Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2026. sezona

Boss
Poruka: 2478
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Re: 2026. sezona

Poruka od Boss » četvrtak, 20. feb. 2025. u 11:46h

E da RFK bi mogao jer je Keselowski pre vozio Dodge i osvojio titulu sa njima. I uopšte ne mislim da bi to imalo uticaja na Fordovu proizvodnju motora jer je Roush-Yates odvojeno odeljenje.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee
Poruka: 13853
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 20. feb. 2025. u 14:24h

Pa Keselowski je proveo daleko vise vremena vozeci Ford nego Dodge u karijeri.

Dodge je vozio samo 3 godine, a Ford evo 13. godinu za redom.

Sve dok je Jack Roush ziv, tim nece menjati proizvodjace.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:07h

Talladega_500 piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 14:24h
To nema veze. Pa Gibs je bio 'zakleti' Ševrolet pa je prešao na Tojotu.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:10h

kyle piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:07h
Zapravo, Gibbs je bio zakleti Pontiacovac i poprilicno ga je pogodio odlazak Pontiaca iz NASCAR-a.

Njegova veza sa General Motorsom je bila poprilicno narusena kada je GM odlucio da eliminise Pontiaca u NASCAR-u. Zato je onako olako i presao posle na Toyotu.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:10h

After winning three Cup championships and more than 70 NASCAR races in Chevrolet and Pontiac equipment, team officials announced in September 2007 that they would switch to Toyota (who had just entered the Cup series that year) after their contract with General Motors ended at the end of the season. Joe Gibbs said Toyota offered the team resources and options they "were not going to be able to afford to do" if they remained at GM. It was also reported that JGR executives felt they were treated by GM as less important than other GM teams such as Hendrick Motorsports and Richard Childress Racing.
Evo i ti kažeš meni tale da nema works timova. odnosno 'prvih timova' kako ja isto znam reći.
Talladega_500 piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:10h
kyle piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:07h
Zapravo, Gibbs je bio zakleti Pontiacovac i poprilicno ga je pogodio odlazak Pontiaca iz NASCAR-a.

Njegova veza sa General Motorsom je bila poprilicno narusena kada je GM odlucio da eliminise Pontiaca u NASCAR-u. Zato je onako olako i presao posle na Toyotu.
Pa Pontiac je GM
Talladega_500 piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 14:24h

A imamo i primer SHR sa Ševroleta prešao na Ford.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:18h

kyle piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:12h
Evo i ti kažeš meni tale da nema works timova. odnosno 'prvih timova' kako ja isto znam reći.
Ja sam rekao da u NASCAR-u imaju "tier".

I pored uspeha sa Chevroletom i Pontiacom, GM je tretirao Gibbsa kao tier 2, dok mu je Toyota ponudila da budu tier 1.
A imamo i primer SHR sa Ševroleta prešao na Ford.
ista situacija - i pored svih uspeha, GM je tretirao SHR kao tier 2, dok im je Ford pruzio priliku da budu tier 1.
Pa Pontiac je GM
U to vreme NASCAR auti su jos uvek imali velike povezanosti sa fabrickim autima - pre svega nos i krov. Gibbs je uvek vise voleo aerodinamicniji Pontiac Grand Prix nego Chevrolet Monte Carlo.

I kada je GM odlucio da eliminise Pontiac iz NASCAR-a - to je jako narusilo vezu sa Gibbsom jer je Gibbs zeleo da ostane na Pontiacu.

Citao sam biografije Bobby Labontea i Tony Stewarta, oba su bila GIbbsovi vozaci u vreme kada je tim presao sa Pontiaca na Chevrolet i detaljno su opisali koliko se Joe Gibbs protivio toj odluci. Zato je onako lako i presao na Toyotu cim je ponuda stigla.

Slika

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:24h

ista situacija - i pored svih uspeha, GM je tretirao SHR kao tier 2, dok im je Ford pruzio priliku da budu tier 1.
heh ne znam ko u to još veruje. tim je propao ne postoji više. Stjuart izašao iz posla. da su oni bili Fordov works tim to se nikad ne bi desilo. ali zna se da je Penske bio Fordov izbor. Titule to govore.
Talladega_500 piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:18h
kyle piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:12h
Ja sam rekao da u NASCAR-u imaju "tier".

I pored uspeha sa Chevroletom i Pontiacom, GM je tretirao Gibbsa kao tier 2, dok mu je Toyota ponudila da budu tier 1.
i sa kim je to Gibs tier? sa 23XI hahahaha

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:31h

kyle piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:24h
heh ne znam ko u to još veruje. tim je propao ne postoji više. Stjuart izašao iz posla. da su oni bili Fordov works tim to se nikad ne bi desilo.
Znas li ti koliko je Fordovih top timova kroz istoriju propalo? Holman Moody, Bud Moore, Melling, Yates, Junior Johnson, itd. To je ovako sta mi pada na pamet, a bilo ih je jos.

Kada je SHR presao na Ford, bili su verovatno najuspesniji tim u celom NASCAR. Bio je 8-godisnji ugovor i SHR je dobijao isti novac od Forda zadnje godine (kada su bili rupa) kao i prvih godina kada su bili jako uspesni.

Ti izgleda ne razumes kako ugovori funkcionisu - ako je ugovor na 8 godina (sto je bio u slucaju Forda & SHR), onda dobijas isto svake godine tog ugovora bez obzira na rezultate.
i sa kim je to Gibs tier? sa 23XI
Toyota nema gomilu timova kao Ford i Chevrolet, tako da imaju po jedan tim u svakom tier.

Tier 1 - Gibbs
Tier 2 - 23XI
Tier 3 - Legacy Club

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:39h

Talladega_500 piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:31h
kyle piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:24h
heh ne znam ko u to još veruje. tim je propao ne postoji više. Stjuart izašao iz posla. da su oni bili Fordov works tim to se nikad ne bi desilo.
Znas li ti koliko je Fordovih top timova kroz istoriju propalo? Holman Moody, Bud Moore, Melling, Yates, Junior Johnson, itd. To je ovako sta mi pada na pamet, a bilo ih je jos.

Kada je SHR presao na Ford, bili su verovatno najuspesniji tim u celom NASCAR. Bio je 8-godisnji ugovor i SHR je dobijao isti novac od Forda zadnje godine (kada su bili rupa) kao i prvih godina kada su bili jako uspesni.

Ti izgleda ne razumes kako ugovori funkcionisu - ako je ugovor na 8 godina (sto je bio u slucaju Forda & SHR), onda dobijas isto svake godine tog ugovora bez obzira na rezultate.
Tale i drugi su se složili čitao sam, da je Fordu Penske bio VAŽNIJI. A i ne čudi jer je Penske veća organizacija.
Pogledaj samo sa kim Penske sarađuje i van Nascara. Sa PORŠEOM u WEC. Sa GM u IndyCaru. Sa STELANTIS u Formuli E

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:44h

kyle piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:39h
Tale i drugi su se složili čitao sam, da je Fordu Penske bio VAŽNIJI. A i ne čudi jer je Penske veća organizacija.
Penske mu je bio vazniji tokom zadnjih par godina, ali tamo od 2017. do 2021-2022. godine - SHR je imao skoro isti broj pobeda kao i Penske.

Penske se izdvojio kao znacajno uspesniji tim zadnje 3 godine, ali pre toga, sa izuzetkom titule Logana 2018. godine, nije Penske bio nista uspesniji od SHR. Sta-vise, u tom periodu Harvick je imao najvise pobeda od svih Fordovih vozaca.
Pogledaj samo sa kim Penske sarađuje i van Nascara. Sa PORŠEOM u WEC. Sa GM u IndyCaru. Sa STELANTIS u Formuli E
To nema veze sa NASCAR-om. Imao je i Ganassi gomilu uspeha izvan NASCAR-a (i jos uvek ima), pa opet nije bio tier 1 u NASCAR-u - ni kada su koristili Pontiac, ni kada su koristili Dodge, a ni kasnije kada su koristili Chevrolet.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:47h

Mnogi su se složili jer pratio sam šta su ljudi pisali, da je Penske slučajno zapao u neku krizu Ford bi mu pomogao. A SHR su 'pustili niz vodu'.
Talladega_500 piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:44h
kyle piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:39h
Penske mu je bio vazniji tokom zadnjih par godina, ali tamo od 2017. do 2021-2022. godine - SHR je imao skoro isti broj pobeda kao i Penske.

Penske se izdvojio kao znacajno uspesniji tim zadnje 3 godine, ali pre toga, sa izuzetkom titule Logana 2018. godine, nije Penske bio nista uspesniji od SHR. Sta-vise, u tom periodu Harvick je imao najvise pobeda od svih Fordovih vozaca.
i po 100-ti put ti ponavljam da se pamte titule a ne pobede. Ford je uzimao titule sa Penskeom i zato nisu marili i ako se SHR ugasi.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:54h

kyle piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:47h
Mnogi su se složili jer pratio sam šta su ljudi pisali, da je Penske slučajno zapao u neku krizu Ford bi mu pomogao. A SHR su 'pustili niz vodu'.
Sada verovatno da, posebno zato sto se Penske izdvojio kao najbolji od najboljih.

Ali pre recimo 5 godina, kada su SHR i Penske bili u istom rangu - da je situacija bila suprotna (da je Penske bio u krizi, a SHR osvajao titule) - siguran sam da bi Ford pustio Penske da "umre" i fokusirao se na SHR.

Jer izmedju Forda i Penske jos ima "bad blood" zbog nacina na koji je Penske napustio Ford 2003. godine i presao na Dodge.
i po 100-ti put ti ponavljam da se pamte titule a ne pobede. Ford je uzimao titule sa Penskeom i zato ih je bilo briga i ako se SHR ugasi.
To druze samo ti pamtis hehe.

Titule su postale bezvredne od kada je playoff uveden. Titula ovih dana je "slag na torti" sto bi rekli Amerikanci - lepo za osvojiti, ali ne definise sezonu kao nekada.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:57h

Talladega_500 piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 16:44h

To nema veze sa NASCAR-om. Imao je i Ganassi gomilu uspeha izvan NASCAR-a (i jos uvek ima), pa opet nije bio tier 1 u NASCAR-u - ni kada su koristili Pontiac, ni kada su koristili Dodge, a ni kasnije kada su koristili Chevrolet.
Prvo i prvo, Ganasi nije Penske. Ganasi nikad nije bio veći od Penskea. I drugo, ti nasuprot si imao velikog Hendrika od koga je Ganasi kupovao šasije.
Ali pre recimo 5 godina, kada su SHR i Penske bili u istom rangu - da je situacija bila suprotna (da je Penske bio u krizi, a SHR osvajao titule) - siguran sam da bi Ford pustio Penske da "umre" i fokusirao se na SHR.
e tale to je ključno. DA JE SHR OSVAJAO TITULE. Ali nije jer SHR je samo pobeđivao dok je glavnu nagradu odnosio tim Penske!
To druze samo ti pamtis hehe.

Titule su postale bezvredne od kada je playoff uveden. Titula ovih dana je "slag na torti" sto bi rekli Amerikanci - lepo za osvojiti, ali ne definise sezonu kao nekada.
to je druga stvar kako to nama sa plejofom sada izgleda. ali kad se otvore istorijske knjige tamo pored osvajača naslova neće pisati način na koji je došao do njega.
Kao i sad Ričard Peti proglašen je Kraljem jer ima 200 pobeda. Nikog nije briga pod kojim uslovima. Mislim to znaju samo oni iz tog vremana. Ali ne i današnji klinci.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 20. feb. 2025. u 17:15h

kyle piše:
četvrtak, 20. feb. 2025. u 17:03h
Prvo i prvo, Ganasi nije Penske. Ganasi nikad nije bio veći od Penskea. I drugo, ti nasuprot si imao velikog Hendrika od koga je Ganasi kupovao šasije.
Nisam ni rekao da je Ganassi veci od Penskea (mada nije daleko).

Poenta je da svi uspesi Ganassija u open wheel i endurance mu nisu pomogli da bude "veca riba" u NASCAR-u. Cak i kada su koristili Dodge, gde su ocekivanja bila mala, nisu bili u rangu sa Evernhamom.
e tale to je ključno. DA JE SHR OSVAJAO TITULE. Ali nije jer SHR je samo pobeđivao dok je glavnu nagradu odnosio tim Penske!
Ta jedna titula Penskea u 2018. sezoni nije nesto promenila. SHR je izgubio uticaj tek 2021. sezone kada su pobedili samo 1 trku.
to je druga stvar kako to nama sa plejofom sada izgleda. ali kad se otvore istorijske knjige tamo pored osvajača naslova neće pisati način na koji je došao do njega.
Kako ko. Vecina onih koji pamte danasnja vremena ce pamtiti kako je recimo Logano osvojio titule. Isto kao sto pamte kako je Jimmie Johnson osvojio titule - i zato Johnson ni dan danas ne moze u isti kos kao Richard Petty i Dale Earnhardt iako ima isti broj titula.
Kao i sad Ričard Peti proglašen je Kraljem jer ima 200 pobeda. Nikog nije briga pod kojim uslovima. Mislim to znaju samo oni iz tog vremana. Ali ne i današnji klinci.
Mnogi znaju kako je Petty dosao do 200 pobeda, ta prica se obavezno pokrene kada krene tema od 200 pobeda i kada krene tema ko je najbolji vozac u NASCAR istoriji.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 20. feb. 2025. u 20:46h

Mnogi znaju kako je Petty dosao do 200 pobeda, ta prica se obavezno pokrene kada krene tema od 200 pobeda i kada krene tema ko je najbolji vozac u NASCAR istoriji.
dobro i ko je najbolji vozač? slušam te rasprave i u f1. svako ima nekog svog heroja i to će tako zauvek biti.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 20. feb. 2025. u 22:30h

Ja licno mislim David Pearson. Ali vecina ce reci Dale Earnhardt.
A na pitanje ko je najbolji vozac u istoriji - moje licno misljenje: Dan Gurney.

Slika

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 20. feb. 2025. u 23:53h

što kaže onaj iz videa prvo se moramo dogovoriti koja je disciplina najzahtevnija. po meni (a i mnogima) to je WRC. sećam se još kad je Šumaher odbio duel u reli etapi sa Kolinom Mekreom iz bezbednosnih razloga. jer nije svejedno juriti tolikom brzinom pored drveća. danas su vozači na asfaltu kao u majčinom krilu. zaštićeni. dok reli vozači nisu tako.

Stoga moj glas ide za najuspešnijeg WRC vozača svih vremena a to je Sebastijan Loeb. i usput 9 naslova u nekoj drugoj disciplini ja mislim da nema niko.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 21. feb. 2025. u 00:20h

Istina je da je Loeb statisticki najuspesniji WRC vozac, ali Loeb nije vozio za vreme Grupe B. Ono posle je bio pickin dim da izvines na recniku u poredjenju sa Grupom B.

Boss

Poruka od Boss » petak, 21. feb. 2025. u 08:45h

Ali malo se i precenjuje ta grupa B. Jesu to bili automobili sa najvećom konjažom ali kasnije auti sa manjom konjažom su ih pobeđivali u specijalima. Tj. bili brži.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 23. feb. 2025. u 03:39h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 17. feb. 2025. u 15:21h
Dace Bog...

Slika
I Athletic potvrdio ovu vest.

Plan je Truck serija za 2026. sezonu i onda Cup 2027. ili 2028. sezone. Ne spominje se Xfinity.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 23. feb. 2025. u 14:56h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 23. feb. 2025. u 18:44h

Skoro da sam zaboravio koliko je 2013 Dodge bio lep, steta sto se nikada nije takmicio jer nisu uspeli da privuku ni jedan ozbiljniji tim.

Slika

Boss

Poruka od Boss » ponedeljak, 24. feb. 2025. u 01:08h

To je malo čudno. Oni su osvojili titulu 2012 a nisu našli tim. :wtf:

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 24. feb. 2025. u 17:20h

Iako je bilo prica da ce Clash sledece godine biti vozen u Brazilu, mediji pisu da je sada Bowman Gray glavni kandidat da bude domacin i sledece godine.

Kako sam citao, gledanost je ove godine bila odlicna, a i ceo stadion je izgledao popunjen.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 24. feb. 2025. u 22:25h

Odlaskom Pitbulla iz Trackhousea, prica se da je vozacko mesto Daniel Suareza bas ugrozeno. Navodno je bas Pitbull trazio da tim ima jednog Latinosa kada je dosao kao investitor, ali posto vise nije u timu - Suarez je navodno izgubio svu podrsku.

Ima tu jos detalja koji bi mogli da odluce ko ce voziti taj #99 sledece godine. Mnogo zavisi kako Suarez prodje ove sezone, ali i kako se Connor Zilisch pokaze ove sezone u Xfinity. Debituje u Cup ovog vikenda na COTA, tako da je sva paznja usmerena prema njemu.

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“