kyle piše: ↑utorak, 10. sep. 2024. u 03:45h
ocigledno je da nascar ima i klauzulu.
Da, zove se "pravila ne vaze za Hendrickove vozace".
jer je kod larsona padala kisa pa nije stigao. glupo je da zbog kise on ode sa indy 500.
Cak i da nije bilo kise i da je sve islo po planu - Larson opet ne bi stigao na pocetak trke na Charlotte. Zato je Justin Allgaier bio tamo.
A pravila kazu da vozac koji POCNE trku - njemu se pripusuje rezultat bez obzira ko je zavrsio. Tako da cak i da je Larson stigao posle 1. stagea i preuzeo voznju, rezultat bi se opet pripisivao Allgaieru. Tako da bi Larson po pravilu i dalje trebao da propusti playoffs.
I sve je to nebitno - kada je pocela trka na Indianapolisu, Larson je odlucio da ostane u Indianapolisu i zavrsi Indy trku, a ne da ide u Charlotte i vozi NASCAR trku. To je njegova odluka 100%.
secam se jos nekog vozaca da isto nije bio po tim pravilima trebao da se plasira u plejof ali mu je dozvoljeno. samo ne mogu tacno da se setim koji je vozac. mozda kajl busch. ne znam ali znam da je neko.
Waiver nikome nije odobren koji je propustio trku zbog svoje licne odluke da se trka negde drugo. Samo je Larsonu odobren zbog toga.
elem, ono u cega sam siguran je da larson ne bi isao na indy da pre toga nije pitao nascar da li mu dozvoljava odnosno da li ce ga uvrstiti u plejof. i nascar je dao zeleno svetlo.
Kao sto rekoh gore, pravila ne vaze za Hendrickove vozaca.
NASCAR ima uslove koje vozac mora da ispuni da se plasira u playoffs - Larson ih nije ispunio.
NASCAR ima uslove koje vozac mora da ispuni da mu se odobri waiver (povrede, suspenzije, itd.) - Larson nije ni te uslove ispunio.
Propustio je trku zbog svoje odluke da se taj dan trka negde drugo - po kojoj onda logici mu je odobren waiver? A ta logika je "popularan je i vozi za Hendrick"... Da je AJ Allmendinger to uradio - odluka bi bila sasvim drugacija.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.