Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2026. sezona

Boss
Poruka: 2760
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Re: 2026. sezona

Poruka od Boss » utorak, 25. feb. 2025. u 00:43h

možda dođe i Perez iz F1, pričalo se nešto.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14367
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » utorak, 25. feb. 2025. u 03:55h

To je bilo samo za Trackhouseov Project 91, znaci jedna trka.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 25. feb. 2025. u 13:48h

pričalo se i cela karijera. jer vidiš sad je red bull tu. a oni su ga plaćali u f1. i ustvari taj raskid ugovora pitanje je da li su mu svu odštetu isplatili jer su nešto rekli da će mu naći drugo mesto u nekoj seriji.
i još nešto. u kalendar je ušao Meksiko. Kako Perez više ne vozi u F1 a nema meksikanca, ta staza će verovatno izaći iz kalendara. a gde je ima?-u Nascaru. Okej tu je Suarez ali Perez je mnogo popularniji.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 25. feb. 2025. u 14:42h

Taj ugovor sa Red Bullom kao sponzorom je samo na 4 trke ili tako nesto. Cini mi se 3 za van Gisbergen i 1 za Zilisch.

Osim ako je Red Bull spreman da sponzorise Pereza celu sezonu (u sta veoma sumnjam), Trackhouseu je prioritet da Connor Zilisch dobije mesto u Cup. Hoce da se rese Suareza jer nema rezultata iza sebe, pa sto bi dovodili novog open wheel vozaca?

Mexico City je samo 1 od 36 trka. Nema smisla dovoditi nekoga na celu sezonu zbog jedne trke na kalendaru.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 25. feb. 2025. u 15:28h

Talladega_500 piše:
utorak, 25. feb. 2025. u 14:42h
Taj ugovor sa Red Bullom kao sponzorom je samo na 4 trke ili tako nesto. Cini mi se 3 za van Gisbergen i 1 za Zilisch.

Osim ako je Red Bull spreman da sponzorise Pereza celu sezonu (u sta veoma sumnjam), Trackhouseu je prioritet da Connor Zilisch dobije mesto u Cup. Hoce da se rese Suareza jer nema rezultata iza sebe, pa sto bi dovodili novog open wheel vozaca?

Mexico City je samo 1 od 36 trka. Nema smisla dovoditi nekoga na celu sezonu zbog jedne trke na kalendaru.
mislio sam tale znam da je ovo samo sponzorski ugovor na kratko, ali ko zna šta se krije još? možda. jer pit bull izlazi a odjednom ulazi drugi bull :)
zašto se onda uopšte ide u Meksiko?

Tale, isto je kao i u F1. Ti ne znaš kolka je zarada domaćina od samo jednog GP vikenda. Dobro malo manje je to u Nascaru naravno ali iz istog razloga je neko stavio Meksiko u Nascar kaledar.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 25. feb. 2025. u 15:48h

Pa ne idu sigurno u Meksiko zbog Suareza ili potencijalno Pereza. Eto NASCAR se trkao u Kanadi jedno vreme, pa opet nema ni jedan Kanadski vozac u seriji niti je bio u to vreme.

Ocekivati da ce neko potpisati Pereza za celu sezonu zato sto je 1 od 36 trka u Meksiku nema ni malo smisla. Ne moze Trackhouse da zaradi od Pereza na trci u Meksiku koliko kosta da se Perez takmici za celu sezonu.

F1 je drugi svet - pre svega globalni i na racun trka i na racun vozaca. U NASCAR-u imas samo dva stranca (Suarez i van Gisbergen), a 90% NASCAR vozaca je sa americkog juga.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 25. feb. 2025. u 23:40h

čekaj i ti misliš da će autodrom biti rasprodat jer neće biti ni jednog meksikanca da gledaju?
Ono što ja znam u F1 su staze (države) ulazile zbog vozača. Tako na primer trku u holandiji nismo imali do pojave Maxa odnosno kad je počeo da pobeđuje.

na primer sad nema ni jedne trke u nemačkoj a pre je bilo dve. jer nema nemačkog vozača koji je u vrhu.
Talladega_500 piše:
utorak, 25. feb. 2025. u 15:48h

Ocekivati da ce neko potpisati Pereza za celu sezonu zato sto je 1 od 36 trka u Meksiku nema ni malo smisla. Ne moze Trackhouse da zaradi od Pereza na trci u Meksiku koliko kosta da se Perez takmici za celu sezonu.

ovo si pogrešno shvatio. nisam ja rekao da će tim zaraditi. već država i vlasnik staze. to tako funkcioniše u f1. oni plate f1 da učestvuju i to se njima kroz prodate karte, reklame, parking, hoteli, i šta sve ne vrati.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 25. feb. 2025. u 23:57h

Opet, drugaciji svet. F1 kad dodje u Holandiju - svaka tv stanica na svetu prenosi tu trku, ljudi dolaze iz cele Evrope, ma iz celog sveta da gledaju tu trku. Isto je za bilo koju trku u F1, ja sam prosle godine hteo da idem da gledam F1 u Vegasu dok nisam video kolike su cene. U NASCAR-u toga nema, nema tv prenosa izvan Amazon Prime, a i retko ko ce putovati u Meksiko da gleda NASCAR trku jer vec sledece sedmice ima trku daleko blize.

Osim ako se pojavi Red Bull i kaze "sponzorisacemo Pereza za celu (ili barem vecinski deo) sezonu" - Perez nema ni najmanje sanse da ce doci u NASCAR. Mozda koju trku tu i tamo, ali ne da vozi puni sezonu, bez obzira da li Mexico City bio na kalendaru ili ne.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 26. feb. 2025. u 23:34h

Cuveni intervju Kyle Buscha od prosle godine cini mi se.

Plan mu je da vozi u Cup dok njegov sin Brexton ne napuni 15 godina (trenutno ima 10 godina) i onda da se vrati u Truck i osvoji titulu, cime bi postao prvi vozac koji je osvojio titule u najjace 3 serije.

https://www.youtube.com/shorts/p4z-bJ4Ri_g

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 27. feb. 2025. u 12:00h

cime bi postao prvi vozac koji je osvojio titule u najjace 3 serije.
to svarno nikog ne interesuje. nascar je cup.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 27. feb. 2025. u 15:40h

kyle piše:
četvrtak, 27. feb. 2025. u 12:00h
cime bi postao prvi vozac koji je osvojio titule u najjace 3 serije.
to svarno nikog ne interesuje. nascar je cup.
Ocigledno interesuje Kyle Buscha. ;)

A i pravi ljubitelji NASCAR-a prate sve serije, tako da ih definitivno interesuje.

Meni je licno Truck serija omiljena, mnogo zanimljivija za gledanje od Cup. A i Xfinity je bolji od Cup od kada je Next Gen debitovao.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 27. feb. 2025. u 19:36h

tale jedva prate i cup. pogledaj rejtinge

to što ti, kajl buš i još poneki zaluđenik pratite ne znači da većina prati
2025 Dejtona 500 TV rejtinzi:

Cup 6.7 M
Xfinity 1.8 M
Truck 0.9 M
Talladega_500 piše:
četvrtak, 27. feb. 2025. u 15:40h

A i pravi ljubitelji NASCAR-a prate sve serije, tako da ih definitivno interesuje.

Meni je licno Truck serija omiljena, mnogo zanimljivija za gledanje od Cup. A i Xfinity je bolji od Cup od kada je Next Gen debitovao.
čekaj zašto bi neko pratio drugu ligu kad je to druga liga i kad to nije postojalo od samog početka. znači ja ako ne pratim f2 i f3 ja nisam pravi ljubitelj f1? hahahaha
mislim tale, bez uvrede, ali to su propratne serije. a jel znaš šta je svrha propratnih serija? uzeti još novaca od publike
ne zovu se džaba 'feeder serije'. znači služe za hranjenje glavne serije

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 27. feb. 2025. u 20:03h

kyle piše:
četvrtak, 27. feb. 2025. u 19:53h
tale jedva prate i cup. pogledaj rejtinge

to što ti, kajl buš i još poneki zaluđenik pratite ne znači da većina prati
Ja nigde nisam rekao da vecina prati. Rekao sam da pravi zaljubljenici u NASCAR prate.

A u svakom sportu uvek imas vise povrsnih "navijaca" nego zaljubljenika.
kyle piše:
četvrtak, 27. feb. 2025. u 19:53h
Cup 6.7 M
Xfinity 1.8 M
Truck 0.9 M
Znaci bilo ih je minimalno 900.000 za trku na Daytoni.
čekaj zašto bi neko pratio drugu ligu kad je to druga liga
Cekaj - sto onda pratis NASCAR i bilo koje takmicenje osim F1? Svaki auto-sport je 2. liga u poredjenju sa F1, pa sto onda pratis NASCAR uopste kao ljubitelj F1?
znači ja ako ne pratim f2 i f3 ja nisam pravi ljubitelj f1?
Upravo to. Kako sebe mozes nazvati pravim zaljubljenikom u odredjeni sport ako pratis samo deo tog sporta?

Kako bi sebe mogao nazvati recimo zaljubljenikom fudbala, a onda reci "pratim samo Premijer ligu i to samo Liverpool, Arsenal i Manchester City"?
mislim tale, bez uvrede, ali to su propratne serije. a jel znaš šta je svrha propratnih serija? uzeti još novaca od publike
Svrha je da razvija vozace i da ih spremi za Cup.

A ja licno mnogo volim da vidim vozace kako kao klinci krecu od nizih liga, onda napreduju stepenicu po stepenicu i onda stignu do vrhunca tog sporta. Krenuti pratiti vozaca kada dodje tek u Cup je dosadno.

Videti recimo Byrona kako je krenuo od ARCA, preko Truck, Xfinity, Cup, pa sve do kako stize do finala te natera da jos vise cenis ono sta je postigao.
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan četvrtak, 27. feb. 2025. u 20:06h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 27. feb. 2025. u 20:04h

evo isto ovo važi i za trke serijskih auta (stock car racing) gde je Nascar Cup na vrhu piramide

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 27. feb. 2025. u 20:08h

Naravno da je piramida. Ali zasto bi pratio vozaca tek kada dodje na vrh piramide kada ga mozes poceti pratiti kad je bio na dnu piramide i krenuo na prema gore?

Ako pratis vozaca od prvog dana - naucis da cenis jos vise sta je postigao u vrhu piramide.

Ja da sam poceo pratiti Blaneya tek kada je dosao u Penske verovatno nikada ne bi postao njegov navijac.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 27. feb. 2025. u 20:09h

zato što je prva liga prva liga. f1 je f1. nascar je nascar cup.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 27. feb. 2025. u 20:11h

Ne znam sta hoces da kazes sa tim "prva liga je prva liga".

Znaci kada Kyle Busch vozi u Cup on je super za gledanje, ali kada vozi u Truck ili Xfinity je dosadan za gledanje?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 28. feb. 2025. u 01:18h

NASCAR je u poslednjoj godini ugovora sa COTA, tako da je pitanje da li ce tamo biti trkanja sledece sezone.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 28. feb. 2025. u 19:25h

Kevin Harvickov 12-godisnji sin Keelan ce ove godine voziti neke trke u CARS Late Model seriji.

Znaci mogao bi mali da dogura i do Cup.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 28. feb. 2025. u 22:46h

Scott McLaughlin rekao da je potpisao novi visegodisnji ugovor sa Penske.

Pitali ga da li to znaci da ce voziti i NASCAR. On se samo nasmejao i rekao nesto u stilu, "Penske bira gde cu da vozim, verujem njihovom procesu, ako se pokazem dobro u Indy mozda ce mi to otvoriti i druga vrata".

Bas bi voleo da ga vidim u NASCAR-u. Ako ne u Cup onda barem u Xfinity. McLaughlin je stock car vozac, ne znam sto toliko forsiraju na open wheels iako mu ne ide nesto posebno.

Slika

Boss

Poruka od Boss » subota, 1. mar. 2025. u 00:14h

Bas bi voleo da ga vidim u NASCAR-u. Ako ne u Cup onda barem u Xfinity. McLaughlin je stock car vozac, ne znam sto toliko forsiraju na open wheels iako mu ne ide nesto posebno.
Veruj mi da je V8 supercars približniji trkama indija nego Nascaru. On oval nije vozio u životu. V8 supercars ima stabilnost koju ima indycar govorim o stabilnosti auta u krivinama. Ne kliza se kao nascar i to će mu biti teže ako proba. Pa vidiš i Giziju kako ide. Eto ti odlične usporedbe. Jedan otišao u indi a drugi u nascar. I vidiš kome ide bolje.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 1. mar. 2025. u 01:20h

kyle piše:
subota, 1. mar. 2025. u 00:14h
Veruj mi da je V8 supercars približniji trkama indija nego Nascaru.
Prosecan V8 automobil je tezak 1.400 kg, prosecan Indy bolid 720 kg. Nebo i zemlja, gde ikakva slicno?
kyle piše:
On oval nije vozio u životu.
Nije vozio ni Indy bolid dok nije dosao u Indy. Da bi vozio mora nekako da pocne hehe.
kyle piše:
V8 supercars ima stabilnost koju ima indycar govorim o stabilnosti auta u krivinama. Ne kliza se kao nascar i to će mu biti teže ako proba.
Vecina NASCAR staza nemaju ostre krivine, na ovalima se uopste ne koci vec samo pusti noga sa kocnice. Prilagodio bi se McLaughlin dosta lakse na stock cars nego na Indy bas zbog toga sto su auti slicnijih dimenzija sa slicnom tezinom.
kyle piše:
Pa vidiš i Giziju kako ide. Eto ti odlične usporedbe. Jedan otišao u indi a drugi u nascar. I vidiš kome ide bolje.
I jedan i drugi su prosle godine pobedili po 3 trke. S tim sto je McLaughlin vozio za mocni Penske u svom sportu, a van Gisbergen je vozio za nizerazredni Kaulig u svom sportu.

Boss

Poruka od Boss » subota, 1. mar. 2025. u 01:48h

Prosecan V8 automobil je tezak 1.400 kg, prosecan Indy bolid 720 kg. Nebo i zemlja, gde ikakva slicno?
nije to samo to tale. v8 auto i indy imaju više elektronike za razilku od sirovog nascar auta. o tome se radi. a i voze na krivudavim stazama sa razliku od ovala.

uostalom pogledaj uspehe gizija i mclaughlina.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 1. mar. 2025. u 01:52h

Opet ti "pogledaj uspehe"... Jesam li rekao gore da su i jedan i drugi pobedili po 3 trke prosle sezone, iako McLaughlin vozi za najbolji tim u svom sportu dok van Gisbergen vozi za ispod-prosecan tim u svom sportu?

Boss

Poruka od Boss » subota, 1. mar. 2025. u 01:52h

mclaughlin je u prvoj sezoni u indiju završio 14.

gizi još nije vozio nascar cup. u drugoj ligi ali to je druga liga je bio 12.
Gizi vozi za Trackhouse Racing. Sa tim timom je neko bio vice šampion tako da nije to slab tim.
ustvari šta sam se ja uhvatio za Gizija kad imamo onog Ambroza! Eto ako uporedimo njegove 4 godine u Nascaru i Mclaughlinove 4 godine u Indycaru sve jasno ko dan!
sad ćeš ti reći Ambroz je vozio za loš tim okej ali da je valjao kupio bi ga neki bolji tim. Tačka. Kraj.

Odgovori

Povratak na „Nascar“