cekaj tale pa zadnje dve godine osvaja penske. tako da je za mene logano favorit broj 1. ti ces sad reci on kao slucajno dosao do finala, nista nije slucajno. ne dolazi se tek tako do finala. penske je velika organizacija, fordov broj 1 tim i jaki su u zavrsnici. dakle za mene je logano favorit. onda dodju larson kao sampion reg. dela i bel koji je isto brz. onaj cetvrti ko kog bude mislim da ima manje sanse.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 21. okt. 2024. u 16:32hJutros sam na putu za posao slusao zanimljiv podcast oko toga koji od ovih vozaca je favorit u finalu.
Vecina je rekla da ce odluciti duel izmedju Larsona i Bella, ali je jedan tip (zaboravio sam mu ime) rekao da je Byron favorit.
2024. sezona
- Boss
- Poruka: 2520
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
Re: 2024. sezona
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 13965
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Sreca ce pre ili kasnije okrenuti ledja Loganu, ne moze stalno da se ovako provlaci. 2 od 3 njegove pobede ove sezone su zahvaljujuci strategiji sa gorivom, 3. pobeda je na superspeedway jer ga je timski kolega (Blaney) pogurao. Nema ni jedna trka ove sezone gde mozemo reci "ej Logano je taj dan stvarno bio najbolji". Onda na sve to imas i podatak da je Logano u roundi 8 samo zahvaljujuci tome sto je Bowman pao na inspekciji.kyle piše: ↑ponedeljak, 21. okt. 2024. u 16:39hcekaj tale pa zadnje dve godine osvaja penske. tako da je za mene logano favorit broj 1. ti ces sad reci on kao slucajno dosao do finala, nista nije slucajno. ne dolazi se tek tako do finala. penske je velika organizacija, fordov broj 1 tim i jaki su u zavrsnici. dakle za mene je logano favorit. onda dodju larson kao sampion reg. dela i bel koji je isto brz. onaj cetvrti ko kog bude mislim da ima manje sanse.
Kako onda mozes reci "e to nije slucajno"? Pa nije valjda Bowman pao na inspekciji zato sto je Penske velika organizacija, a Logano dobar vozac? Hehe.
Inace, Larson nije bio sampion regularnog dela vec Reddick.
Logano ima iskustvo, ali ove sezone nije najbolji vozac i nema performanse ove sezone da bi opravdao status favorita. Ja licno mislim da ce u finalu presuditi duel Larsona i Bella.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
pa gde bi bio bowman da je vozio sa legalnim autom?
za mene je larson jer je poredak posle reg. dela izgledao 1. larsonInace, Larson nije bio sampion regularnog dela vec Reddick
- Talladega_500
- Yankee
Bowman je tu trku sa koje je diskvalifikovan zavrsio jel bese na 18. mestu. I plasirao se u sledecu rundu sa nekih 10-ak poena prednosti nad Loganom, tako nesto.
Znaci da je vozio legalan auto, morao je zavrsiti na 27. ili boljem mestu da bi zavrsio u poenima ispred Logana. Sto mislim da ne bi njemu bio problem jer kao sto rekoh - pre te trke, Bowman je skupio vise poena u playoffu nego bilo koji drugi vozac.
Poena tog momentara je da mi ne mozes reci da je Logano u finalu svojom zaslugom. U finalu je zato sto se neki zaposleni u Hendricku preracunao kada je vagao delove/auto.
Reddick je bio sampion regularnog dela sezone i za to je dobio dodatnih 15 playoffs poena.
Znaci da je vozio legalan auto, morao je zavrsiti na 27. ili boljem mestu da bi zavrsio u poenima ispred Logana. Sto mislim da ne bi njemu bio problem jer kao sto rekoh - pre te trke, Bowman je skupio vise poena u playoffu nego bilo koji drugi vozac.
Poena tog momentara je da mi ne mozes reci da je Logano u finalu svojom zaslugom. U finalu je zato sto se neki zaposleni u Hendricku preracunao kada je vagao delove/auto.
Ko je bio sampion regularnog dela sezone i ko je skupio najvise playoffs poena su dve razlicite stvari.
Reddick je bio sampion regularnog dela sezone i za to je dobio dodatnih 15 playoffs poena.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee

- Talladega_500
- Yankee
Kako stvari stoje, Carson Hocevar ce najverovatni biti rookie godine. Josh Berry je delovao kao konkurent ranije ove sezone, ali kako se sezona priblizava kraju, tako izgleda SHR se vise i ne trudi.
Generalni plasman rookies:
21. Carson Hocevar
27. Josh Berry
30. Zane Smith
35. Kaz Grala

Generalni plasman rookies:
21. Carson Hocevar
27. Josh Berry
30. Zane Smith
35. Kaz Grala

- Talladega_500
- Yankee

- Talladega_500
- Yankee
Slusao sam jutros podcast Kevin Harvicka, gost mu je bio Tony Stewart.
Pricali su o svemu i svacemu, mene je najvise interesovao deo gde je pricao o gasenju SHR-a na kraju sezone. Stewart nije otkrio mnogo detalja, vise-manje je rekao da je NASCAR u velikoj meri promenio pravac u kom ide i da mu se ne svidja taj pravac. Pricao je kako pre 20 godina je bilo vise skupocenih sponzora nego vozaca, dok je danas situacija drugacija.
Mislim da je sve finansijske prirode jer je Stewart pricao kako danas sponzori dolaze na 1-2-3 trke maksimalno i svaki od njih zahteva novi dizajn za auto, nove uniforme, sve drugacije, sto je veliki trosak. Pricao je kako je jednostavno umoran da trci za sponzorima da bi se tim mogao takmiciti celu sezonu. Takodje je pricao kako nema "biznise sa strane" kao Hendrick i Penske i samim tim ne moze da placa racune od toga.
Tako da mislim da je najvise ugasio tim zbog toga - nema vise velike zarade u NASCAR-u kao nekada, a ne zeli da tim postoji samo da bude na pozitivnoj nuli.
Pricali su o svemu i svacemu, mene je najvise interesovao deo gde je pricao o gasenju SHR-a na kraju sezone. Stewart nije otkrio mnogo detalja, vise-manje je rekao da je NASCAR u velikoj meri promenio pravac u kom ide i da mu se ne svidja taj pravac. Pricao je kako pre 20 godina je bilo vise skupocenih sponzora nego vozaca, dok je danas situacija drugacija.
Mislim da je sve finansijske prirode jer je Stewart pricao kako danas sponzori dolaze na 1-2-3 trke maksimalno i svaki od njih zahteva novi dizajn za auto, nove uniforme, sve drugacije, sto je veliki trosak. Pricao je kako je jednostavno umoran da trci za sponzorima da bi se tim mogao takmiciti celu sezonu. Takodje je pricao kako nema "biznise sa strane" kao Hendrick i Penske i samim tim ne moze da placa racune od toga.
Tako da mislim da je najvise ugasio tim zbog toga - nema vise velike zarade u NASCAR-u kao nekada, a ne zeli da tim postoji samo da bude na pozitivnoj nuli.
- Boss
pa istina je da nascar nije popularan kao pre. a to znaci ima manje novaca.
- Talladega_500
- Yankee
Istina je da je novca dosta manje, ali je takodje istina da je Tony u potpunosti zapostavio tim od kada je upoznao novu zenu. Isto se desilo Ray Evernhamu sa njegovim timom Evernham Motorsport kada je upoznao Erin Crockett, a Ray je bio jedan od najvecih genija u NASCAR-u.
Tony je otvoreno pricao dosta puta "zaposlio sam ljude, njihov je posao da vode tim" i onda se kocentrisao na NHRA bez da obraca paznju na NASCAR tim. Pa sam Kevin Harvick je rekao da Tonyja skoro da nije ni video tokom zadnje godine kada je vozio u tim.
Zamisli to - da u sezoni koja traje 9 meseci samo par puta vidis vlasnika...
- Talladega_500
- Yankee
Ne mogu da verujem da ce sezona biti gotova za samo 3 sedmice.
I onda skoro 3,5 meseca pauze... Trebali bi da naprave neko drugo takmicenje tokom zimskih meseci, nesto tipa za slabije vozace i slicno. I tako Florida i slicne drzave na jugu nemaju jake zime.
I onda skoro 3,5 meseca pauze... Trebali bi da naprave neko drugo takmicenje tokom zimskih meseci, nesto tipa za slabije vozace i slicno. I tako Florida i slicne drzave na jugu nemaju jake zime.
- Talladega_500
- Yankee
Ryan Blaney izjavio da se ne oseca 100% posle proslonedeljnog sudara u Vegasu. Kaze da se nadao da ce bolovi proci do ovog vikenda, ali to se nije desilo.
Takodje je rekao da sindikat vozaca planira da se sastane sa NASCAR-om na kraju sezone i diskutuje bezbednog Next Gen auta. Bezbednost je jako slaba od kada je ova vrsta auta pocela sa koriscenjem pre skoro 3 godine. Automobili ne mogu da trpe nikakvu stetu i za obicne kontakte se desavalo da ne mogu da nastave trku, a vozaci su prijavljivali da na telu osete svaki kontakt.
Slusao sam jedan podcast ranije ove sedmice i kazu da je trkanje u Xfinity mnogo bolje zadnjih par godina nego u Cup (slazem se sa tim). Xfinity jos uvek koristi prethodnu generaciju auta i ti auti mogu da pretrpe stetu znacajno vise, a takodje su i bezbedniji za vozace.

Takodje je rekao da sindikat vozaca planira da se sastane sa NASCAR-om na kraju sezone i diskutuje bezbednog Next Gen auta. Bezbednost je jako slaba od kada je ova vrsta auta pocela sa koriscenjem pre skoro 3 godine. Automobili ne mogu da trpe nikakvu stetu i za obicne kontakte se desavalo da ne mogu da nastave trku, a vozaci su prijavljivali da na telu osete svaki kontakt.
Slusao sam jedan podcast ranije ove sedmice i kazu da je trkanje u Xfinity mnogo bolje zadnjih par godina nego u Cup (slazem se sa tim). Xfinity jos uvek koristi prethodnu generaciju auta i ti auti mogu da pretrpe stetu znacajno vise, a takodje su i bezbedniji za vozace.

- Talladega_500
- Yankee
Neverovatan finis na Homestead Miami. Ovo je trebala da bude pobeda Blaneya, ali se Reddick najbolje snasao u zadnjoj krivini.
Ne znam da ce Blaney opet imati ovakvu priliku, nije mi jasno zasto nije otisao na vrh u zadnjoj krivini jer se videlo da ce Reddick ici tamo. Mogao mu je ukrasti cist vazduh, cime Reddick ne bi uspeo da ga prestigne.
Blaneya ove godine bas nije htelo, toliko trka je izgubio ovako. Na Atlanti izgubio za milimetre, na Iowi ostao bez goriva, bilo je jos par trka gde je vodio u finisu i ostao bez pobede. Prosle vikend mu pukla guma tokom slobodne voznje, morao uzeti rezervni auto i onda mu opet pukla guma na trci. Stvarno neverovatno...
Larson pred ispadanjem, nije osvojio ni jedan stage poen zbog probusene gume, zavrsio kao 13. Doduse Hendrick ima toliko dobru istoriju na Martinsville da sam siguran da ce tamo pobediti Larson ili Elliott ili neki drugi Hendrick.

Generalni plasman pred Martinsville. Logano i Reddick su se vec plasirali u finale.

Ne znam da ce Blaney opet imati ovakvu priliku, nije mi jasno zasto nije otisao na vrh u zadnjoj krivini jer se videlo da ce Reddick ici tamo. Mogao mu je ukrasti cist vazduh, cime Reddick ne bi uspeo da ga prestigne.
Blaneya ove godine bas nije htelo, toliko trka je izgubio ovako. Na Atlanti izgubio za milimetre, na Iowi ostao bez goriva, bilo je jos par trka gde je vodio u finisu i ostao bez pobede. Prosle vikend mu pukla guma tokom slobodne voznje, morao uzeti rezervni auto i onda mu opet pukla guma na trci. Stvarno neverovatno...
Larson pred ispadanjem, nije osvojio ni jedan stage poen zbog probusene gume, zavrsio kao 13. Doduse Hendrick ima toliko dobru istoriju na Martinsville da sam siguran da ce tamo pobediti Larson ili Elliott ili neki drugi Hendrick.

Generalni plasman pred Martinsville. Logano i Reddick su se vec plasirali u finale.

- Boss
Larson moze i na poene proci -7 nije nista.
Ali Blejni da ovako izgubi trku ccc, ja ne pamtim da se neko ovako sklonio u poslednjoj krivini, bukvalno skino gace
Ali Blejni da ovako izgubi trku ccc, ja ne pamtim da se neko ovako sklonio u poslednjoj krivini, bukvalno skino gace

- Talladega_500
- Yankee
Blaney je celu trku bio najbolji u sredini staze, to je razlog zasto je tamo bio u zadnjih krivini.
Sto se tice Larsona, u trku je usao sa +35, izasao sa -7, iako je imao solidan rezultat na kraju (jel bese 13. mesto). Tako da mu ni top 5 na Martinsville ne garantuje plasman u finale. Posebno zato sto Hamlin ima najbolju istoriju na Martinsville od svih aktivnih vozaca.
Ljudi vec sada prave sprdnje, kazu da ce se NASCAR bas trudili da pronadje nesto na Reddickovom autu da ga obore na inspekciji - zbog tuzbe 23XI protiv NASCAR-a.
Sto se tice Larsona, u trku je usao sa +35, izasao sa -7, iako je imao solidan rezultat na kraju (jel bese 13. mesto). Tako da mu ni top 5 na Martinsville ne garantuje plasman u finale. Posebno zato sto Hamlin ima najbolju istoriju na Martinsville od svih aktivnih vozaca.
Ljudi vec sada prave sprdnje, kazu da ce se NASCAR bas trudili da pronadje nesto na Reddickovom autu da ga obore na inspekciji - zbog tuzbe 23XI protiv NASCAR-a.
- Boss
to sam ti ja i rekao. oni su sad na tapetuTalladega_500 piše: ↑nedelja, 27. okt. 2024. u 23:32h
- Talladega_500
- Yankee
Ma to je sprdnja. Naravno, nije u NASCAR-ovom interesu da 23XI osvoji titulu - ali isto tako nije u NASCAR-ovom interesu ni da daju 23XI jos vise razloga da budu tuzeni.
Poslednje sta NASCAR hoce/zeli je da 23XI kaze, "cim smo tuzili NASCAR, oni su se okrenuli protiv nas i trazili nacin kako da nam zagorcaju zivot". To se na engleskom zove "retaliation" i veoma je kaznjivo, to bi dalo 23XI jos vise razloga da tuze. Moja firma ima advokata koji dolazi svake godine da nam prica o tome...
Inace ...

Poslednje sta NASCAR hoce/zeli je da 23XI kaze, "cim smo tuzili NASCAR, oni su se okrenuli protiv nas i trazili nacin kako da nam zagorcaju zivot". To se na engleskom zove "retaliation" i veoma je kaznjivo, to bi dalo 23XI jos vise razloga da tuze. Moja firma ima advokata koji dolazi svake godine da nam prica o tome...
Inace ...

- Boss
ma dobro ovo tehnicka inspekcija tu ne ocekujem. ali kad negde mogu zutom zastavom poremetiti jordanova kola to ce raditi.
- Talladega_500
- Yankee
Tu se slazem.
- Talladega_500
- Yankee
Ako dva playoffs vozaca imaju isti broj poena posle Martinsvilla, onda odlucuje najbolji plasman u ovoj rundi.
Ovo su plasmani preostalih playoffs vozaca.

Ovo su plasmani preostalih playoffs vozaca.

- Boss

u samo jednoj trci. onaj regularni deo (a larson je bio prvi kad se to zavrsilo) stvarno nema smisla pratiti.
- Talladega_500
- Yankee
Zasto nema smisla pratiti? Kakve veze regularni deo sezone ima sa Larsonovim rezultatom juce u playoffu?
Ne razumem sto ti sad regularni deo sezone smeta kada Larsona ne ide u playoffu. Larson je bio medju najgorim od svih playoff vozaca u ovoj rundi, zavrsio je 11. i 13. Jos juce je super prosao - izgubio je samo 1 poziciju kod onog zadnjeg incidenta jer je NASCAR kao zakljucio da je "odrzavao minimalnu brzinu" - inace je trebao da ide na kraj "lead lap", sto bi ga bacilo na 29. mesto.
Ne razumem sto ti sad regularni deo sezone smeta kada Larsona ne ide u playoffu. Larson je bio medju najgorim od svih playoff vozaca u ovoj rundi, zavrsio je 11. i 13. Jos juce je super prosao - izgubio je samo 1 poziciju kod onog zadnjeg incidenta jer je NASCAR kao zakljucio da je "odrzavao minimalnu brzinu" - inace je trebao da ide na kraj "lead lap", sto bi ga bacilo na 29. mesto.
- Boss
pa dokaz da samo u jednoj trci mozes pasti 'sa konja na magarca'Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 28. okt. 2024. u 18:57hZasto nema smisla pratiti? Kakve veze regularni deo sezone ima sa Larsonovim rezultatom juce u playoffu?
- Talladega_500
- Yankee
Pa ti si taj koji je uvek branio playoffs zbog toga. Uvek si govorio kako je ovo zanimljivo jer nema kakulacija, nikada se ne zna sta ce se desiti... Sad odjednom ti to smeta jer se desilo tvom vozacu hehe.
p.s. kao sto dobar rezultat treba da ti pomogne, toliko i los rezultat treba da te baci sa "konja na magarca". Nije ti smetalo kada je Larson dobijao bonus poene kada je vozio dobro, ali ti smeta sada kada ima lose rezultate i zbog toga gubi poene?