Vozio bi iskljucivo po gradu,a posto radim na terenu auto bi ostato kuci sestri te nebi toliko puno prelazio...
Savjeti bili dobrodosli

Usput izvinjavam se na povecoj listi.
https://linkmix.co/20478771
https://linkmix.co/20518166
uzmi ti focusa 1.8tdci ubedljivo najboljiDanyyy piše: ↑nedelja, 24. dec. 2023. u 15:31hPozdrav ekipa,planiram kupiti sebi prvi auto i mislim da bi to bio Ford,ali problem sto ne znam za kojeg se odluciti posto se ne razumijem u automobile/mehaniku.
Vozio bi iskljucivo po gradu,a posto radim na terenu auto bi ostato kuci sestri te nebi toliko puno prelazio...
Savjeti bili dobrodosli.
Usput izvinjavam se na povecoj listi.
https://linkmix.co/20478771
https://linkmix.co/20518166
koji mondeo vozis? prvo mondeo mnogo vise trosi od focusa i skuplji je za odrzavanjembole piše: ↑nedelja, 24. dec. 2023. u 19:42h"Najbolji" u cemu?
U nekim tvojim parametrima, koji ni pocemu ne moraju da se podudaraju sa mojim, ili sa parametrima coveka koji pita?
Ja nikakvih problema sa mondeom po gradu nisam imao... (fakat... nisam imao ni sa fiestom ili focusom, kako u gradu, tako i na otvorenom putu)
Neko ih ima... recimo ne ume da se parkira...
Dal ces se lakse provuci focusom kroz guzvu.. paaa... da kazemo da u opstem slucaju hoces, ali to je razlika na "akademskom nivou".
A nemoj neko da te laze.. u vecem autu se uvek lepse voziti
"Samo po gradu"... do prve prilike da se ode negde
To "vozice se samo po gradu" mi strasno lici na jednu od cuuvenih studentskih izjava... "skini se slobodno, necu ti nista"
(usput.. ako neces nista... koji djavo da se skida)
Prvi ili 50-ti auto.. apsolutno nebitno.
Na dobro se lako naviknes
Jedina razlika koju sam ja ikada zapazio... kada je prvi.. koliki ti je problem da pokrijes troskove sitnih cukanja, kojih ce garantovano biti. Tipa ogreban branik, cvoknut retrovizor...
Naravno.. popravka onih na vecem autu ce vise kostati. Ne pitaj zasto.. razlozi su psiholoske prirodeal tako je...
Ako to nije problem... moj izbor bi bio najveci i najjaci koji mogu da platim![]()
To sam zaboravio da navedem,po pitanju pouzdanosti,ucestalosti kvarova i cijeni dijelova/odrzavanja.
1.8 tdci najpouzdaniji fordov motor, minimalno trosi mnogo manje od mondea i ne kvari seDanyyy piše: ↑nedelja, 24. dec. 2023. u 21:04hTo sam zaboravio da navedem,po pitanju pouzdanosti,ucestalosti kvarova i cijeni dijelova/odrzavanja.
Naravno razumijem kod polovnjaka da ce biti onako kako je auto odrzavano.
Neki su mi govorili da izbjegavam 1.6 dizel motore da imaju problema i kvarova vise nego ostali,pa jel to inace tako?
Pitao vlasnika o stanju auta,taman se ponadao ce reci da je top stanje ili nesto sitno od ulaganja kad kaze uzeo ga u zamjenu niti ga je vozio majstorima,nije ulagao nista u njega niti ga je vozio,stoji mu u dvoristu,a u oglas naveo da je auto u dobrom stanju....Pa mi nije jasno ili nesto propustam ili se za takav odgovor nebi isplatilo ni pomisljati otici da se cak pogleda,a kamoli kupiti haha.dragan explorer piše: ↑nedelja, 24. dec. 2023. u 21:21h1.8 tdci najpouzdaniji fordov motor, minimalno trosi mnogo manje od mondea i ne kvari se
..............trazi tel od predhodnog vlasnika pa se raspitajDanyyy piše: ↑nedelja, 24. dec. 2023. u 21:50hPitao vlasnika o stanju auta,taman se ponadao ce reci da je top stanje ili nesto sitno od ulaganja kad kaze uzeo ga u zamjenu niti ga je vozio majstorima,nije ulagao nista u njega niti ga je vozio,stoji mu u dvoristu,a u oglas naveo da je auto u dobrom stanju....Pa mi nije jasno ili nesto propustam ili se za takav odgovor nebi isplatilo ni pomisljati otici da se cak pogleda,a kamoli kupiti haha.dragan explorer piše: ↑nedelja, 24. dec. 2023. u 21:21h1.8 tdci najpouzdaniji fordov motor, minimalno trosi mnogo manje od mondea i ne kvari se
Piše da ima tempomat, a na volanu se ne vide komande za istiDanyyy piše:Sta mozete reci o ovome https://olx.ba/artikal/57316968
Zasto,zbog mehanickih stvari ili velicine auta?The Punisher piše: ↑ponedeljak, 25. dec. 2023. u 07:29hBatali Mondeo za prvi auto, ili Focus ili Fiesta. Ja bih uzeo Fiestu zbog lakšeg parkiranja, motor isključivo 1.25 benzin, ne može jeftinije održavanje od njega.
Napisah.. otkud znas koliki je nekome novcanik, i da li je njemu uopste bitno koliko trosi, i posto je odrzavanje?dragan explorer piše: ↑nedelja, 24. dec. 2023. u 20:01h
koji mondeo vozis? prvo mondeo mnogo vise trosi od focusa i skuplji je za odrzavanje
Sto se tice koliko trosi i cijene odrzavanja to mi je bitno naravno.mbole piše: ↑ponedeljak, 25. dec. 2023. u 16:18hNapisah.. otkud znas koliki je nekome novcanik, i da li je njemu uopste bitno koliko trosi, i posto je odrzavanje?
Meni recimo nije bilo bitno dok sam ga vozio. Kad se isprazni, sipas, kad se pokvari, popravljas... teraj dalje...
No.. posto se covek u medjuvremenu izjasnio... dalja prica je besmislena.
....................o kom mondeu pricas?mbole piše: ↑ponedeljak, 25. dec. 2023. u 16:18hNapisah.. otkud znas koliki je nekome novcanik, i da li je njemu uopste bitno koliko trosi, i posto je odrzavanje?dragan explorer piše: ↑nedelja, 24. dec. 2023. u 20:01h
koji mondeo vozis? prvo mondeo mnogo vise trosi od focusa i skuplji je za odrzavanje
Meni recimo nije bilo bitno dok sam ga vozio. Kad se isprazni, sipas, kad se pokvari, popravljas... teraj dalje...
No.. posto se covek u medjuvremenu izjasnio... dalja prica je besmislena.