Auto se gasi u voznji - Focus mk3 1.6 tdci 95ks
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 292
- Član foruma od: petak, 10. jan. 2020. u 19:58h
Auto se gasi u voznji - Focus mk3 1.6 tdci 95ks
Auto je ford focus mk3 1.6 tdci 95ks.
Danas mi se 3 puta ugasio u sred voznje na otvorenom putu, od Bg do Zr. Desilo se sva tri puta u normalnoj voznji pri konstantnoj brzini, samo izbaci poruku engine malfunction, engine service now i ugasi se. Posle ga upalim ide normalno neko vreme. Pokusavao sam da mu potapam gas, tad bude sve normalno dok se opet iznenada ne ugasi.
Ne znam da li ima ikakve veze sa tim, vec neko vreme prvo paljenje za nijansu duze vergla, to sam povezivao s tim sto mi je slab akumulator ( ne radi ni start stop odavno).
Ima li neko ideju sta bi moglo da bude? Znam da niko ne moze tacno da kaze bez dijagnostike, al tesko da cu pre ponedeljka moci da odem kod majstora, a do tada mi treba auto...
Danas mi se 3 puta ugasio u sred voznje na otvorenom putu, od Bg do Zr. Desilo se sva tri puta u normalnoj voznji pri konstantnoj brzini, samo izbaci poruku engine malfunction, engine service now i ugasi se. Posle ga upalim ide normalno neko vreme. Pokusavao sam da mu potapam gas, tad bude sve normalno dok se opet iznenada ne ugasi.
Ne znam da li ima ikakve veze sa tim, vec neko vreme prvo paljenje za nijansu duze vergla, to sam povezivao s tim sto mi je slab akumulator ( ne radi ni start stop odavno).
Ima li neko ideju sta bi moglo da bude? Znam da niko ne moze tacno da kaze bez dijagnostike, al tesko da cu pre ponedeljka moci da odem kod majstora, a do tada mi treba auto...
Poslednja izmena: mikiklek, na dan sreda, 22. feb. 2023. u 17:13h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- terhaf
- Poruka: 22
- Član foruma od: utorak, 15. maj 2018. u 18:09h
Re: Auto se gasi u voznji
Regulator pritiska goriva. Imam sličan problem.
Ford fokus mk 1.5
1.8 tdci. 74 kw 2003.
1.8 tdci. 74 kw 2003.
-
Danas sam prešao oko 60 km bez ikakvih problema u voznji, sve normalno. Sinoc sam otisao kod druga, koji je kupio neku dijagnostiku da ima za sebe i izcitao mi je greske sa slika. Ne znam koliko je to relevantno posto nije Fordova dijagnostika. 

Послато са SM-A525F помоћу Тапатока

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
imaš čak i grešku frp senzora, tako da najverovatnije je on.
Samo oteraj ipak kod nekog krštenog Ford majstora da to pogleda.
Samo oteraj ipak kod nekog krštenog Ford majstora da to pogleda.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Re: Auto se gasi u voznji - Focus mk3 1.6 tdci 95ks
Samo da javim da je rešen problem. Neko je sekao ili menjao bio konektor frp senzora i nije ga dobro spojio, stavljen je drugi konektor, zice lepo zalemljene...
- sipov
- Poruka: 234
- Član foruma od: četvrtak, 24. jun 2021. u 03:58h
Ako se ponovo bude gasio onda ti je senzor pritiska goriva cini mi se da imas i tu gresku na slici,on se može i čistiti prvo to probati posto je skup nov oko 200e...
-
Pa to je konektor senzora pritiska goriva na rejlu, tj. fuel rail preasure sensor. Otisao sam da promenim senzor u RSD ford, pa se ispostavilo da nece biti potrebe, inače je senzor 9300 din.