Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2024. sezona

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 13965
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: 2024. sezona

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. sep. 2024. u 21:57h

Hamlin je imao katastrofa dan i na Atlanti i na Watkins Glenu i opet je na samo -6 u poenima. Hamlin ima 4 pobede na Brisolu. Pobedio je zadnje 2 trke vozene na Bristolu, ukljucujuci ranije ove sezone. Mislim da ce lako nadoknaditi tih 6 poena.

Ne verujem da ce Logano u finale, nema rezultate ove sezone. Cak i obe pobede su slucajne, na Nashville rizikovao sa gorivom, na Atlanti ga pogurao Blaney. Osim te 2 trke, ima jos samo 3 top 5 u preostalih 26 trka. Ima svega 9 top 10 u 28 trka, ovo je jedna od losijih sezona u njegovoj karijeri.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 2520
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » sreda, 18. sep. 2024. u 22:33h

Talladega_500 piše:
sreda, 18. sep. 2024. u 21:57h
Ne verujem da ce Logano u finale, nema rezultate ove sezone. Cak i obe pobede su slucajne, na Nashville rizikovao sa gorivom, na Atlanti ga pogurao Blaney. Osim te 2 trke, ima jos samo 3 top 5 u preostalih 26 trka. Ima svega 9 top 10 u 28 trka, ovo je jedna od losijih sezona u njegovoj karijeri.
pa dobro ali tako je bilo i onda one godine kad je uzo naslov (2022) ja mislim. ja to gledam ovako Logano-Blejni-Logano (na redu je on :)
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 18. sep. 2024. u 23:32h

Ja bi voleo da barem jedan Penske Ford bude u finalu, ali za Logana nisam optimista ove sezone.

Sta-vise, Logano pocinje da me podseca na Kyle Buscha kada je ostario, ni Busch zadnjih par godina u Gibbsu nije imao rezultate iza sebe isto kao sto Logano danas nema.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 20. sep. 2024. u 20:57h

Spire i Rick Ware su napravili razmenu vozaca pocev od sledeceg vikenda na Kansasu.

Justin Haley ce napustiti Rick Ware i vozice za Spire. Takodje ce biti vozac za Spire u 2025. sezoni. Crew chief ce mu biti nekadasnji Harvickov crew chief Rodney Childress.

Corey LaJoie ce napustiti Spire i vozice za Rick Ware. Jos nije poznato hoce li biti u timu sledece sezone.

Slika

Boss

Poruka od Boss » petak, 20. sep. 2024. u 23:36h

Gledam kvale ali sam malo zakasnio. Ko je prosao iz grupe A? Kako nigde ne pise.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 21. sep. 2024. u 01:58h

Prati Pockrassov kanal na Twitteru, on uvek prvi postavi sve.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 21. sep. 2024. u 16:14h

Gledao sam jutros intervju sa Keselowskim oko odlaska Justin Haleya iz Rick Ware (Rick Ware ima tehnicku saradnju sa Roushom).

Keselowski kaze da je on bio razlog zasto je Rick Ware prosle godine potpisao Haleya jer ga je video kao svog naslednika kada se penzionise. Ali da je Spire sad poslao toliko dobru ponudu koju Rick Ware i Roush nisu mogli da prate, a Spire je to uradio na insistiranje Hendricka.

Tako da ljudi pricaju da Alex Bowman ima 2025. sezonu da pokaze svoje znanje, inace ce ga Haley zameniti - jer ne bi Hendrick toliko insistirao na njemu u protivnom.

Iako je Haley trenutno tek 32. u generalnom plasmanu, ove godine je imao dosta zapazenih rezultata, ukljucujuci i nekoliko top 10 - sto je za tim kao sto je Rick Ware necuveno. U 11 trka je zavrsio u top 20, sto je super za tim kao sto je Rick Ware koji uglavom zavrsava medju zadnjima.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 22. sep. 2024. u 04:18h

Borba za pobedu nije bila nesto uzbudljiva jer je Larson vodio 462 od 500 krugova.

Ono sta jeste bilo zanimljivo je kome ce pripasti zadnja playoff pozicija za sledecu rundu. Na kraju su ispali Burton, Keselowski, Truex Jr i Gibbs.

Cinilo se da ce Truex proci jer je zavrsio u top 5 i u stage 1 i u stage 2, plus se Suarez mucio, zavrsio je na 30. mestu cini mi se sa 3 kruga zaostatka. Ali je Truex dobio kaznu u zadnjem stageu zbog prevelike brzine u pit stop, posle cega je pao krug zaostatka i vise se nije video.

Opet sam impresioniran sa Briscoe, ceo dan je proveo u top 5, zavrsio je 6. cini mi se. Neverovatno sta radi sa timom koji se gasi.

Sledeca runda Kansas, Talladega i Charlotte Roval.

Slika

Pred sledecu rundu.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 22. sep. 2024. u 23:08h

Moje misljenje ko ispada u sledecoj rundi:

Austin Cindric - Statisticki gledano, Cindric je jedan od najboljih vozaca na superspeedways i na superspeedways je skupio vise poena nego bilo ko drugi ove sezone (stage poeni + konacan finis). A ova runda ima bas superspeedway (Talladega). I pored toga, ne verujem da Cindric opet moze da iznenadi kao u prvoj rundi.

Daniel Suarez - Realno gledajuci, trebao je da ispadne jos u prosloj rundi, ali nije samo zato sto je Martin Truex Jr vozio jel bese 0,9 mph preko ogranicenja u pit stopu. Ne verujem da opet moze da ponovi prvu rundu.

Chase Briscoe - Bas je iznenadio u prvoj rundi, sa dva super finisa u zadnje 2 trke (6. na Watkins Glen, 8. na Bristolu), ali ni za njega ne verujem da moze da iznenadi.

Joey Logano - Jednostavno nema rezultate iza sebe ove godine. Prosao je prvu rundu samo zato sto ga je Ryan Blaney pogurao na Atlanti.

Isto tako treba reci da nekoliko zvucnih imena (Reddick, Byron, Hamlin) takodje nisu briljirali u prvoj rundi, tako da svasta se moze desiti.

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 23. sep. 2024. u 01:53h

Joey Logano - Jednostavno nema rezultate iza sebe ove godine. Prosao je prvu rundu samo zato sto ga je Ryan Blaney pogurao na Atlanti.
pa moze se desiti da na isti nacin pobedi u Taladegi i prodje dalje.
Slika

ovo me zbunilo. nisam znao da je larson bio prvi kad je plejof poceo a nije sampion reg. dela sezone.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 23. sep. 2024. u 02:31h

Sampion regularnog dela sezone dobija dodatnih 15 playoffs poena za svaku rundu, ali to ne znaci da ce imati najvise playoffs poena. Posebno zato sto sampion regularnog dela sezone nije jedini koji dobija playoffs poene vec prvih 10 u generalnom plasmanu dobijaju playoffs poene, po sistemu 15-10-8-7-6-5-4-3-2-1.

Pobednik svake trke dobija po 5 playoffs poena za svaku pobedu, a pobednik svakog stagea dobija po 1 playoffs poen za svaki stage.

Larson ima 5 pobeda (znaci 25 playoffs poena), 12 stage pobeda (znaci 12 playoffs poena) i zavrsio je kao 2. u generalnom plasmanu u regularnom delu sezone (10 playoffs poena). Sto znaci da je skupio 47 playoffs poena od pocetka sezone do danas. Logano trenutno drzi poslednju playoff poziciju za sledecu rundu i on je do sada skupio 12 playoffs poena (2 pobede i 2 stagea), tako da je Larson +35 nad poslednjom pozicijom koja vodi u sledecu rundu (8. mesto).

Nadam se da sve ovo ima smisla sta sam napisao hehe.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 23. sep. 2024. u 04:44h

znam tale to kako ide, nego kako da ti objasnim, malo mi je bezveze da sampion reg. dela sezone nije prvi na pocetku plejofa. Znas ono sampion si a nisi prvi. To bas bezveze zvuci.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 23. sep. 2024. u 15:56h

Reddick je osvojio titulu regularnog dela sezone zato sto je skupio najvise poena - a ti si veliki protivnik toga hehe. A Larson ima najvise playoffs poena zbog pobeda na trkama i stage.

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 23. sep. 2024. u 22:08h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 23. sep. 2024. u 15:56h
Reddick je osvojio titulu regularnog dela sezone zato sto je skupio najvise poena - a ti si veliki protivnik toga hehe. A Larson ima najvise playoffs poena zbog pobeda na trkama i stage.
pa jel vidis sta je njima vaznije? Pa ono sto i ja zagovaram a to su pobede a ne poeni. :)

dakle vozac sa najvise poena nije sampion reg. dela (NIJE PRVI) vec je to drugi vozac sa najvise pobeda. pa to je upravo sto ja zelim.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 23. sep. 2024. u 22:26h

kyle piše:
ponedeljak, 23. sep. 2024. u 22:08h
pa jel vidis sta je njima vaznije? Pa ono sto i ja zagovaram a to su pobede a ne poeni. :)
Larson je samo trenutno prvi. Znas i sam da se sve to brise za finale i da u finalu nije bitno ko je imao koliko pobeda.

Ovaj nacin bodovanja je uveden jel bese 2014. sezone, znaci na snazi je zadnjih 10 sezona - i u tih 10 sezona samo 3 puta se desilo da neko sa najvise pobeda osvoji titulu (Truex, Busch, Larson).

Znaci poeni su i dalje na snazi, ne pobede ... Jeste, pobeda te vodi u sledecu rundu, ali mnogo vise vozaca je stiglo do finala zahvaljujuci poenima nego zahvaljujuci pobedama.
kyle piše:
ponedeljak, 23. sep. 2024. u 22:08h
dakle vozac sa najvise poena nije sampion reg. dela (NIJE PRVI) vec je to drugi vozac sa najvise pobeda. pa to je upravo sto ja zelim.
To nije istina. Sampion regularnog dela sezone je bio Reddick. A Larson je usao u playoffs sa najvise playoffs poena. To su dve razlicite stvari - ko ce biti sampion regularnog dela sezone i ko ce imati najvise playoffs poena.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 24. sep. 2024. u 01:52h

To nije istina. Sampion regularnog dela sezone je bio Reddick. A Larson je usao u playoffs sa najvise playoffs poena. To su dve razlicite stvari - ko ce biti sampion regularnog dela sezone i ko ce imati najvise playoffs poena.
Pa to ti i pricam tu nelogicnost, taj paradoks. Ako je Redik sampion kako je onda Larson prvi? Koji je to paradoks jel razumes ti?
i to prosto buni coveka. Lepo su trebali znaci kao sto sam ja reko, ukinuti bodovanje i samo pobede i stage pobede da se zbrajaju.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 24. sep. 2024. u 02:56h

kyle piše:
utorak, 24. sep. 2024. u 01:54h
Pa to ti i pricam tu nelogicnost, taj paradoks. Ako je Redik sampion kako je onda Larson prvi? Koji je to paradoks jel razumes ti?
Ne postoji paradoks. Rec je o dva odvojena dela sezone.

Reddick je osvojio titulu u delu sezone koji je zavrsio (regularni deo sezone).

Larson je trenutno prvoplasirani u delu sezone koji je tek poceo (playoffs).
kyle piše:
utorak, 24. sep. 2024. u 01:54h
Lepo su trebali znaci kao sto sam ja reko, ukinuti bodovanje i samo pobede i stage pobede da se zbrajaju.
To se bas nikada nece desiti jer kao sto sam rekao dosta puta do sada - nagradjivalo bi dobre dane, a ne bi uzimalo u obzir lose dane. Ljudi i ovako mrze playoff i stage poene, jos kad bi NASCAR racunao samo to - pa tek bi onda mrzeli.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 24. sep. 2024. u 15:47h

Dosta kritika da je trka na Brisolu bila bas dosadna.

Verovatno i jeste u borbi za pobedu, ali borba Truexa, Gibbsa, Suareza i Briscoe za poslednje playoffs pozicije je bila fantasticna.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 24. sep. 2024. u 17:06h

ma mi vec sada imamo to da se prvo vrednuju pobede. a bodovi su tu zbog ostatka plasmana.

Slika

ovo je poredak na kraju reg. dela sezone. i sad prolazimo kroz te runde a prednost imaju vozaci koji pobede na trci. pa tek onda se gledaju bodovi sa ostatak plasmana.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 24. sep. 2024. u 17:29h

Hamlin je imao vise pobeda nego Blaney ili Reddick, pa je iza njih.

Takodje je imao isti broj pobeda kao Bell i Byron pa je takodje iza njih i to daleko iza njih (17 poena iza Bella).

Tvoja lista to pokazuje. ;) NASCAR se trudi da pobede igraju vecu ulogu (sto i trebaju da igraju), ali na kraju dana titulu i dalje osvajaju vozaci koji ne pobeduju najvise vec vozaci koji su solidni svakog vikenda.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 24. sep. 2024. u 19:25h

Talladega_500 piše:
utorak, 24. sep. 2024. u 17:29h
Hamlin je imao vise pobeda nego Blaney ili Reddick, pa je iza njih.
kako? zbog plasmana u reg. delu? zaboravio sam koji su bili

"Posebno zato sto sampion regularnog dela sezone nije jedini koji dobija playoffs poene vec prvih 10 u generalnom plasmanu dobijaju playoffs poene, po sistemu 15-10-8-7-6-5-4-3-2-1."
Uglavnom konfuzno je to sto Nascar radi. Ja mislim da niko ko ne prati Nascar pa da krene da prati ne bi iz prve razumeo sistem bodovanja. Cak ga i ja zaboravim pa moram da se podsetim.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 24. sep. 2024. u 20:10h

Sistem jeste izuzetno konfuzan i nekome ko ne prati NASCAR bi bilo veoma tesko shvatiti kako sve funkcionise.

Zato bi bilo najbolje imati sistem koji svaki auto-sport na svetu ima - gledaju se samo rezultati na kraju (bez stage i ostalih gluposti) i ko skupi najvise poena na kraju je sampion. To radi svaki drugi auto-moto sampionat, eto samo NASCAR nasao da izmislja toplu vodu sa nekim stage poenima, sa playoffom, itd.

Charter je takodje glupost, charter je toliko zatvorio vrata svim manjim timovima da je i NASCAR postao sport za milionere.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 24. sep. 2024. u 20:54h

oni su podelili trku na 3 stagea jer su trke duge, i to razumem. F1 traje 1 i po sat, Indycar 2 sata a Nascar od 3 sata pa navise. Nascar su ustvari trke izdrzljivosti iskreno.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 24. sep. 2024. u 23:09h

Pa kako stageovi pomazu da trke ne budu duge? Stage cine trke jos duzim nego sto trebaju biti jer donose nepotrebne zute zastave i pauze.

Boss

Poruka od Boss » sreda, 25. sep. 2024. u 00:07h

Talladega_500 piše:
utorak, 24. sep. 2024. u 23:09h
Pa kako stageovi pomazu da trke ne budu duge? Stage cine trke jos duzim nego sto trebaju biti jer donose nepotrebne zute zastave i pauze.
pa u tom smislu da su od jedne trke stvorili 3 manje trke koje boduju. ali da, isto je kao i pre duzina.
ali meni i ovako i onako nema smisla gledati celu trku jer se trka resava u poslednjih aj da kazem 20-30 krugova ili od poslednje zute zastave. kad se svi skupe za ponovni restart.
koliko puta sam gledao kad je neko dominirao celu trku i bude zuta zastava pred kraj i neki drugi vozac uzme pobedu. i onda sam se zapitao "hej ja sam potrosio 3 sata na cega?" pa mogao sam pogledati samo od te poslednje zute zastave u finisu.

Odgovori

Povratak na „Nascar“