Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2024. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14163
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2024. sezona

Poruka od Talladega_500 » petak, 22. dec. 2023. u 20:50h

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 23. dec. 2023. u 16:15h

The Money Team Racing, ciji je vlasnik Floyd Mayweather Jr., planira da se takmici na 5-8 trka sledece sezone i onda punu 2025. sezonu.

Prosle sezone su se takmicili na samo 2 trke, vozac im je bio Conor Daly.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 27. dec. 2023. u 04:07h

Ugovor Stewart-Haasa sa Fordom istice na kraju 2024. sezone, pa se pojavila prica da bi se mogli vratiti nazad Chevroletu. Posebno zato sto Tony Stewarta izgleda NASCAR uopste vise ne zanima, a Dale Earnhardt Jr bi mogao da kupi tu polovinu tima ili da kupi polovinu koja je u vlasnistvu Gene Haasa. Za sada sve samo prica, ali je SHR nedavno potpisao dva nekadasnja Xfinity vozaca iz Juniorovog tima JR Motorsport (Josh Berry i Noah Gragson), sto jos daje jos veci plus prici.

To bi bilo kul videti - Stewart-Earnhardt Racing. Doduse, mislim da Earnhardt ime pripada Daleovoj udovici Theresi i da ni Junior nema pravo da ga koristi, zato se njegov Xfinity tim zove JR Motorsport.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 27. dec. 2023. u 23:10h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 28. dec. 2023. u 03:14h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 30. dec. 2023. u 15:26h

FedEx je produzio ugovor sa Hamlinom, ali je definitivno smanjio ucesce. Nekada su ga sponzorisali prakticno na svakoj trci u sezoni. Od 2021. godine su postepeno smanjivali, trenutno su na 12 trka i tako bi trebalo ostati i u 2024. sezoni.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 30. dec. 2023. u 18:29h

Gledao sam listu vozaca kojima je 2024. sezona poslednja pod ugovorom. Od zvucnijih imena, na listi je samo Chris Buescher, ali su ocekivanja da ce ostati u Roushu. Nakon 2025. sezone Penske ce imati tezak posao jer i Logano i Blaney postaju slobodni vozaci. Doduse, verujem da obojica ostaju u timu jer Penske nije tim koji cesto menja vozace - posebno kad imaju rezultate iza sebe.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 1. jan. 2024. u 01:21h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 1. jan. 2024. u 19:39h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 2. jan. 2024. u 03:45h

Dosta transfera izmedju 2 sezone, ali nije bilo vecih promena medju zvucnim imenima.

#16 Kaulig - AJ Allmendinger se vraca u Xfinity, ali ce opet voziti odredjeni broj trka i u Cup. SVG ce takodje voziti 7 trka (na pozajmici iz Trackhouse), ostatak vozaca nije poznat.
#31 Kaulig - Justin Haley je napustio tim, menja ga Daniel Hemric koji je vozio za tim u Xfinity prosle sezone.
#71 Spire - Novi tim, vozac ce biti dosadasnji Truck vozac Zane Smith na pozajmici od Trackhousea.
#77 Spire - Ty Dillon je napustio tim, menja ga dosadasnji Truck vozac Carson Hocevar.
#51 Rick Ware - Justin Haley je novi vozac. Tim je ranije koristio kombinaciju vozaca.
#4 Stewart-Haas - Kevin Harvick se penzionisao, menja ga Josh Berry.
#10 Stewart-Haas - Aric Almirola je napustio tim, menja ga Noah Gragson.
#42 Legacy - Noah Gragson je pred kraj sezone raskinuo ugovor, novi vozac u timu je John Hunter Nemechek.

Od timova, najveca promena je Legacy koji je presao sa Chevroleta na Toyotu.

Ford i Toyota su debitovali novu generaciju automobila.

Jos samo pet sedmica do Clasha. :)

Slika

Boss
Poruka: 2621
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » utorak, 2. jan. 2024. u 14:49h

#4 Stewart-Haas - Kevin Harvick se penzionisao, menja ga Josh Berry.
#10 Stewart-Haas - Aric Almirola je napustio tim, menja ga Noah Gragson.
Kakvi su Beri i Gragson?
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 2. jan. 2024. u 15:38h

Gragsonu se nagovestavala blistava karijera. Imao je 2 odlicne godine u Truck za Kyle Busch Motorsport i onda jos bolje 3 godine u Xfinity za JR Motorsport (tim Dale Juniora) - pobedio je 13 trka u te 3 godine, ukljucujuci 7 pobeda u zadnjoj sezoni. Onda je upao u katastrofalni Legacy Club u Cup prosle godine gde se bas mucio, ne samo on nego i Erik Jones. I onda pre kraj sezone dobio otkaz zbog rasistickog ispada. Nisam siguran da li je Legacy bas los tim ili Gragson nije ispunio potencijal - jer nakon sto je Gragson najuren, voznju je preuzeo Carson Hocevar i imao je mnogo bolje rezultate.

Berry je isto vozio za JR Motorsport u Xfinity zadnjih par godina. Berry je malo stariji, ima 34 godine, njega je Dale Junior pronasao jel bese u CARS seriji i onda ga doveo u Xfinity. Berry je mnogo hvaljen, ali mene licno nije odusevio. Recimo prosle sezone je menjao Elliotta i Bowmana u Cup dok su bili povredjeni, cini mi se da mu je prosek bio 18. mesto ili tako nesto. Imao je jedan dobar rezultat, 2. mesto na Richmondu zahvaljujuci pit strategiji, ali to je to. Imao je i losu godinu u Xfinity, zavrsio je tek kao 11. u generalnom plasmanu. Moje misljenje je ako ne moze u Xfinity da pobedi Cup propalitete kao sto su Cole Custer i Justin Allgaier, ne vidim kako ce biti dobar u Cup.

U sustini, mislim da je Chase Briscoe jedina nada SHR-a za playoff. Ali ni on nije siguran jer SHR iz godine u godinu sve vise propada jer Tony provodi previse vremena u NHRA. Samo ovog leta su izgubili dva ogromna sponzora (Busch i Smithfield), tako da ce 2024. sezona biti jos gora za njih.

Ironija u svemu je ta da Ford nije dao Tonyju da potpise Larsona zbog rasistickog ispada, ali su mu dali sada da potpise Gragsona. Jeste da je Larsonov rasisticki ispad bio daleko gori, ali opet...

Boss

Poruka od Boss » utorak, 2. jan. 2024. u 20:24h

Kolko mi se cini Stjuart-Has polako ce da postane drugi Roush (onaj pre dolaska Keselowskog)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 2. jan. 2024. u 20:31h

Mislim da su Jack Rousha jednostavno prestigla vremena, posebno nakon sto je CoT debitovao. Jack je provodio previse vremena svadjajuci se sa NASCAR-om oko CoT umesto da se prilagodio uslovima kao svi drugi. I Jack Roush je generalno teska osoba za saradnju, pisao sam ranije kako je Mark Martin propustio da osvoji nekoliko titula zato sto je Jack odbijao da zaposli bolji pit tim.

Dok Tony Stewarta kao da nije briga za NASCAR-om i sav fokus je na NHRA. Ali Tony je generalno jako voljen u NASCAR-u. Nije mi bas jasno zasto jer je kao vozac bio bas prljav i uvek sa svima u stazi.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 3. jan. 2024. u 03:11h

Ajde da cujem tvoje misljenje ...

- Ko ce iznenaditi?
- Ko ce razocarati?
- Ko ce najvise napredovati u poredjenju sa proslom sezonom?
- Ko ce najvise nazadovati u poredjenju sa proslom sezonom?
- Koje zvucno ime ce propustiti playoff?
- Koja 4 vozaca vidis u finalu?

Moje misljenje ...

- Ko ce iznenaditi?
Mislim da ce ceo Spire biti veliko iznenadjenje. Ulozili su brdo novca u tim, imaju tehnicku saradnju sa Hendrickom, doveli su 2 najveca mlada talenta. Nece se boriti za pobedu, ali mislim da ce se boriti za 10-15. mesto.

- Ko ce razocarati?
Ceo SHR. Briscoe mozda zavrsi u top 15, ostala trojica ce se boriti od 25-30. mesta.

- Ko ce najvise napredovati u poredjenju sa proslom sezonom?
Austin Dillon. Nije on neki vozac, ali je bolji od 29. mesta u generalnom plasmanu (gde je zavrsio prosle sezone). Ty Gibbs isto mislim da ce biti bolji.

- Ko ce najvise nazadovati u poredjenju sa proslom sezonom?
Spomenucu dvojicu. Prvi je Blaney. Penske vozaci obicno imaju losu sezonu posle dobre tako da ne ocekujem da ce Blaney opet biti u vrhu. Takodje Byron, ne verujem da opet moze da pobedi 6 trka u sezoni.

- Koje zvucno ime ce propustiti playoff?
Keselowski. Volim sta je uradio za Roush, ali ne mislim da moze do pobede i samim tim tesko da ce u playoff.

- Koja 4 vozaca vidis u finalu?
Larson, Logano, Reddick, Hamlin/Bell.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 3. jan. 2024. u 13:15h

Ja ipak ne poznajem sve timove i vozace kao ti Tale, samo one glavne igrace pratim. Jasno mi je da je Fordov glavni tim Penske, Sevroletov Hendrik i Tojotin Gibs. Tako da ce u finalu biti vozaci iz tih ekipa. Po obicaju sva 3 car makera ce biti u finalu jer tako mora :)

Iznenaditi moze Kyle Busch. U finalu ako bude

A opet moze i razocarati Kyle Busch ako ne dodje do finala. Njega je sad interesantno pratiti.

Najveci napredak ocekujem od 23XI sa Redikom

Nazadovati ce SHR. Posle Harvika potop. Ocekujem i da Toni proda svoj udeo u timu

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 3. jan. 2024. u 16:20h

Ja licno najvise i volim gledati nove, male, slabije timove. Mnogo mi je zanimljivo gledati kako rastu i kako postaju bolji, zato me najvise i interesuje sta ce Spire i Rick Ware uraditi u 2024. sezoni jer su oba tima mnogo ulozila pred ulaskom u novu sezonu.

Mnogo mi je recimo bilo zanimljivo videti Byrona u 2023. sezoni jer ja pamtim Byrona kada je pre 10-ak godina kao 16-godisnjak vozio u ARCA, i onda ga gledati kroz Truck, Xfinity i na kraju Cup. Ne bi mi bilo zanimljivo da sam ga prvi put primetio tek 2023. sezone kada je poceo da pobedjuje.

Bas zbog toga uvek kazem da mi je Truck sezona najbolja i najzanimljivija za trkanje jer voze uglavnom klinci zeljni dokazivanja.

Ovi jaki timovi tipa Hendrick, Gibbs, Penske, itd, kod njih je uvek sve isto, nista zanimljivo. Gledam recimo Logana prosle sezone, on sav sretan na kraju sezone, smeje se, umesto da place sto je imao bas losu sezonu. Tako nesto u Truck se nikada ne bi desilo...
kyle piše:
sreda, 3. jan. 2024. u 13:15h
Po obicaju sva 3 car makera ce biti u finalu jer tako mora :)
Nije bas da mora. Eto u 2021. sezoni ni jedan Ford nije bio u finalu. U 2017., 2018. i 2019. sezonama ni jedan Chevrolet nije bio u finalu. U 2015. sezoni ni jedan Ford nije bio u finalu.

Znaci u zadnjih 9 sezona, u cak 5 sezona se desilo da u finalu nisu i Chevrolet i Ford i Toyota.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 3. jan. 2024. u 23:22h

Nije bas da mora. Eto u 2021. sezoni ni jedan Ford nije bio u finalu. U 2017., 2018. i 2019. sezonama ni jedan Chevrolet nije bio u finalu. U 2015. sezoni ni jedan Ford nije bio u finalu.

Znaci u zadnjih 9 sezona, u cak 5 sezona se desilo da u finalu nisu i Chevrolet i Ford i Toyota.
Hvala za ovo. Ja bio imao pogresan utisak. :doh:

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 3. jan. 2024. u 23:27h

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 4. jan. 2024. u 00:12h

Sta kaze?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 4. jan. 2024. u 00:28h

U sustini da ih je "nova generacija automobila zatekla na spavanju". Malo glupa izjava jer nije NASCAR preko noci predstavio novi auto pa da se SHR nije mogao pripremiti. Cak i oni niskobudzetni timovi tipa Front Row su se bolje snasli na novim autom.

Ja i dalje mislim da razlog lezi u tome sto Tony provodi previse vremena u NHRA. U NHRA je SHR bas uspesan zato sto je Tony tamo mnogo vremena.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 4. jan. 2024. u 03:04h

Ja mislim da on nema lead vozaca (kao sto je bio Harvik). I kako onda graditi tim, oko koga?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 4. jan. 2024. u 03:43h

Pa imao je Harvicka do kraja ove zadnje sezone. Harvick spada mozda medju 10 najboljih vozaca u istoriji NASCAR-a pa se zadnjih nekoliko godina nije video zbog loseg tima.

I pre nego sto kazes "ostario je" - Harvick je u 2020. sezoni (kada je imao 45 godina) pobedio cak 9 trka, onda u 2021. sezoni (kada je imao 46 godina) pobedio 0 trka. Tako da ta logika u godinama nema smisla, ako je mogao sa 45 godina da pobedi 9 trka, onda je mogao i sa 46 godina da pobedi par trka (da je imao jednako dobar auto).

Ali kao sto rekoh gore, Tony posvecuje svu paznju NHRA, a svoj NASCAR tim ignorise.

Chase Briscoe je definitivno lider ovog tima. U 2022. sezoni se plasirao u round of 8 i jedan caution ga je delio od finala. Vodio je u finisu Martinsvilla i imao veliku prednost kad se desio caution, da nije bilo tog cautiona verovatno bi pobedio i plasirao se u finale.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 4. jan. 2024. u 12:42h

Talladega_500 piše:
četvrtak, 4. jan. 2024. u 03:43h
Pa imao je Harvicka do kraja ove zadnje sezone. Harvick spada mozda medju 10 najboljih vozaca u istoriji NASCAR-a pa se zadnjih nekoliko godina nije video zbog loseg tima.

I pre nego sto kazes "ostario je" - Harvick je u 2020. sezoni (kada je imao 45 godina) pobedio cak 9 trka, onda u 2021. sezoni (kada je imao 46 godina) pobedio 0 trka. Tako da ta logika u godinama nema smisla, ako je mogao sa 45 godina da pobedi 9 trka, onda je mogao i sa 46 godina da pobedi par trka (da je imao jednako dobar auto).
A mozda ga je i psihicki unistilo sto tada nije uzeo naslov a imao je najvise pobeda u sezoni.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 4. jan. 2024. u 15:23h

Ne verujem. Harvick je prvi pricao da je po ovom sistemu bodovanja titula samo bonus, ali nema ni pribliznu vrednost kao nekada.

I ja se slazem da je titula kompletno izgubila draz.

Odgovori

Povratak na „Nascar“