2024. sezona
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 13964
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 2024. sezona
Sta ako ne bude cautiona? Eto trka proslog vikenda na Bristolu nije imala caution zadnjih 170 krugova.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Talladega_500
- Yankee
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
- Poruka: 2520
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
e ako ne bude cautiona onda bude dosadnaTalladega_500 piše: ↑sreda, 25. sep. 2024. u 00:39hSta ako ne bude cautiona? Eto trka proslog vikenda na Bristolu nije imala caution zadnjih 170 krugova.

sad nesto gledam kroz istoriju i vidim da je pre Penskea najuspesniji Fordov tim bio Roush sa svega 2 titule. Sad mi je jos jasnije zasto je Ford primorao Penske da predje kod njih i postane njihov prvi tim. Penske vec sada ima 4 naslova duplo vise nego Roush.
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
Meni je licno Bristol bio super prosle sedmice. Istina, borba za pobedu je bila dosadna, ali borba za poslednje playoffs pozicije izmedju Briscoe, Truex, Gibbs i Suarez je bila super.
Ti znas da Roush ima vise pobeda u Cup nego Penske? I kada je Ford potpisao Penske, Roush je imao vise titula od Penske.kyle piše: ↑sreda, 25. sep. 2024. u 14:42hsad nesto gledam kroz istoriju i vidim da je pre Penskea najuspesniji Fordov tim bio Roush sa svega 2 titule. Sad mi je jos jasnije zasto je Ford primorao Penske da predje kod njih i postane njihov prvi tim. Penske vec sada ima 4 naslova duplo vise nego Roush.
Roush je 4. najuspesniji tim u NASCAR istoriji. Samo Hendrick, Petty i Gibbs imaju vise pobeda od Rousha u Cup.
Zasto onda pricas o Roushu kao da je neki beznacajan tim? Posebno zato, kao sto sam ranije pricao, Roush pravi mehaniku za svaki Fordov tim tokom zadnjih 36 godina. A kolike uspehe su imali u ostalim takmicenjima da ne govorim (Roush je razlog zasto se Ford vratio trkanju u Americi tokom 1980-ih godina).
I ako cemo se voditi tvojom logikom "Ford je primorao Penske da predje kod njih jer su bili nezadovoljni sa Roushom", jel to znaci da je Ford bio nezadovoljan i sa Penske jer su primorali Stewart-Haas da predje na Ford?
Ti se drzis titule kao da je titula sve, pa eto ako tim ne osvoji titulu onda im je sezona bila losa. Roush je svake godine od svog nastanka, pa sve do dolaska CoT bio u vrhu u konkurisao za titulu. Martin, Burton, Kenseth, Edwards, Busch, Biffle, itd - sve su to vozaci koji su se borili za titulu i blizu da osvoje titulu.
- Talladega_500
- Yankee
William Byron je poceo sezonu super (3 pobede u prvih 8 trka) i onda stao.
Ista stvar se desila sa njim i prosle godine.

Ista stvar se desila sa njim i prosle godine.

- Talladega_500
- Yankee
Jimmie Johnson vozi ovog vikenda na Kansasu.
Njegovi rezultati ove sezone su katastrofa. Mada je ranije rekao da mu je cilj da testira razne "setup" i delove koji bi kasnije potencijalno bili koristeni za ostale Legacy Club vozace (Erik Jones i John Hunter Nemechek), a da su rezultati u drugom planu.
Ovo su njegovi rezultati ove sezone:
Daytona 28.
Texas 29.
Dover 28.
Kansas 38.
Charlotte 29.
Indianapolis 33.

Njegovi rezultati ove sezone su katastrofa. Mada je ranije rekao da mu je cilj da testira razne "setup" i delove koji bi kasnije potencijalno bili koristeni za ostale Legacy Club vozace (Erik Jones i John Hunter Nemechek), a da su rezultati u drugom planu.
Ovo su njegovi rezultati ove sezone:
Daytona 28.
Texas 29.
Dover 28.
Kansas 38.
Charlotte 29.
Indianapolis 33.

- Boss
u svakom sportu prvo se gledaju naslovi pa onda pobede. u svakom sportu.Talladega_500 piše: ↑sreda, 25. sep. 2024. u 15:50hMeni je licno Bristol bio super prosle sedmice. Istina, borba za pobedu je bila dosadna, ali borba za poslednje playoffs pozicije izmedju Briscoe, Truex, Gibbs i Suarez je bila super.
Ti znas da Roush ima vise pobeda u Cup nego Penske? I kada je Ford potpisao Penske, Roush je imao vise titula od Penske.kyle piše: ↑sreda, 25. sep. 2024. u 14:42hsad nesto gledam kroz istoriju i vidim da je pre Penskea najuspesniji Fordov tim bio Roush sa svega 2 titule. Sad mi je jos jasnije zasto je Ford primorao Penske da predje kod njih i postane njihov prvi tim. Penske vec sada ima 4 naslova duplo vise nego Roush.
Roush je 4. najuspesniji tim u NASCAR istoriji. Samo Hendrick, Petty i Gibbs imaju vise pobeda od Rousha u Cup.
Zasto onda pricas o Roushu kao da je neki beznacajan tim? Posebno zato, kao sto sam ranije pricao, Roush pravi mehaniku za svaki Fordov tim tokom zadnjih 36 godina. A kolike uspehe su imali u ostalim takmicenjima da ne govorim (Roush je razlog zasto se Ford vratio trkanju u Americi tokom 1980-ih godina).
I ako cemo se voditi tvojom logikom "Ford je primorao Penske da predje kod njih jer su bili nezadovoljni sa Roushom", jel to znaci da je Ford bio nezadovoljan i sa Penske jer su primorali Stewart-Haas da predje na Ford?
Ti se drzis titule kao da je titula sve, pa eto ako tim ne osvoji titulu onda im je sezona bila losa. Roush je svake godine od svog nastanka, pa sve do dolaska CoT bio u vrhu u konkurisao za titulu. Martin, Burton, Kenseth, Edwards, Busch, Biffle, itd - sve su to vozaci koji su se borili za titulu i blizu da osvoje titulu.
- Talladega_500
- Yankee
Super - posto je Roush imao vise naslova nego Penske kada je Penske presao na Ford.

SHR je takodje imao vise naslova nego Penske kada je presao na Ford.

- Boss
ma imao je samo jedan naslov vise. ali stvar je u tome sto je to bilo davno i vise nije funkcionisalo najbolje. a cim je penske dosao fordu, stigle su i titule. sa roushom to nije bilo moguce.
- Talladega_500
- Yankee
Pa evo i danas Penske ima samo 2 naslova vise. S tim sto Penske postoji 16 godina duze od Rousha (i opet imaju manje pobeda od Rousha).
Nije bas tako.
Penske je osnovao NASCAR tim jos 1972. godine, a prvu titulu su osvojili tek 2012. godine i to kada su koristili Dodge (Keselowski). Tako da nije bas da je Penske dosao u Ford kao neki veliki tim sa bogatom istorijom.
Drugo, prva titula Penskea sa Fordom je bila 2018. godine (Logano) i to "slucajno" da tako kazem. To je finale gde su Truex i Busch imali ogromnu prednost nad Loganom i onda se desio caution na 20-ak krugova pre kraja. I Logano je otvoreno priznao da su imali auto koji je brz 20-30 krugova i onda se vise ne vidi. Eto zasto je Logano osvojio tu titulu - pogledala ga sreca da se desi taj caution, inace te godine ne bi osvojio titulu.
Ti pricas kao da je Penske presao na Ford i pobede i titule pocele da se nizu ko pecurke posle kise - a realnost je drugacija.
- Boss
Pa kako nisu, evo zadnje dve su oni uzeli.Ti pricas kao da je Penske presao na Ford i pobede i titule pocele da se nizu ko pecurke posle kise - a realnost je drugacija.
- Talladega_500
- Yankee
Posle 10 godina sa Fordom... i to su uradili sa Roushovim motorima.
Nego, nisi mi odgovorio na ovo pitanje:
Nego, nisi mi odgovorio na ovo pitanje:
- Boss
na to sam ti tale odgovorio. SHR su uzeli kao satelitski tim. i sad kad im ne ide nisu pruzili ruku da ih spasu jer ih nije briga imaju Penske. a da je Penske u nekoj krizi pomogli bi im.
- Talladega_500
- Yankee
Kada je Ford privukao SHR, SHR je bio uspesniji tim nego Penske. U svakom pogledu je SHR bio uspesniji.
I ti mislis da je Ford privukao SHR da bude satelitski tim Penskeu? Hehehe pa kako bolji tim da bude satelit losijem timu, gde je logika?
- Boss
ne slazemo se tu tale. SHR nije dosao do naslova. Penske jeste. i to tri puta.
- Talladega_500
- Yankee
SHR je presao na Ford u 2017. sezoni. U tom momentu SHR je imao 2 titule, Penske je imao 1. SHR je bio uspesniji tim od Penske u tom momentu.
I ti govoris da je Ford doveo taj uspesniji tim (SHR) da bude satelit manje uspesnom timu (Penske). Pa gde je logika?
- Boss
Joj i ti si smesan (izvini). Pa nije SHR neki uspesan tim, i to je bio relativno nov tim. di on moze da se meri sa Penskeom koji nastupa po svim mogucim serijama na kugli zemaljskoj.
a to sto si me citirao sam rekao kako je bilo sa Fordom. dakle Penske je stigao do TRI naslova a SHR je otisao u bankrot.
Penske ima 147 pobeda u nascar cup
SHR samo 70
a to sto si me citirao sam rekao kako je bilo sa Fordom. dakle Penske je stigao do TRI naslova a SHR je otisao u bankrot.
Penske ima 147 pobeda u nascar cup
SHR samo 70
- Talladega_500
- Yankee
Koga briga za ovu diskusiju sta Penske radi izvan NASCAR-a? Pa nema Ford neke koristi zato sto se Penske takmici u Indy recimo jer tamo koriste Chevroleta i slicno. Ili na trkama izdrzljivosti, tamo jel bese koriste Porsche.kyle piše: ↑četvrtak, 26. sep. 2024. u 20:53hJoj i ti si smesan (izvini). Pa nije SHR neki uspesan tim, i to je bio relativno nov tim. di on moze da se meri sa Penskeom koji nastupa po svim mogucim serijama na kugli zemaljskoj.
Ja te pitam kako je moguce da je Ford doveo SHR da bude satelit 2017. godine kada je do tog momenta SHR bio uspesniji od Penske? Pusti sta se desavalo posle - pricamo o 2017. godini kada je SHR dosao u Ford.
Ako ces se voditi logikom "Ford je doveo Penske jer nisu bili zadovoljni sa Roushom", onda valjda vazi i da su doveli SHR jer nisu bili zadovoljni sa Penske, zar ne?
- Boss
To ti kazem zbog toga koliko je Penske veca organizacija.Talladega_500 piše: ↑četvrtak, 26. sep. 2024. u 20:58hKoga briga za ovu diskusiju sta Penske radi izvan NASCAR-a? Pa nema Ford neke koristi zato sto se Penske takmici u Indy recimo jer tamo koriste Chevroleta i slicno. Ili na trkama izdrzljivosti, tamo jel bese koriste Porsche.kyle piše: ↑četvrtak, 26. sep. 2024. u 20:53hJoj i ti si smesan (izvini). Pa nije SHR neki uspesan tim, i to je bio relativno nov tim. di on moze da se meri sa Penskeom koji nastupa po svim mogucim serijama na kugli zemaljskoj.
samo za jedan naslov bolji a u pobedama daleko NEUSPESNIJI.Ja te pitam kako je moguce da je Ford doveo SHR da bude satelit 2017. godine kada je do tog momenta SHR bio uspesniji od Penske? Pusti sta se desavalo posle - pricamo o 2017. godini kada je SHR dosao u Ford.
- Talladega_500
- Yankee
Pa eto imao je i Roush daleko vise pobeda i titula od Penske kada je Penske presao na Ford. 

- Boss
pa da ali oni nisu mogli vise pobedjivati sa Roushom i zato su doveli Penske. i evo pobeda i titula. Ford vuce prave poteze. isto tako sad ulaze u F1 sa Red Bulom koji postaje njihov de facto fabricki tim. ali imace i VCARB kao njihov satelitski tim. i ako jos neki tim uzme njihove motore isto ce biti satelitski tim. tako je i u Nascaru. Penske je njihov glavni tim. a motori su Fordovi lepo pise na bloku motora. jeste rade ih u saradnji sa Roushom ali to je samo to. Penske je njihov A tim.Talladega_500 piše: ↑četvrtak, 26. sep. 2024. u 21:03hPa eto imao je i Roush daleko vise pobeda i titula od Penske kada je Penske presao na Ford.![]()
i ti motori su Roush-Yates Engines. nije samo roush pa da kazes da je sve roushovo. kakve yates ima koristi u roushu? njemu je svejedno penske ili roush. yates nema svoj nascar tim.
- Talladega_500
- Yankee
Yates Racing je bio nekadasnji NASCAR tim koji je imao odeljenje za inzenjerske inovacije (isto kao i Roush). Vodio ga je Doug Yates dok nije umro.
Kada je Doug Yates umro, Yates Racing je vremenom ugasen (tj. udruzio se sa nekadasnjim Petty Enterprise), ali je i dalje ostalo to inzenjersko odeljenje koje zajedno sa Roushom pravi mehaniku za sve Fordove titule.
Yates nema "koristi u Roushu" (ma sta god to znacilo), ali zajednicko inzenjersko odeljenje Rousha i Yatesa pravi sve Fordove motore jos od kasnih 1980-ih godina.
Zlatna vremena Yates kada je Davey Allison vozio za njih...

Kada je Doug Yates umro, Yates Racing je vremenom ugasen (tj. udruzio se sa nekadasnjim Petty Enterprise), ali je i dalje ostalo to inzenjersko odeljenje koje zajedno sa Roushom pravi mehaniku za sve Fordove titule.
Yates nema "koristi u Roushu" (ma sta god to znacilo), ali zajednicko inzenjersko odeljenje Rousha i Yatesa pravi sve Fordove motore jos od kasnih 1980-ih godina.
Zlatna vremena Yates kada je Davey Allison vozio za njih...

- Boss
dakle ovo su vlasnici RFK tima:
Owner(s) Jack Roush
John W. Henry (Fenway Sports Group)
Brad Keselowski
Ni traga od Yatesa
a motore pravi znaci ford, roush i yates. roush je samo 1/3. 2/3 je Penske
Owner(s) Jack Roush
John W. Henry (Fenway Sports Group)
Brad Keselowski
Ni traga od Yatesa
a motore pravi znaci ford, roush i yates. roush je samo 1/3. 2/3 je Penske

- Talladega_500
- Yankee
Pa niko nije ni rekao da je Yates jedan od vlasnika RFK-a. Odakle si sad to da trazis?
Motore ne pravi "Ford, Roush i Yates" - motore pravi firma Roush-Yates Engineering. To je odvojena firma od RFK-a i ciji su vlasnici Jack Roush i Doug Yates, koja pravi trkacke motore za razne discipline, ukljucujuci motore za sve Fordove timove u NASCAR-u. Penske tu nije ukljucen.
Motore ne pravi "Ford, Roush i Yates" - motore pravi firma Roush-Yates Engineering. To je odvojena firma od RFK-a i ciji su vlasnici Jack Roush i Doug Yates, koja pravi trkacke motore za razne discipline, ukljucujuci motore za sve Fordove timove u NASCAR-u. Penske tu nije ukljucen.
- Boss
ma znam tale nego sam ti rekao u motor je ukljucen ford, roush i yates. znaci da je roush 1/3 a ford sa yates su u vecini i oni su se odlucili za penske. na to sam mislio. ako me razumes.