Mondeo mk4 1.8 tdci '08 - Ostaje bez goriva posle par sekundi rada
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: subota, 6. maj 2023. u 18:07h
Mondeo mk4 1.8 tdci '08 - Ostaje bez goriva posle par sekundi rada
Pozdrav !
Imam problem koji nikako da rešim.
Motor TDCI 1,8 proradi i posle sekud ili dva stane jer ostaje bez goriva. Već sam zamenio filter i skoro sva creva reparirao pumpu visokog pritiska itd. Sad mi je došla ideja da ugradim pumpu za gorivo u rezervoar. To inače imaju benzinci. Ne znam zašto to nemaju dizelaši. Ta dobavna pumpa bi gurala gorivo do pumpe visokog pritiska i ne bi bilo šanse da uđe vazduh u sistem kao što se sad događa. moje pitanje je : Da li može to da se uradi i kako . Možda ko može to da uradi u Subotici ili gde može da se to uradi ako je to uopšte pametno.
Hvala unapred na objašnjenju ili savetu
Imam problem koji nikako da rešim.
Motor TDCI 1,8 proradi i posle sekud ili dva stane jer ostaje bez goriva. Već sam zamenio filter i skoro sva creva reparirao pumpu visokog pritiska itd. Sad mi je došla ideja da ugradim pumpu za gorivo u rezervoar. To inače imaju benzinci. Ne znam zašto to nemaju dizelaši. Ta dobavna pumpa bi gurala gorivo do pumpe visokog pritiska i ne bi bilo šanse da uđe vazduh u sistem kao što se sad događa. moje pitanje je : Da li može to da se uradi i kako . Možda ko može to da uradi u Subotici ili gde može da se to uradi ako je to uopšte pametno.
Hvala unapred na objašnjenju ili savetu
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Mondeo mk4 1.8 tdci '08 - Ostaje bez goriva posle par sekundi rada
Može ali to ne bi rešilo problem.
Mora da se nađe uzrok ulaska vazduha u sistem dovoda goriva.
Mora da se nađe uzrok ulaska vazduha u sistem dovoda goriva.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Poruka: 79
- Član foruma od: petak, 21. jul 2017. u 17:15h
Промени филтер за нафту. Узми филтер другог произвођача. Имао сам идентичан проблем. Од 2017. узимам кинеске Comline филтере. Чим сам узео бољи, десило се исто то. Одмах сам се вратио на Кинезе. 
- Nedeljkovic
- Poruka: 4733
- Član foruma od: sreda, 27. apr. 2016. u 22:34h
Proveri i gumicu na kucisti filtera goriva, to je klasican problem kod tog auta
Послато са 22081212UG помоћу Тапатока
Послато са 22081212UG помоћу Тапатока
Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi (2012 - 2020)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
Ford Focus Mk2.5 1.6TDCi (2018 - ...)
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: subota, 6. maj 2023. u 18:07h
Što se tiče filtera promenio sam ga na filter koji se kompletno menja i ne može da se rastavi to je iz Mondea prethodne generacije. Tako da gumica nije problem.
Ne znam koje filtere su mi serviseri ugrađivali ali majstor koji je reparirao pumpu visokog pritiska tvrdi da je bila oštećena Pretpostavljam da je oštećenje nastalo od prljavštine koja je prošla kroz filter.
Mada mi nije jasno kako to da je pumpa oštećena a pre remonta je davala do 1500 bara po očitavanju kompjutera i senzora ?
Ima li neko podatak da li je moguće koristiti pumpu u rezervoaru koji je namenjen za dizel motor ?
Inače kad radi motor troši manje od 5 l/100 km. Stvarno je super, ali kad neće onda mi kida živce.
Ne znam koje filtere su mi serviseri ugrađivali ali majstor koji je reparirao pumpu visokog pritiska tvrdi da je bila oštećena Pretpostavljam da je oštećenje nastalo od prljavštine koja je prošla kroz filter.
Mada mi nije jasno kako to da je pumpa oštećena a pre remonta je davala do 1500 bara po očitavanju kompjutera i senzora ?
Ima li neko podatak da li je moguće koristiti pumpu u rezervoaru koji je namenjen za dizel motor ?
Inače kad radi motor troši manje od 5 l/100 km. Stvarno je super, ali kad neće onda mi kida živce.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
moguće je ali nećeš rešiti problem.
Moraš da nađeš gde ulazi vazduh u sistem.
Sve to što je prepravljano mora da se eliminiše i da se vrati fabrički filter sa svojim fabričkim cevkama sa brzim spojkama.
Moraš da nađeš gde ulazi vazduh u sistem.
Sve to što je prepravljano mora da se eliminiše i da se vrati fabrički filter sa svojim fabričkim cevkama sa brzim spojkama.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- ljuba power
- Poruka: 2710
- Član foruma od: nedelja, 11. mar. 2018. u 13:20h
- Kontakt:
odnesi dizne na proveru.imao sam takav slučaj na s max 1,8tdci.dve dizne bile loše
-
- Poruka: 42
- Član foruma od: sreda, 2. nov. 2011. u 22:45h
A kako ga posle upališ? Navlačiš gorivo pumpicom ili kako već?
Ja sam imao taj problem na tom motoru i zato te i pitam. Da li se problem javlja kad si parkiran nizbrdo ili samo na ravnom/uzbrdo i koliko vremena treba da bude ugašen da ti se problem javi.
Kažeš da si rešio filter. Problem ti je onda deo cevi od filtera do spoja na patosu.
Meni je naprsla dobavna cev, mečku sam rodio dok sam video. Proveri na krivini na desnoj strani motora (kod hidro nosača motora), tu je meni naprsla.
Osluhni motor kad ga ugasiš, možda ćeš čuti kako cvili na mestu gde ti prodore vazduh u sistem. Ja jesam. Mislim da ti dobavna ne treba.
Ja sam imao taj problem na tom motoru i zato te i pitam. Da li se problem javlja kad si parkiran nizbrdo ili samo na ravnom/uzbrdo i koliko vremena treba da bude ugašen da ti se problem javi.
Kažeš da si rešio filter. Problem ti je onda deo cevi od filtera do spoja na patosu.
Meni je naprsla dobavna cev, mečku sam rodio dok sam video. Proveri na krivini na desnoj strani motora (kod hidro nosača motora), tu je meni naprsla.
Osluhni motor kad ga ugasiš, možda ćeš čuti kako cvili na mestu gde ti prodore vazduh u sistem. Ja jesam. Mislim da ti dobavna ne treba.