Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2024. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 13965
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2024. sezona

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 5. sep. 2024. u 03:51h

Ne demantujem da je Childress katastrofa, ali to ne znaci da je i Trackhouse. Trackhouse dobija automobile od Childressa, ali opet rade setup po svome. Motori su i tako isti za sve Chevroletove timove, a onda setup svaki crew chief radi po zelji. Trackhouse je bio uspesniji od Childressa i prosle godine i godinu dana pre toga.

Vidis da je i Childress bas pronasao brzinu u zadnjih mesec dana. Dillon bi pobedio Richmond, zajebao ga caution u finishu (imao je oko 3 sekunde prednosti na 4 kruga pre kraja), a Busch je zadnje 2 trke zavrsio kao 2.

Busch nije vozac koji je bio vec duze vreme. Pa i zadnje 3 godine u Gibbsu je pobedio samo 4 trke ukupno. Nazalost, njegovo vreme je proslo, on je bas krenuo nizbrdo (i to velikom brzinom) nakon 35. godine.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 5. sep. 2024. u 22:29h

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 6. sep. 2024. u 18:38h

Playoffs dobija kritika vise nego ikada ranije.

I ranije je bilo kritika, ali ove godine su dostigle vrhunac, posebno nakon sto je Harrison Burton (koji je ubedljivo zadnji u generalnom plasmanu) izborio playoffs.

Boss
Poruka: 2520
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » petak, 6. sep. 2024. u 23:55h

pa zamisli prodje taj burton a ne prodje kajl busch. to onda vidis da nesto nije u redu sa sistemom
a meni je ceo plejof sistem glup iz prostog razloga jer ja ne moram pogledati ni jednu trku do septembra jer znam da ce svi najbolji vozaci voziti u plejofu. totalno nepotreban i glup sistem.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 7. sep. 2024. u 00:26h

kyle piše:
petak, 6. sep. 2024. u 23:58h
pa zamisli prodje taj burton a ne prodje kajl busch. to onda vidis da nesto nije u redu sa sistemom
Realno, ove sezone ni jedan ni drugi nisu zasluzili playoff. Busch ne bi bio top vozac ove sezone ni po bilo kojem sistemu bodovanja.
kyle piše:
petak, 6. sep. 2024. u 23:58h
a meni je ceo plejof sistem glup iz prostog razloga jer ja ne moram pogledati ni jednu trku do septembra jer znam da ce svi najbolji vozaci voziti u plejofu. totalno nepotreban i glup sistem.
Kako sad to, pa ti si uvek podrzavao playoffs jos iz dana kada smo pisali na Brzoj Brzini. ;) Uvek si govorio kako je ovaj sistem uzbudljiv.

p.s. ja licno ne gledam trkanje da bi video ko ce u playoff. Trkanje kao trkanje je uzbudljivo jer ni jedan od boljih vozaca nece odmarati momenta kada izbori playoffs - vec ce hteti jos pobeda, jos playoffs poena, itd. Nije William Byron sigurno usporio nakon sto je pobedio Daytonu - vec je nastavio i pobedio jos 2 trke.

Boss

Poruka od Boss » subota, 7. sep. 2024. u 00:58h

Kako sad to, pa ti si uvek podrzavao playoffs jos iz dana kada smo pisali na Brzoj Brzini. ;) Uvek si govorio kako je ovaj sistem uzbudljiv.
rekao sam da je bolji od prethodnog i iza toga stojim i dalje. a znas i sam koji bi ja sistem najvise voleo.
p.s. ja licno ne gledam trkanje da bi video ko ce u playoff. Trkanje kao trkanje je uzbudljivo jer ni jedan od boljih vozaca nece odmarati momenta kada izbori playoffs - vec ce hteti jos pobeda, jos playoffs poena, itd. Nije William Byron sigurno usporio nakon sto je pobedio Daytonu - vec je nastavio i pobedio jos 2 trke.
pa evo redik je sampion regularnog dela sezone. da li ce on biti i konacni sampion? to niko ne zna i to nema veze sa reg. delom. zato taj reg deo nema puno smisla. pa one godine je njuman bez ijedne pobede stigao do final 4 i borio se za titulu. o cemu mi onda pricamo?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 7. sep. 2024. u 01:41h

kyle piše:
subota, 7. sep. 2024. u 01:01h
pa evo redik je sampion regularnog dela sezone. da li ce on biti i konacni sampion? to niko ne zna
To bi bio slucaj po svakom sistemu bodovanja. Eto i po tvom sistemu bodovanja da se broje samo pobede ne bi znao ko ce biti konacan sampion posle 26 od 36 trka.
kyle piše:
i to nema veze sa reg. delom. zato taj reg deo nema puno smisla.
Reddick ulazi u playoffs sa +23 bas zbog regularnog dela sezone. Tako da ima smisla.
kyle piše:
pa one godine je njuman bez ijedne pobede stigao do final 4 i borio se za titulu. o cemu mi onda pricamo?
Newman je te 2014. godine imao bolji prosecan finis nego Harvick koji je osvojio titulu. U cemu je onda problem?

Newman je stigao do finala tako sto je svaku trku odlicno vozio. Nije pobedjivao, ali se nije ni slupao pa da zavrsi 35.

Ti bi da se racunaju samo dobri dani (pobede), a ignorisu losi dani (sudari, kvarovi, generalno losi plasmani), a to naravno ne moze - treba da se gleda prosek. A Newman je te godine zavrsio kao 2. bas zbog toga sto se gledao prosek.

Boss

Poruka od Boss » subota, 7. sep. 2024. u 03:42h

Talladega_500 piše:
subota, 7. sep. 2024. u 01:41h
kyle piše:
pa evo redik je sampion regularnog dela sezone. da li ce on biti i konacni sampion? to niko ne zna
To bi bio slucaj po svakom sistemu bodovanja. Eto i po tvom sistemu bodovanja da se broje samo pobede ne bi znao ko ce biti konacan sampion posle 26 od 36 trka.
naravno. ali bi imalo smisla gledati svaku trku jer svaka trka donosi pobedu koja se racuna. ovako se racuna samo od septembra kad pocne plejof. koga stvarno zanima sampion reg dela sezone? nemoj zezati da nekog to zanima. ili ko ce kolko stagea pobediti i preneti plejof poena. kad njuman stigao do final 4 bez ijedne pobede i mogo biti sampion da je tog dana pobedio onu trojicu.
dobar primer je i logano koji je u reg delu sezone bio rupa a onda uzo titulu u plejofu. pa cak si i ti tale rekao da ne zasluzuje titulu.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 7. sep. 2024. u 03:59h

naravno. ali bi imalo smisla gledati svaku trku jer svaka trka donosi pobedu koja se racuna.
Kao sto rekoh gore, problem je taj sto bi se po tom nacinu bodovanja racunali samo kad imas dobar dan, a losi dani bi se ignorisali.

Evo i ove sezone - Bell ima 3 pobede, ali cak 6 DNF (vise nego bilo koji drugi vozac osim Berryja). Zasto recimo da on bude ispred Elliotta koji ima 1 pobedu, ali samo 1 DNF? Bell nije zavrsio 25% vozenih trka.

Ima ona jedna sezona kada je Kasey Kahne imao najvise pobeda, jel bese 6, ali 1/3 trka nije uopste zavrsio zbog sudara. Pa jel bi imalo smisla da neko ko nije zavrsio 1/3 trka bude sampion?
koga stvarno zanima sampion reg dela sezone? nemoj zezati da nekog to zanima. ili ko ce kolko stagea pobediti i preneti plejof poena.
Bukvalno sve i jedna trka ove sezone u regularnom delu sezone je bila rasprodata tako da ljude ocigledno interesuje. Ne mozes reci da nikoga ne interesuje samo zato sto tebe ne interesuje.
kad njuman stigao do final 4 bez ijedne pobede i mogo biti sampion da je tog dana pobedio onu trojicu.
Kao sto rekoh - Newman je te sezone imao bolji prosek nego sampion Harvick. Newmanov prosek te godine je bio 12,7. mesto. Samo Jeff Gordon (10,3.) i Joey Logano (11,3.) su imali bolji prosek od njega. Zasto je onda problem sto je Newman zavrsio 2. u generalnom plasmanu?
dobar primer je i logano koji je u reg delu sezone bio rupa a onda uzo titulu u plejofu. pa cak si i ti tale rekao da ne zasluzuje titulu.
Logano nije bio rupa ni u jednoj sezoni u kojoj je osvojio titulu. Da, te 2022. sezone Elliott je vise zasluzio titulu, ali to ne znaci da je Logano bio rupa. Logano je isto tako zasluzio titulu u 2015. sezoni, pa je nije osvojio. Te 2015. sezone je bio ubedljivo najbolji u svakom pogledu.

Boss

Poruka od Boss » subota, 7. sep. 2024. u 04:10h

Talladega_500 piše:
subota, 7. sep. 2024. u 03:59h
naravno. ali bi imalo smisla gledati svaku trku jer svaka trka donosi pobedu koja se racuna.
Kao sto rekoh gore, problem je taj sto bi se po tom nacinu bodovanja racunali samo kad imas dobar dan, a losi dani bi se ignorisali. Sta ako neko pobedi 6 trka, a na preostalih 30 trka zavrsi zadnji jer se slupao? Zasto taj vozac da bude ispred nekoga sa manje pobeda koji je svaku trku zavrsavao u top 5 ili top 10? Treba da se gleda prosek za sve trke, a ne samo na onim trkama gde si uspesan.
dobro tale a kako se u ostalim sportovima gleda? u NFL-u gledaju se pobede jel tako? prema tome tako bi ja i u Nascaru uveo.
Bukvalno sve i jedna trka ove sezone u regularnom delu sezone je bila rasprodata tako da ljude ocigledno interesuje. Ne mozes reci da nikoga ne interesuje samo zato sto tebe ne interesuje.
ja kolko znam gledanost je u padu
Logano nije bio rupa ni u jednoj sezoni u kojoj je osvojio titulu. Da, te 2022. sezone Elliott je vise zasluzio titulu, ali to ne znaci da je Logano bio rupa. Logano je isto tako zasluzio titulu u 2015. sezoni, pa je nije osvojio. Te 2015. sezone je bio ubedljivo najbolji u svakom pogledu.
tale pa ti si Ford bio kritikovao cele te sezone. rekao si da nista ne zasluzuju.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 7. sep. 2024. u 04:15h

kyle piše:
subota, 7. sep. 2024. u 04:10h
dobro tale a kako se u ostalim sportovima gleda? u NFL-u gledaju se pobede jel tako? prema tome tako bi ja i u Nascaru uveo.
Koji jos profesionalni auto-moto sport gleda samo pobede? Jel postoji ijedan?

A i u NFL-u se ne gledaju samo pobede - eto Kansas City koji je osvojio titulu prosle sezone je bio tek 5. po broju pobeda.
kyle piše:
ja kolko znam gledanost je u padu
Gledanost na tribinama nije bila veca u zadnjih 15+ godina.
kyle piše:
tale pa ti si Ford bio kritikovao cele te sezone. rekao si da nista ne zasluzuju.
Ni jedan vozac Forda nije zasluzio titulu te godine, to ne demantujem. Ali ti govorim da Logano nije bio rupa.

Elliott je te godine bio najbolji, ali je Logano bio 2. najbolji, pobedio je 4 trke. Samo Elliott je imao vise pobeda od Logana te sezone.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 7. sep. 2024. u 17:01h

kyle piše:
prema tome tako bi ja i u Nascaru uveo.
Ne znam da li si ovo video sinoc.

Bell trenutno ima 3 pobede, ali cak 6 DNF (vise nego bilo koji drugi vozac osim Berryja). Elliott ima 1 pobedu, ali samo 1 DNF. Bell nije zavrsio 25% vozenih trka.

Jel bi bilo fer da je Bell ispred Elliotta u borbi za sampionsku trku (po tvom nacinu bodovanja)?

Boss

Poruka od Boss » subota, 7. sep. 2024. u 23:49h

pa reko sam ti sta mene zanima. ja gledam trke zbog borbe za pobedu. znaci ne interesuje me borba za 5-to 10-to 15-to mesto.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 8. sep. 2024. u 00:08h

kyle piše:
subota, 7. sep. 2024. u 23:49h
pa reko sam ti sta mene zanima. ja gledam trke zbog borbe za pobedu. znaci ne interesuje me borba za 5-to 10-to 15-to mesto.
Dobro to sta tebe zanima, znam sve to.

Moje pitanje je, zasto bi se gledalo samo u koliko trka je Bell bio uspesniji od Elliotta? Zasto ne gledamo i DNF jer su to trke koje Bell nije zavrsio? Zasto gledamo samo pozitivne rezultate vozaca, a ne i kada su imali los dan?

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 8. sep. 2024. u 03:37h

mene iskreno ne interesuje koliko je ko imao dnf-a. kazem borba za pobedu je ono sto me zanima. sumnjam da se neko seca koliko je peti imao dnf-a ali za njegovih 200 pobeda svi su culi.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 8. sep. 2024. u 03:58h

kyle piše:
nedelja, 8. sep. 2024. u 03:37h
mene iskreno ne interesuje koliko je ko imao dnf-a. kazem borba za pobedu je ono sto me zanima.
Hehe, pa ti ne znas ni ko je imao najvise pobeda prosle sezone, zar ne? Sam si to rekao. Kako si ono rekao, "ne secam se ko je osvojio titulu prosle godine, a jos manje se secam ko je imao najvise pobeda". ;)

Ti pamtis ko je imao najvise pobeda samo kada ih Larson ima.
kyle piše:
sumnjam da se neko seca koliko je peti imao dnf-a ali za njegovih 200 pobeda svi su culi.
Zapravo Petty je cesce kritikovan i osporavan nego hvaljen. Bas zbog toga sto je vozio i gomilao pobede na trkama koje su u rangu danasnje ARCA gde nije imao konkurenciju.

Petty je najbolji primer da pobede nisu najbitnije. ;)

Pettyja se secas jer je imao okruglo 200 pobeda. Secas li se napamet koliko pobeda je imao Pearson? Gordon? Waltrip? Allison? Jimmie? Yaborough? Dale?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 8. sep. 2024. u 15:04h

Slika

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 8. sep. 2024. u 15:15h

Talladega_500 piše:
nedelja, 8. sep. 2024. u 03:58h
kyle piše:
mene iskreno ne interesuje koliko je ko imao dnf-a. kazem borba za pobedu je ono sto me zanima.
Hehe, pa ti ne znas ni ko je imao najvise pobeda prosle sezone, zar ne? Sam si to rekao. Kako si ono rekao, "ne secam se ko je osvojio titulu prosle godine, a jos manje se secam ko je imao najvise pobeda". ;)

Ti pamtis ko je imao najvise pobeda samo kada ih Larson ima.
haha pa ne znam ja ni koliko larson ima. to je zato sto se tome ne pridaje znacaj. nego sampion bude neko sa manje pobeda i bez karaktera kao blejni.
Pettyja se secas jer je imao okruglo 200 pobeda. Secas li se napamet koliko pobeda je imao Pearson? Gordon? Waltrip? Allison? Jimmie? Yaborough? Dale?
morao bi guglati ali jos manje se secam dnf-ova :) mislim tale ajmo biti realni, ko prica o dnf-ovima?
Talladega_500 piše:
nedelja, 8. sep. 2024. u 15:04h
Slika
Opet treba obratiti paznju na vozace Penskea koji "prorade" u plejofu.

Hamlin "veciti drugi" od njega ne ocekujem naslov.

Larson je u najboljoj formi ali ne mora da znaci da ce uzeti.

Finiks je zadnja. Ne znam kome ta staza najvise odgovara?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 8. sep. 2024. u 16:36h

kyle piše:
nedelja, 8. sep. 2024. u 15:21h
nego sampion bude neko sa manje pobeda i bez karaktera kao blejni.
Sampion treba da bude vozac koji je skupio najvise poena u celoj sezoni. Na taj nacin se gledaju pobede, top 5, top 10, DNFs, itd. - u sustini, gleda se sve, a ne samo jedna kategorija.

Tako svaki auto sport na svetu funkcionise, samo eto NASCAR hoce da izmislja toplu vodu sa tamo nekim playoffom.

Ne bi me iznenadilo da NASCAR sad uvede neku jos vestacku besmislicu, kao recimo obavezan caution na 20, 10 i 5 krugova pre kraja da bi se "dobio bolji finis". ;)
mislim tale ajmo biti realni, ko prica o dnf-ovima?
Prica se poprilicno, posebno kada dodje playoffs i kada neki vozac ispadne iz runde. Ne prica se "eh nije prosao jer nije pobedio na toj i toj stazi" vec "izgubio je dosta poena jer se slupao i nije zavrsio tu i tu trku".
Hamlin "veciti drugi" od njega ne ocekujem naslov.
Licno bi najvise voleo da Hamlin osvoji titulu kao "fuck you" celnicima NASCAR-a sa kojima se bori za chartere za 2025. godinu i svim onima koji ga mrze.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 8. sep. 2024. u 19:48h

Tri Gibbsove Toyote ce krenuti od pozadi danas.

Da postoji neki mehanicki problem se videlo juce u kvalifikacijama kada je Hamlin bio ubedljivo zadnji - i to sa velikom razlikom.

Na kraju se ispostavilo da motori na Hamlinovoj, Gibbsovoj i Truexovoj Toyoti moraju kroz popravke tako da krecu kao zadnji.

Gibbsove Toyote su generalno imale mehanicke probleme ove sezone, dosta otkazivanja motora na trkama.

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 9. sep. 2024. u 00:27h

Logano pobedio. sta sam reko. kad dodje plejof Penske se uozbilji.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 9. sep. 2024. u 00:54h

Superspeedway je u pitanju, svako je mogao da pobedi. Penske je za malo pobedio na Atlanti i u 1. delu sezone (Blaney izgubio od Suareza za milimetre).

Generalno odlican dan za Penske. Logano pobedio, Blaney 3., Cindric 10., s tim sto je Cindric pobedio prva 2 stagea i dobio gomilu bonus poena. Blaney do 3. pozicije sa ostecenim autom.

Mislim da je ovo tek 2. put po dolasku u Penske da Logano pobedjuje bez da je Pennzoil sponzor.

Katastrofa dan za Larsona, +35 se istopilo na +15. Hamlin isto, ceo dan je proveo u pozadini i na kraju bio u onom zadnjem sudaru.

Licno mi je zao sto ni jedan vozac Front Row nije bio u vrhu na kraju iako su celu trku proveli u vrhu.

Slika

Sledece sedmice Watkins Glen.

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 9. sep. 2024. u 05:08h

Sta je bilo sa Larsonom, gumi defekt?
jebote jos ce Larson ispasti u prvom kolu

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 9. sep. 2024. u 14:47h

Dace Bog da ispadne. To bi mu bila karma jer uopste nije trebao da bude u playoffu.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 9. sep. 2024. u 16:55h

kako nije? pa ima najvise pobeda.

Odgovori

Povratak na „Nascar“