Dakle, u pitanju je Ford Fiesta 1.6 Ti VCT, godina 2011, ali verzija S1600. Razlika u odnosu na "regularnu" jeste u mapi, ovde je mapa od 134hp i u opremi. U suštini, trebalo bi da razlika bude i boja + štrafte: beli auto sa plavim štraftama i plavi auto sa belim štraftama. Međutim, izgleda da je to bio "factory option" za bilo koji model, pa dolazimo do toga da to i nije neko obležje po kome može da se raspoznaje koji je model u pitanju. Meni je to malo glupo, jer sam u međuvremenu saznao da je originalnih S1600 napravljeno između/oko 500 i 600 jedinica (zavisi koji izvor se gleda). Moje mišljenje je da nije trebalo omogućiti svima da biraju gore navedene kombinacije boja, ali okej... novac je novac i to je što je.
Od opreme, ono što mi pada na pamet ovako na brzinu, imamo sledeće:
- kožna sedišta sa plavim štepom
- kožni volan sa plavim štepom
- ekran u "crno-beloj" boji (ne znam kako drugačije da definišem, regularna boja je crvena)
- grejanje sedišta
- električne prozore
- Sony ozvučenje
- električne retrovizore
- grejač šoferke
- automatska svetla
- automatske brisače
- retrovizor sa prigušenjem
- farove podesive po visini
- glasovnu kontrolu
- bluetooth konekciju
- digitalna, automatska klima
- kontrola proklizavanja
- aux izveden na centralnu konzolu
- usb izveden na centralnu konzolu
- abs
- servo
- tempomat
- aluminijumske papučice
- fabrički zatamnjena stakla
- atestirano vešanje i zavedeno u saobraćajnu (AMSS kaže da su na autu KW opruge)
- kontrole na volanu: audio i tempomat
- volan podesiv po visini i dubini
- Ford Motorsport patosnice
- Ford Motorsport pragovi
Nešto sam sigurno zaboravio, je*iga, stigle godine...

Sve u svemu, uzet je sa 180500km na satu (da li je tačno, ili ne... ko zna), za sada smo prešli oko 1000km i neverovatno je kolika je razlika u odnosu na mk5 Fiestu. Kića je naravno i dalje tu, ne ide on nigde.

Neke mane su malo iskrzana kožica menjača i ručne, vozačeva patosnica ima rupu koju treba zakrpiti (ili staviti neke druge patosnice, a fabričke sačuvati) i očito je prva vlasnica malo znala da čukne branike, pa ima tu ožiljčića i malo neslaganja boje. No to je sve nebitno, barem meni, u ovoj situaciji.
Takođe, odmah je naručena i Mountune ručica menjača iz Engleske, a montirana je na auto juče. To je tek priča za sebe, ozbiljne muke sa DHL-om i carinjenjem...

Evo i fotki malo:

To je to za sada, sledeće što čekam jeste da izleti na oglasima neki točak... ali otom potom, videćemo u hodu.