Cmax 2018 - Auto koči i posle puštene kočnice
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: nedelja, 26. maj 2024. u 23:28h
Cmax 2018 - Auto koči i posle puštene kočnice
Zdravo svima, od jutros mi se javio sledeći problem. Nakon kočenja tj kada pustim papučicu kočnice, auto nastavi da koči sekundu-dve. Poprilično nezgodan osećaj, nekako nemam kontrolu nad autom. Bio sam u ovlašćenim servisu da pitam šta može da bude problem, rekli su mi ABS sistem 186000 din zamena. Auto nema ni jednu grešku na dijagnostici. Jel imao neko ovaj ili sličan problem?
C-max 2018
C-max 2018
-
- Poruka: 61
- Član foruma od: nedelja, 10. mar. 2024. u 07:30h
Re: Problem sa kočenjem
Ja na mom Cmaxu imam osjećaj da prejako koci zadnjih par metara pa se cesto nabijem na pojas. Nisam jos nista isao po servisima zbog toga.
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: nedelja, 26. maj 2024. u 23:28h
Samo da se javim da sam rešio stvar sa kočenjem.
Abs modul je pravio problem. Simptomi su bili da kočnica ne pušta u isto vreme kada pustim papučicu već zakasni sekundu-dve. Takođe je pedala bila pretvrda, kao kad nadrukate kočnicu dok je auto ugašen. Modul smo poslali za Mađarsku u servis jer to ovde u Srbiji niko ne radi. Reparacija modula sa svim troškovima slanja i prebacivanja preko grane je izašla 500e
+ 100e demontaža i montaža u ovlašćenom servisu. Sada je pedala mekana i koči kao nov
Inače su mi rekli da se ovo ne dešava na c-maxu često ali da zato svaka druga Kuga ima isti problem, pogotovo 2018 godište.
Abs modul je pravio problem. Simptomi su bili da kočnica ne pušta u isto vreme kada pustim papučicu već zakasni sekundu-dve. Takođe je pedala bila pretvrda, kao kad nadrukate kočnicu dok je auto ugašen. Modul smo poslali za Mađarsku u servis jer to ovde u Srbiji niko ne radi. Reparacija modula sa svim troškovima slanja i prebacivanja preko grane je izašla 500e
+ 100e demontaža i montaža u ovlašćenom servisu. Sada je pedala mekana i koči kao nov
Inače su mi rekli da se ovo ne dešava na c-maxu često ali da zato svaka druga Kuga ima isti problem, pogotovo 2018 godište.
- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Па после сви кажу "вози новији ауто јер је сигурније "а нико не дода "да зарађују паре на теби"
- dax92
-
- Poruka: 7620
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Re: Cmax 2018 - Auto koči i posle puštene kočnice
Odavno su postali cista komercijala, nazalost, i costa potrosna roba kratkog veka
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: subota, 19. okt. 2024. u 13:53h
Pozdrav, @Matkekg. Imam slican problem na istom autu, pa te molim za vise detalja oko resavanja ovog problema (koji servis, kontakt sa Madjarima...). Ako ne moze javno, moze pp. Hvala unapred!
-
- Poruka: 3
- Član foruma od: subota, 19. okt. 2024. u 13:53h
Evo da prenesem svoje iskustvo... Problem je resen u Putincima kod Rume, momak popravlja ABS module uspesno. Sama popravka je kostala 150eur i jos 100 eur demontaza/montaza i nova koc.tecnost u Pinosavi.