Ako se pogleda prosek temperatura po mesecima za niz od 30 i kusir godina
za Beograd, temperatura se kreće prosečno od +2 do +24 C. Prosek za 30 godina je 13,4 C, a za zadnjih 10 godina prosek je 14,2 C.
Ekstremi retko padaju ispod -8 u jutarnjim časovima i to jedno ili dva jutra godišnje. Po ovoj analizi mi smo za allseason gume u potpunosti pričam za uobičajene korisnike kao ja

. Na prosečnoj tempraturi +2 do +24 C allseason gume se bolje ponašaju od zimskih i letnjih. Vožnja u ovom opsegu kad izjutro bude ~5 C, a posle podne ~20 C letnje i zimske gume su kompromis.
Snega u proseku ima od 5 do 30 cm za celu godinu što se tiče područja Beograda. Sneg nije problem za allseazon gume od -5 do -10C, za niže temperature treba pripaziti. Ja sam išao sa allseason gumama i preko FG, nisam imao problema po snegu i bljuzigi baš nikakvih, tako da i tu nema problema. Znam ljude koji su i na Kopaonik išli i preživeli. Teški ekstremi, duboki minusi i snežna jutra sa puno snega, rešio sam tako što ne idem nigde, ni na posao ni po gradu. Bar dok ne prođe grtalica ili grane sunce. U zadnjih 5 godina takvih dana (jutara) nije bilo.
Jedini problem vidim na autoputu leti pri ekstremnim temperaturama +35-40 C kad sve gori, allseason gume mogu da se raspadnu, pa i letnje ako se pretera sa brzinom. Taj problem sam prevazišao tako što poslednje tri sezone putujem noću, ne pada mi napamet da putujem preko dana iz 101 razloga ili jednostavno malo smanjim brzinu.
E sad, ko ima trkačkih ambicija ili da se penje na Alpe, tu kompromisa nema. Idu oba seta guma. Ja imam mesta da držim setove guma, ali ne želim da ih vidim u garaži, ni gume, ni felne, ni menjanje, ni tovarenje, ni dizalice, ni šrafenje