
Na semaforu mogu da pojacam grejanje kolko hoću ali neće pokazati na tabli pad temperature.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
Mondeo mk5 tdci 120 ks 2016
Mondeo mk5 tdci 120 ks 2016
- Stefan_93
- Poruka: 1721
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Ako je motor dostigao radnu temperaturu pisaće ti u skrivenom meniju: Engine temp(123-124) dakle temperatura motora. Tako će pisati u skrivenom meniju kad proveravaš, dok će na cajgeru na tabli biti na polovini tačno. Tako je kod mene na C maxu 1.6 tdci 80kw.Uros Markovic piše:A to u meniju je temperaura cega? Malo mi je nelogicno da je temp vode jer danas je bila 116
I to je sasvim u redu.
Послато са M2101K6G помоћу Тапатока
Poslednja izmena: Stefan_93, na dan nedelja, 12. feb. 2023. u 18:53h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
Uros Markovic
- Poruka: 5
- Član foruma od: petak, 10. feb. 2023. u 18:19h
- tutnja
- Poruka: 139
- Član foruma od: subota, 17. dec. 2022. u 20:49h
To bi trebalo biti cylinder head temperature, bar po obd-u, ako se ne varam.
Meni na benzincu dijagnostika isto pokazuje 120-127 (otprilike, ne pamtim točno) kad je full zagrijan.
Temp. rashladne tekućine ide do 105 i onda pali ventilator. Kazaljka temp. na satu je zakucana točno na sredini ili pola debljine-debljinu kazaljke ispod, teško je to baš točno procijeniti.
Poslano sa mog T40Pro koristeći Tapatalk
Meni na benzincu dijagnostika isto pokazuje 120-127 (otprilike, ne pamtim točno) kad je full zagrijan.
Temp. rashladne tekućine ide do 105 i onda pali ventilator. Kazaljka temp. na satu je zakucana točno na sredini ili pola debljine-debljinu kazaljke ispod, teško je to baš točno procijeniti.
Poslano sa mog T40Pro koristeći Tapatalk
- Stefan_93
- Poruka: 1721
- Član foruma od: petak, 15. apr. 2016. u 23:15h
Evo ti iz prve ruke, trenutno sam stao i uslikao ti kod mene. 112 stepeni, a nije ni blizu polovine. 
Proprati to malo bolje, neka dostigne temperaturu do polovine i onda pogledaj u skrivenom meniju.

Proprati to malo bolje, neka dostigne temperaturu do polovine i onda pogledaj u skrivenom meniju.