Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2024. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 13971
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2024. sezona

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 12. avg. 2024. u 14:25h

Na internetu se pojavio audio snimak komunikacije izmedju Dillona i njegovog pit tima. U zadnjoj krivini neko govori DIllonu "wreck him, wreck him". Richard Childress originalno demantovao da je to receno, dok mu nije pokazan audio snimak, onda rekao nesto u stilu "dobro su mu rekli jer je pobedio".

Najbolja izjava ove sezone.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 2521
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » ponedeljak, 12. avg. 2024. u 21:06h

Odlican finish. To je Nascar. Ovo sto je Dilon uradio, bi svako uradio da pobedi.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 12. avg. 2024. u 21:20h

kyle piše:
ponedeljak, 12. avg. 2024. u 21:06h
Odlican finish. To je Nascar. Ovo sto je Dilon uradio, bi svako uradio da pobedi.
Svako bi uradio "bump & run", ali Dillon to nije sinoc uradio. "Bump & run" se radi kada si na necijem braniku i pomeris ga. Dilon je sinoc bio 3-4 auta iza Logana u zadnjoj krivini i onda je udario po gasu da ga udari i slupa jer nije imao sanse da ga stigne. Ni blizu "bump & run".

Tako da ne znam o cemu pricas kada kazes da bi to svako uradio jer ne pamtim kada je nekoliko to uradio.

Koliko je besmisleno da vozac ide u playoffs sa 32. pozicije da ne govorim. Tolika glupost da nemam reci, da jedna pljava i zalutala pobeda izbrise to sto je Dillon u preostalih 25 trka zavrsavao na 30.+ poziciji. Isto vazi i za Cindrica i Suareza.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

mbole
Poruka: 14947
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 12. avg. 2024. u 21:35h

Cek.. dozvoljeno je da nekog NAMERNO udaris, i onda ga preteknes?
Nebitno sto je pod 'specijalnim' uslovima.
Ili nesto lose shvatam?
Bump.. je udaranje, ili se nesto promenilo u engleskom a da nisam obavesten :)
Djak pesak :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 12. avg. 2024. u 21:43h

U NASCAR-u svi kontakti su dozvoljeni, osim da pri velikim brzinama udaris nekoga sa strane u dupe, tj u zadnji bocni deo i okrenes ga.

Recimo ovo nije dozvoljeno, za ovo se obavezno dobija suspenzija.

Sa druge strane, dozvoljen je takozvani "bump" gde onoga ispred sebe "pomeris". Kao recimo ovo (pocinje na 30 sekundi).

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 12. avg. 2024. u 22:26h

Svaki komentar na takva 'pravila' koji mi pada napamet je previse nepristojan.
Sad bar nemam nikakvu zelju da gledam bilo kakvu usa trku.

Pade mi napamet jedan pristojan :)
Ko kad bi atleticarima bilo dozvoljeno da 'malo opizde' onog drugog.
Ne sme pesnicom il nogom, al moze da mu opizdi samar :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 12. avg. 2024. u 22:30h

Znamo tvoje misljenje o NASCAR-u i bilo kom kontakt sportu, rekao si ga ranije. Nemoj da meni i Kyleu kvaris temu.
Da se vratimo temi...

Do kraja regularnog dela sezone su ostale jos samo 3 trke (Michigan, Daytona i Darlington). Trenutno generalni plasman.

Bice neverovatno ako Buescher ili Chastain propuste playoffs. Posebno zato sto su njih dvojica pobedili 5 trka prosle sezone.

Slika
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan ponedeljak, 12. avg. 2024. u 23:15h. Ukupno izmenjeno 1 put.

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 12. avg. 2024. u 23:08h

A samo malo da kvarim :)
Tek tu i tamo... cisto da ne zaboravite sta je sport :)

PS
Kontakt sportovi su nesto sasvim drugo.
Boks recimo :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 12. avg. 2024. u 23:22h

Boss

Poruka od Boss » utorak, 13. avg. 2024. u 02:06h

mbole piše:
ponedeljak, 12. avg. 2024. u 22:26h
Svaki komentar na takva 'pravila' koji mi pada napamet je previse nepristojan.
Sad bar nemam nikakvu zelju da gledam bilo kakvu usa trku.

Pade mi napamet jedan pristojan :)
Ko kad bi atleticarima bilo dozvoljeno da 'malo opizde' onog drugog.
Ne sme pesnicom il nogom, al moze da mu opizdi samar :)
Nascar je 100 puta zanimljiviji od F1. Pa tamo vozaci ne resavaju pobednika, vec sudije. Izes sport. A da ne pricam o razlikama medju timovima a fanovi misle da njihov omiljeni vozac pravi tu razliku. Debili :rotfl:
Talladega_500 piše:
ponedeljak, 12. avg. 2024. u 21:43h
U NASCAR-u svi kontakti su dozvoljeni, osim da pri velikim brzinama udaris nekoga sa strane u dupe, tj u zadnji bocni deo i okrenes ga.

Tale bilo je ovakvih finisha i ranije secam se. Sad praviti tu neku selekciju je besmisleno.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 13. avg. 2024. u 02:15h

Bilo nekada, ali vec neko vreme taj potez nije dozvoljen. Posebno su ga zabranili kada se Kurt Busch povredio.

Layne Riggs u Truck je ranije ove sezone dobio 2 kruga crnu zastavu za istu stvar koju je Dillon juce uradio. Znaci NASCAR i dalje primenjuje pravilo, ali to rade samo kad zele, nema konstantnosti.

NASCAR inace kaze da ce uraditi istragu povodom finisa. Dillonu posebno ne ide u korist sto mu je receno na radiju (ili od spottera ili od crew chief) da slupa Logana i Hamlina, ali ne ocekujem da ce mu oduzeti pobediti ili playoff poziciju. U najgorem slucaju mozda izgubi playoff poene ili tako nesto, mada ne ocekujem ni to.

Slika

Boss

Poruka od Boss » utorak, 13. avg. 2024. u 02:15h

logano

hamlin

daleko su oni od nevinasca
Talladega_500 piše:
utorak, 13. avg. 2024. u 02:15h
Bilo nekada, ali vec neko vreme taj potez nije dozvoljen. Posebno su ga zabranili kada se Kurt Busch povredio.

Layne Riggs u Truck je ranije ove sezone dobio 2 kruga crnu zastavu za istu stvar koju je Dillon juce uradio. Znaci NASCAR i dalje primenjuje pravilo, ali to rade samo kad zele, nema konstantnosti.

NASCAR inace kaze da ce uraditi istragu povodom finisa. Dillonu posebno ne ide u korist sto mu je receno na radiju (ili od spottera ili od crew chief) da slupa Logana i Hamlina, ali ne ocekujem da ce mu oduzeti pobediti ili playoff poziciju. U najgorem slucaju mozda izgubi playoff poene ili tako nesto, mada ne ocekujem ni to.
Pa ja sam od tog istog Hamlina u nekom intervjuu nedavno cuo da bi on i rodjenu mamu slupao da pobedi. I tako razmislja svaki vozac. Oni su beskompromisni.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 13. avg. 2024. u 02:29h

To je potpuno drugacija situacija. U oba slucaja, i Logano i Hamlin su imali brzinu, a onaj ispred ih blokirao i doslo je do kontakta kada su bili na zadnjem braniku.
Dok je Dillon sinoc zaostajao nekoliko duzina auta i nije imao ni najmanje sanse da stigne Logana u zadnjoj krivini - osim ako u krivini udari po gasu i slupa Logana.
Nebo i zemlja situacije.

Da je Dillon bio na Loganovom zadnjem braniku u zadnjoj krivini i pomerio ga, niko mu ne bi rekao ni rec. Ali je bio toliko iza njega da nije bilo sanse da uradi bump & run i udario je po gasu sa ciljem da ga slupa.

Jedina sreca Dillona u celoj situaciji je sto je slupao dva vozaca koje publika bas i ne voli. Da je tako nesto Hamlin recimo uradio Larsonu i Elliottu, pa razapeli bi ga na krst i trazili da bude suspendovan do kraja sezone.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 13. avg. 2024. u 18:13h

Ma da je bio toliko iza ne bi mu se on ni priblizio.

Peti objasnio

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 13. avg. 2024. u 18:32h

Priblizio mu se toliko jer je udario u gasu u momentu kada je trebao da koci. Da je to uradio bez da je drugi auto ispred njega - udario bi pravo nosom u zid. To govori da je udario po gasu sa ciljem da slupa Logana jer ne mozes uraditi bump & run kada si 3-4-5 duzina vozila IZA (sto je Dillon bio).

Pusti sta Kyle Petty prica, njega niko nikada nije shvatao ozbiljno. Kyle Petty ima dosta povezanosti sa Dillonom - oba su dosli u NASCAR zbog porodicnih veza i nisu nista postigli, pa nije ni cudo sto ga Kyle hvali. Poslusaj recimo sta je Kevin Harvick rekao o svemu...
"He didn't try to make the corner, he drove until he wrecked him".

Najbolji opis.

mbole

Poruka od mbole » utorak, 13. avg. 2024. u 23:33h

kyle piše:
utorak, 13. avg. 2024. u 02:10h
Nascar je 100 puta zanimljiviji od F1. Pa tamo vozaci ne resavaju pobednika, vec sudije. Izes sport. A da ne pricam o razlikama medju timovima a fanovi misle da njihov omiljeni vozac pravi tu razliku. Debili :rotfl:
16 puta sam pisao i brsiao poruku.. i uvek je bila preko svih limita pristojnosti...

Na kraju samo thumbsdownh
Shvatices valjda jednog dana

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 14. avg. 2024. u 02:57h

Bob Pockrass kaze da podatak da NASCAR jos nije doneo odluku da li ce Dillon biti kaznjen govori da se jos uvek predomisljaju i da bi kazna na kraju ipak mogla stici. Da je situacija crno-bela, onda bi do sada rekli da nece biti kazne. Ali posto odluka jos nije poznata, moze se desiti da neku kaznu ipak dobije.

Ne ocekuje da ce mu biti oduzeta pobeda ili playoffs plasman, ali mogao bi da izgubi poene plus playoffs poene.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 14. avg. 2024. u 08:14h

Talladega_500 piše:
utorak, 13. avg. 2024. u 18:59h
Priblizio mu se toliko jer je udario u gasu u momentu kada je trebao da koci. Da je to uradio bez da je drugi auto ispred njega - udario bi pravo nosom u zid. To govori da je udario po gasu sa ciljem da slupa Logana jer ne mozes uraditi bump & run kada si 3-4-5 duzina vozila IZA (sto je Dillon bio).
Slika

3 bolida iza? ne bih puno verovao na recima loganu.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 14. avg. 2024. u 14:01h

Evo kolika je razlika bila u zadnjoj krivini. Znaci Dillon nije bio ni blizu Logana da uradi bump & run - mogao je samo da udari po gasu da ga slupa. Sto je na kraju i uradio. I onda je isto uradio i Hamlinu.

Pa sam podatak da je Logano zavrsio u zidu i da nije ni zavrsio trku govori koliko je jako udarac bio. Bump & run je kada vozac pomeri onog ispred sebe, ne kada ga posalje u zid i izbaci iz trke.

Sama komunikacija na radiju govori da je Dillon namerno slupao obojicu jer mu je receno na radiju da to uradi.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 14. avg. 2024. u 23:29h

Pravda donekle zadovoljena.

Dillon zadrzao pobedu, ali je ne moze iskoristiti za playoffs, sto znaci da se nece plasirati u playoffs. Takodje mu je oduzeto 25 poena i Dillonov spotter Brandon Benesch (koji mu je rekao da slupa Logana i Hamlina) suspendovan na 3 trke.

Logano je kaznjen sa $50.000 sto je uradio burnout u Dillonovom pit stopu.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 15. avg. 2024. u 02:33h

Childress najavio zalbu.

Ono sta Childressu ide u korist je sto odluku na zalbu ne donosi NASCAR vec samostalna agencija koja nije povezana sa NASCAR-om - i ta agencija ima dosta starijih bivsih vozaca koji su naklonjeni ovom nacinu voznje. Na taj nacin se Hendrick izguvukao od teze kazne predprosle sezone (kada su Byronu oduzeti poeni u playoffu) i secam se da je NASCAR bio bas ljut sto je ta agencija ponistila kaznu.

Ko zna sta ce jos biti od svega...

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 15. avg. 2024. u 14:39h

Kako izgleda generalni plasman posle kazne Dillonu.

Neverovatno mi je da su Chastain i Buescher ovako nisko plasirani, posebno kada se zna koliko dobru sezonu su obojica imali prosle godine.

Jos impresivnije je kako se Bubba vratio u celu playoffs pricu tokom zadnjih mesec dana.
Zadnjih pet trka:
Richmond 4.
Indianapolis 5.
Pocono 10.
Chicago Street 13.
Nashville 7.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 15. avg. 2024. u 17:50h

U zadnje vreme Gibbsovim Toyotama cesto otkazuju motori. Poslednji slucaj sa Truexom na Richmondu. Pre toga znam da su i Bell i Gibbs imali takve probleme, svakih par trkama nekome otkaze motor.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 16. avg. 2024. u 00:20h

Slika

Boss

Poruka od Boss » petak, 16. avg. 2024. u 01:20h

jedan je specijalista za staze sa S krivinama a drugi za ovale. trebali bi voziti nesto izmedju a to je reli.
inace reli vozaci se smatraju najkompletnijim a reli dosciplina najzahtevnija.

Odgovori

Povratak na „Nascar“