Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2024. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 13995
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2024. sezona

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 27. jun 2024. u 03:41h

Fox tvrdi da je Front Row zainteresovan za nekoliko vozaca za 2 slobona mesta koja imaju za 2025. sezonu.

Josh Berry i Noah Gragson, oba trenutno Cup vozaca za SHR. Za Gragsona je zainteresovan i Wood Brothers.
Zane Smith, trenutno Cup vozac za Trackhouse. Smith je ranije vozio za Front Row u Truck i uspeo da osvoji titulu.
Sam Mayer, trenutno Xfinity vozac za JR Motorsport, mada je tesko ocekivati jer jos uvek nije sazreo.
Christian Eckes, trenutno Truck vozac za McAnally-Hilgemann. Eksplodirao je zadnje 2 sezone sa 6 pobeda u timu koji nikada ranije nije pobedio trku.

Gragson je glavni favorit zato sto je jako popularan i sa sobom dovodi sponzora Bass Pro Shops.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 27. jun 2024. u 16:20h

Talladega_500 piše:
utorak, 18. jun 2024. u 21:44h
Justin Haley kaze da ima nekoliko ponuda za 2025. sezonu, ali da planira da ostane u Rick Ware jer mu se svidja pravac u kom tim ide.

U zadnjih 5 trka, Haley je zavrsio na 9. mestu na Darlingtonu i Gateway i 13. na Iowa prosle sedmice. Rick Ware je Roushov satelitski tim i definitivno je uocljiv napredak kako sezona odmice.
Jutros su na tv-u imali zanimljivu analizu u vezi Haleya. Smatraju da razlog zasto Haley zeli da ostane u Rick Ware (iako ima ponude daleko jacih timova) je zato sto mu je obecano mesto u Roushu kada se Keselowski penzionise. Tako da njegova voznja u Rick Ware je nesto kao "audicija" za Roush.

Nisam siguran kada ce Keselowski u penziju - ima 40 godina, ali jos uvek vozi odlicno. Bilo je prica da ce Roush otvoriti i 3. tim, ali je Keselowski to nedavno demantovao, uz objasnjenje da ne moze da podrzi finansijski kupovinu chartera.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss
Poruka: 2535
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » petak, 28. jun 2024. u 02:47h

Mene zanima sto se Nesvil zove super spidvej kad ne spada u super spidveje (to su dejtona, taladega i atlanta)
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 28. jun 2024. u 04:31h

Pa nije ni Atlanta superspeedway vec "intermediate". Dugacka je 1.5 milju dok je Nashville 1.3 milju. Ni jedna ni druga nisu superspeedway.

Michigan je po definiciji superspeedway takodje, kao i Pocono, mada Pocono nije oval.

Ali je normala da daju imena koja nemaju veze sa realnoscu. Kao sto je bio Texas World Speedway iako ni jedna svetska trka nije tamo vozena.

Boss

Poruka od Boss » petak, 28. jun 2024. u 12:23h

tale, u dejtonu, taladegu i atlantu auti dolaze sa super spidvej paketom stoga te staze JESU super spidveji.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 28. jun 2024. u 15:41h

kyle piše:
petak, 28. jun 2024. u 12:23h
tale, u dejtonu, taladegu i atlantu auti dolaze sa super spidvej paketom stoga te staze JESU super spidveji.
Pa nije paket na trkama taj koji odlucuje da li je staza superspeedway.

Superspeedway po definiciji je staza duzine 2+ milje, sto Atlanta nije. Na Atlanti koriste superspeedway paket samo zato sto je staza nedavno ponovo asfaltirana i zbog toga se dostizu vece brzine. Kada staza pocne da pokazuje godine (kao sto je bio slucaj pre renovacije), opet ce promeniti paket.

Boss

Poruka od Boss » petak, 28. jun 2024. u 16:14h

ja znam da su vozaci rekli da je atlanta sada ko super speedway

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 28. jun 2024. u 16:47h

kyle piše:
petak, 28. jun 2024. u 16:14h
ja znam da su vozaci rekli da je atlanta sada ko super speedway
Kao sto rekoh, staza ima novi asfalt (jel bese prosle godine vozena prva trka od kada su je opet asfaltirali) i zbog toga se dostizu vece brzine nego sto su inace dostizane pre toga. Atlanta je bila jedna od najstarijih staza pre toga na racun asfalta, vozaci su se zalili da je puna rupa i da auto cesto "odskace" i zbog toga ne mogu da postignu velike brzine.

Ono sta su uradili na Atlanti mozes uraditi na svakoj intermediate stazi - nov asfalt i superspeedway paket i jurice kao da voze na Talladegi i Daytoni.

Zamisli tek sta bi tek bilo na Michiganu u takvim uslovima. Michigan je vec sada najbrza staza - kraci je od Talladege i Daytone, ali ne koriste restriction plates tako da se na Michiganu dostizu vece brzine.

Boss

Poruka od Boss » petak, 28. jun 2024. u 18:03h

jasno tale. mogu i od micigena to uraditi ali nisu. ja pricam sada kako jeste sa ovim izmenama.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 28. jun 2024. u 18:15h

Ja ti kazem da novi asfalt na intermediate i superspeedway packet na autima ne cini tu stazu superspeedway odjednom.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 28. jun 2024. u 21:20h

Izgleda da je i Bubba slobodan vozac na kraju sezone. Ali sigurno ostaje u 23XI.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 29. jun 2024. u 01:08h

Bob Pockrass kaze da ce raspored za 2025. sezonu biti poznat najkasnije do sredine jula.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 29. jun 2024. u 22:12h

Xfinity vozac Riley Herbst kaze da ima ponude da sledece sezone vozi u Cup.

Rec je o veoma prosecnom vozacu koji je u 5 Xfinity sezona pobedio samo jednom (vozio je za Gibbs i SHR) i nikada nije zavrsio na boljem mestu od 10. u generalnom plasmanu. Ali ima skupocenog sponzora Monster koji ga prati godinama tako da je veoma pozeljan timovima.

Zadnjih nekoliko godina je vozio po koju Cup trku za Rick Ware i Front Row. Pokazao se solidnim na superspeedways.

Slika

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 30. jun 2024. u 16:15h

Talladega_500 piše:
četvrtak, 27. jun 2024. u 17:06h
Talladega_500 piše:
subota, 22. jun 2024. u 23:17h
Aric Almirola je na pocetku najavljen kao vozac Gibbsa na 20 trka u Xfinity ove sezone.

Do sada ih je vozio samo 5 i to dosta uspesno (pobeda na Martinsville, top 5 na Richmondu i Darlingtonu). Medjutim, posle Darlingtona koji je vozen jos 11. maja, Almirola nije vozio ni jednu trku. Trebao je da vozi na Charlotte vikend posle toga, ali je u zadnjem momentu zamenjen sa Ty Gibbsom.

Tako da su krenule price da vise nije u timu. Joe Gibbs je demantovao i rekao da je Almirola i dalje vozac tima i da ce voziti sredinom jula na Indianapolisu.
The Athletic pise da razlog zasto Almirola nije vozio sve ovo vreme jer je bio suspendovan od strane Gibbsa. A razlog suspenzije lezi da je navodno bio u tuci sa Bubbom u kancelarijama Gibbsa i da je Almirola zapoceo tu tucu.

Vise nije suspendovan posto ce voziti Indianapolis sledeceg meseca.

Slika
Bubba priznao da je izmedju njega i Aric Almirole doslo do tuce, ali nije hteo da ulazi u detalje jer mu je tim tako naredio.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 30. jun 2024. u 19:16h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 24. jun 2024. u 18:54h
Josh Berry opasno postaje veoma pozeljan slobodan vozac na kraju sezone.

4 top 10 u zadnjih 6 trka, ukljucujuci i dva top 5. Juce je zavrsio kao 3., u finisu je cak jurio pobedu.

Trenutno najbolje plasiran rookie.

Ranije je interesovanje za njega pokazivao Front Row ili kao zamena za McDowella ili kao vozac novog treceg tima u Front Row.

Slika
Josh Berry rekao da ce sledece godine sigurno voziti Cup.

Znaci ima ponude. Prethodnih sedmica se najvise dovodio u vezu sa Front Row, ali nije iskljuceno ni Wood Brothers.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 30. jun 2024. u 23:58h

Kisa je u zadnje vreme sve cesci problem na trkama. Danas je trka stopirana posle 135 od 300 krugova.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 1. jul 2024. u 03:21h

Koja luda zavrsnica na Nashville.

Pobedi Logano ni kriv ni duzan i na ovaj nacin je verovatno spasio bas losu sezonu. Vozeno je jel bese 28 dodatnih krugova zbog cestih cautiona u finisu.

Bell dominirao dok se nije slupao na 70 krugova pre kraja. Hamlin onda imao pobedu u rukama 2 kruga pre kraja kada se Cindric slupao i izazvao caution. Posle toga caution u svakom krugu, bilo je pitanje ko ce imati dovoljno goriva da zavrsi trku jer su svi bili pri kraju. Sanse da pobede su imali Hamlin, Chastain, Larson, Reddick, itd., ali su ili ostali bez goriva ili se slupali.

Zbog toga su u vrhu bili uglavnom vozaci koji generalno nisu u vrhu. Zane Smith 2. (Smith je do danas inace bio jedini vozac bez top 10), Preece 4., Hemric 9., Gragson 10., itd.

Slika

Larson po obicaju zabrljao i slupao Chastaina. Larsonovi incidenti su postali veoma cesti tokom zadnjih nekoliko sezona.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 1. jul 2024. u 11:58h

ja mislim da je hamlinu najteze hahahaha

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 1. jul 2024. u 13:42h

Evo zasto ja ne podnosim pravilo da pobeda automatski znaci playoffs.

Zane Smith je sinoc zavrsio kao 2., malo je falilo da pobedi. Da je trka trajala jos jednu krivinu verovatno bi pobedio.

To je vozac koji je 34. u generalnom plasmanu - zadnji od svih vozaca koji voze punu sezonu.

Ove godine nije vodio ni jedan krug, a u 14 od 18 trka je zavrsavao na 30.+ poziciji. Jedini put kada nije bio 30. ili gori je bilo na superspeedways i road courses.

I zamisli da se taj vozac plasira u playoff i na taj nacin izbaci Bowmana ili Bueschera ili jos nekog drugog vozaca koji nema pobedu ...

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 1. jul 2024. u 16:51h

Glavna tema u NASCAR medijima je kako je Logano uspeo da izvuce cak 110 krugova sa jednim rezervoarom goriva.

Na Nashville rezervoar moze da izvuce maksimalno 85 krugova. Jeste da je dosta krugova u finisu vozeno pod caution cime je Logano ustedeo koji litar goriva, ali opet - 25 dodatnih krugova je necuveno.

Posebno zato sto je Logano jos u finisu regularnog dela trke rekao da mu se upalila lampica za gorivo i da nije siguran hoce li imati dovoljno goriva da zavrsi regularni deo trke. Ne da ga je zavrsio vec je jos vozio 31 krug overtime plus jos uradio burnout.

Njegov automobil je prosao inspekciju posle trke, NASCAR rekao da nece raditi nikakve dalje inspekcije.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 1. jul 2024. u 18:49h

aha sumnjaju na tank. znam za slucaj iz f1 kad je svojevremeno honda varala sa duplim tankom.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 1. jul 2024. u 19:05h

Malo mi je cudno da NASCAR nije odlucio da uduzme taj auto, rastavi ga i vidi u cemu je stos. Doduse, NASCAR-u je u interesu da se Logano plasira u playoff.

Mislim da ljudi ne sumnjaju u sam rezervoar, jer timovi dobijaju rezervoare od istog dobavljaca, ali sumnjaju na crevo do rezervoara. To je bio cuveni slucaj u Trans Am seriji bas sa Penske krajem 1960-ih godina.

Tada je Penske Camaro osvojio titulu protiv daleko brzeg Bud Moore Mustanga. Na kraju je otkriveno da je Camaro imao daleko vece crevo do rezervoara i da je u njega moglo stati dodatnih 10 litara benzina. Organizatori nisu mogli da kazne Penske jer je postojalo pravilo za zapreminu rezervoara, ali ne i za zapreminu creva, tako da Penske nije prekrsio pravilo.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 1. jul 2024. u 22:09h

Hooters napusta Hendrick posle 7 godina. Zapravo, Hendrick je "otpustio" Hooters jer Hooters ima finansijskih problema i nije u stanju da placa sponzorstvo.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 2. jul 2024. u 02:47h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 2. jul 2024. u 15:18h

Po prvi put od Daytone da se pojavilo 40 (ili vise) vozaca za trku.

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“