Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford KA zadnji trap

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
Odgovori
miroslavKA
Poruka: 3
Član foruma od: sreda, 11. sep. 2024. u 10:31h

Ford KA zadnji trap

Poruka od miroslavKA » sreda, 11. sep. 2024. u 11:22h

Postovani,
Na mom Fordu KA iz 1999 godine, autolimar je jedan kraj poprecne grede zadnjeg trapa zavario za karoseriju auta a suprotni deo poprecne grede ostavio kao sto je bilo fabricko resenje.
Na taj nacin je osigurao da se poprecna greda ponovo ne odvali od patosa-karoserije jer je patos u losem stanju.
Moje je pitanje :da li ova popravka utice na stabilnost zadnjeg trapa? Odnosno kakav
ima uticaj na vesenje zadnjeg trapa i na amortizer-amortizere zadnjeg trapa?
Hvala vam na vasem odgovoru.
Pozdrav, Miroslav

van
VIP
Poruka: 9045
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Ford KA zadnji trap

Poruka od van » petak, 13. sep. 2024. u 18:09h

Ајд мало појасни , да ли је било који елемент вешања који је покретан, заварио за каросерију ? Или причаш о греди која је ојачање каросерије , тј. лимени профил који је део саме каросерије . Ово прво је катастрофа . Ово друго је крпљење лимарије .
Ако ти је ауто толико труо да се одвалила ушка која носи задњу Н осовину а има их две, баци ауто на отпад , то се не исплати поправљати ,

miroslavKA
Poruka: 3
Član foruma od: sreda, 11. sep. 2024. u 10:31h

Re: Ford KA zadnji trap

Poruka od miroslavKA » subota, 14. sep. 2024. u 16:23h

Danas sam se vratio sa reglaze, zbog zamene kugle na levom tocku, i malo bolje pogledao
zadnji trap. Limar je zavario prirubnicu silen bloka za sajtnu (desna strana).Tako da predhodna informacija nije tacna, izvinjavam se. U pravu ste limeni profil odnosno greda same sasije gde se srafi silen blok je truao, prava katastrofa. Vesto je limar sakrio profil sasije-grede a ja prilikom kupovine nisam gledao vec sam mu verovao na rec.
Hvala vam na poruci,
Miroslav

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“