2025. sezona
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 13965
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 2025. sezona
William Byron na pol poziciji.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
- Poruka: 2520
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
- Talladega_500
- Yankee
Ja pricam godinama da ce Spire biti sila. Imaju bogate vlasnike, imaju tehnicku saradnju sa Hendrickom i imaju talentovan tim (mix mladih vozaca i veterana). Svako ko detaljno prati NASCAR je mogao reci jos pre par godina da ce se to desiti, posebno kada je dosao Hocevar - jer vozac koji pobedi 4 trke u sezoni u Truck i plasira se u finale sa nizerazrednim Niece svakako ume da vozi.
Problem Hocevara je sto vozi kao muva bez glave i prosle sezone se zamerio sa gotovo svakim vozacem u garazi. Samo je pitanje dana kada ce se zakaciti sa nekim Hendrickovim vozacem, a onda ce mu Rick Hendrick ocitati lekciju i morace da se smiri (bas kao sto se desilo sa Chastainom).
Problem Hocevara je sto vozi kao muva bez glave i prosle sezone se zamerio sa gotovo svakim vozacem u garazi. Samo je pitanje dana kada ce se zakaciti sa nekim Hendrickovim vozacem, a onda ce mu Rick Hendrick ocitati lekciju i morace da se smiri (bas kao sto se desilo sa Chastainom).
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Talladega_500
- Yankee
Koji smor od trke. Phoenix je bas dosadna staza, ne mogu da verujem da i dalje tamo biraju finale.
Cela trka je protekla oko price oko strategije ko ce koristiti koje gume. Na kraju 3. uzastopna pobeda Christopher Bella.

Cela trka je protekla oko price oko strategije ko ce koristiti koje gume. Na kraju 3. uzastopna pobeda Christopher Bella.

- Boss
video sam samo finiš. larson se nešto trudio ali nije mogao do pobede. nisam video šta se desilo sa hocevarom
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
Zavrsila kao 30.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 3. mar. 2025. u 18:35hNASCAR ce imati damu u Cup po prvi put od 2018 Daytone 500.
Katherine Legge ce voziti #78 Chevrolet za Live Fast Motorsport na Phoenixu ovog vikenda.
Vecinu karijere je vozila u IMSA, ali vidim da je vozila i neke trke u Indy i DTM.
Ima i malo iskustvo u NASCAR-u - 4 trke u Xfinity 2018. godine, jos 1 Xfinity trku 2023. godine i onda Daytonu u ARCA ove godine.
![]()
To je vise-manje i domet za Live Fast Motorsport, sumnjam da bi iko drugi prosao bolje.

- Boss
jebote ovaj Bel već ima 3 pobede. samo je Bajron još jednom pobedio. odlična godina za Tojotu kako je krenulo.
a Penske treba zvati The Closer. Pre je Harvik nosio taj nadimak ali ja ga sad dodeljujem Penskeu. Poslednje 3 godine ne sjajna sezona ali u završnici svima pokažu gde im je mesto.
a Penske treba zvati The Closer. Pre je Harvik nosio taj nadimak ali ja ga sad dodeljujem Penskeu. Poslednje 3 godine ne sjajna sezona ali u završnici svima pokažu gde im je mesto.
- Talladega_500
- Yankee
Zadnje 3 trke su sve zavrsile sa cautions u zavrsnici. Ne kazem da Bell nije zasluzio pobede, juce je stvarno bio najbrzi, ali su i Byron i Logano takodje vodili dosta krugova. Juce je bilo sve oko strategije sa gumama.
Ali Bell sigurno nije bio najbrzi na COTA vec ga je spasio onaj caution u finisu. Da nije bilo tog cautiona, Busch je imao veliku prednost i iako je imao nesto slabije gume - verujem da bi zadrzao prednost.
A Atlanta je zavrsila pod zutom zastavom, plus bump drafting staza, tako da ni ona nije pokazatelj.
U sustini, ja sam i pre nego sto je sezona pocela rekao da je Bell glavni favorit ove godine, on je i prosle sezone osvojio najvise bodova, ali sve 3 pobede su vise produkt "bio je na pravom mestu u pravo vreme".
Ono sta me je posebno impresiralo juce - Josh Berry na 4. mestu, jedan od najboljih plasmana za Wood Brothers u skorije vreme. I to sa potpuno drugacijim autom nego sto smo navikli da vidimo od Wood Brothers.

Ali Bell sigurno nije bio najbrzi na COTA vec ga je spasio onaj caution u finisu. Da nije bilo tog cautiona, Busch je imao veliku prednost i iako je imao nesto slabije gume - verujem da bi zadrzao prednost.
A Atlanta je zavrsila pod zutom zastavom, plus bump drafting staza, tako da ni ona nije pokazatelj.
U sustini, ja sam i pre nego sto je sezona pocela rekao da je Bell glavni favorit ove godine, on je i prosle sezone osvojio najvise bodova, ali sve 3 pobede su vise produkt "bio je na pravom mestu u pravo vreme".
Ono sta me je posebno impresiralo juce - Josh Berry na 4. mestu, jedan od najboljih plasmana za Wood Brothers u skorije vreme. I to sa potpuno drugacijim autom nego sto smo navikli da vidimo od Wood Brothers.

- Boss
ali ono što treba zabrinjavati ostale je da je Bel (Tojota) pobedio na sva tri tipa staze. superspidvej, spidvej i road.
ustvari finiks spada u short oval. moja greška.
glavni ispit za sve je naredna trka u las vegasu.
tale ko drži rekord po uzastopnim pobedama u modernoj eri?
ustvari finiks spada u short oval. moja greška.
glavni ispit za sve je naredna trka u las vegasu.
tale ko drži rekord po uzastopnim pobedama u modernoj eri?
- Talladega_500
- Yankee
Mislim da je 4:
Richard Petty - 1975
Darrell Waltrip - 1981
Dale Earnhardt - 1987
Bill Elliott - 1992
Mark Martin - 1993
Jeff Gordon - 1998
Jimmie Johnson - 2007
David Pearson je pobedio 5 trka za redom koje je vozio (i onda jos 4 pobede) u 1973. sezoni - ali je preskakao trke izmedju tih pobeda.
Ovo je najimpresivniji "run" u modernoj eri - David Pearson, 9 pobeda u 10 trka (na preostaloj trci je zavrsio kao 2.) u 1973. sezoni.
Rockingham - pobeda
Bristol - preskocio
Atlanta - pobeda
North Wilkesboro - preskocio
Darlington - pobeda
Talladega - pobeda
Nashville - preskocio
Charlotte - 2. mesto
Dover - pobeda
Texas - preskocio
Riverside - preskocio
Michigan - pobeda
Daytona - pobeda
Bristol - preskocio
Atlanta - pobeda

Richard Petty - 1975
Darrell Waltrip - 1981
Dale Earnhardt - 1987
Bill Elliott - 1992
Mark Martin - 1993
Jeff Gordon - 1998
Jimmie Johnson - 2007
David Pearson je pobedio 5 trka za redom koje je vozio (i onda jos 4 pobede) u 1973. sezoni - ali je preskakao trke izmedju tih pobeda.
Ovo je najimpresivniji "run" u modernoj eri - David Pearson, 9 pobeda u 10 trka (na preostaloj trci je zavrsio kao 2.) u 1973. sezoni.
Rockingham - pobeda
Bristol - preskocio
Atlanta - pobeda
North Wilkesboro - preskocio
Darlington - pobeda
Talladega - pobeda
Nashville - preskocio
Charlotte - 2. mesto
Dover - pobeda
Texas - preskocio
Riverside - preskocio
Michigan - pobeda
Daytona - pobeda
Bristol - preskocio
Atlanta - pobeda

- Talladega_500
- Yankee
Mislim da je vreme Keselowskom da se penzionise od voznje i da samo vodi tim za stolom.
I prosle sezone se nije video u playoffu, a i ove sezone je poceo katastrofalno. Nije to jedna ili dve lose trke, vec na skoro svakoj zavrsava izmedju 20. i 30. pozicije, a cesto i losije. Trenutno je tek 33. u generalnom plasmanu.
Velika je steta sto je Rick Ware pustio Justin Haleya prosle sezone da ode jer je on planiran kao naslednik Keselowskog (mada ni Haleyu ne cvetaju ruze ove godine).

I prosle sezone se nije video u playoffu, a i ove sezone je poceo katastrofalno. Nije to jedna ili dve lose trke, vec na skoro svakoj zavrsava izmedju 20. i 30. pozicije, a cesto i losije. Trenutno je tek 33. u generalnom plasmanu.
Velika je steta sto je Rick Ware pustio Justin Haleya prosle sezone da ode jer je on planiran kao naslednik Keselowskog (mada ni Haleyu ne cvetaju ruze ove godine).

- Talladega_500
- Yankee
Jos jedan vozac koji je bas zakazao ove sezone je Ty Gibbs.
Trenutno je 34. u generalnom plasmanu, samo su Cole Custer i Cody Ware losije plasirani od svih vozaca koji voze punu sezonu.
I prosle sezone je lose zavrsio sezonu, u zadnjih 5 trka nije zavrsio bolje od 30. mesta, a tako je i poceo ove sezone.
Izgleda da ga je deda prebrzo ubacio u Cup...

Trenutno je 34. u generalnom plasmanu, samo su Cole Custer i Cody Ware losije plasirani od svih vozaca koji voze punu sezonu.
I prosle sezone je lose zavrsio sezonu, u zadnjih 5 trka nije zavrsio bolje od 30. mesta, a tako je i poceo ove sezone.
Izgleda da ga je deda prebrzo ubacio u Cup...

- Boss
NEWS: Carl Edwards is joining Prime Video’s NASCAR broadcast team as a studio analyst
- Talladega_500
- Yankee
Mozda je Edwards konacno zakopao ratne sekire sa NASCAR-om.
- Talladega_500
- Yankee
Zesci sponzor za John Hunter Nemecheka.

- Talladega_500
- Yankee
Hyak Motorsports, nekadasnji JTG Daugherty Racing, je pukao sa sponzorima. Sada mu je sponzor Hulk Hoganovo pivo.
To se vise manje i ocekivalo kada je sponzor Kroger presao u RFK. Mali timovi se ne mogu tako lako oporaviti od gubitka velikog sponzora.

To se vise manje i ocekivalo kada je sponzor Kroger presao u RFK. Mali timovi se ne mogu tako lako oporaviti od gubitka velikog sponzora.

- Talladega_500
- Yankee
Novi sponzor za Hamlina.

- Talladega_500
- Yankee

- Talladega_500
- Yankee

- Talladega_500
- Yankee
U intervju sa Dale Jr juce, Edwards odbio ovu ponudu.Talladega_500 piše: ↑četvrtak, 6. feb. 2025. u 21:26hPitali Carl Edwardsa sta misli o ovome. Rekao je da ga niko iz Hendricka nije kontaktirao, ali da nema zelju da se vrati trkanju. Rekao je kada bi se vratio trkanju, da bi to uradio na road course jer ne misli da je dovoljno dobar da vozi ovale posle toliko godina pauze.Talladega_500 piše: ↑nedelja, 2. feb. 2025. u 14:22hKyle Larson ce i ove godine voziti Indy 500, sto znaci da ce neko drugi morati da vozi njegov auto za slobodnu voznju za Charlotte.
Prosle godine je to bio Justin Allgaier, a Larson je rekao da bi voleo da to ove godine uradi Carl Edwards.
Sanse da ce se to desiti su minimalne - Edwards nije vozio NASCAR auto jos od 2016. godine i od tada je dosta puta rekao da nema ni najmanju zelju da se vrati.
![]()
Intervju je inace fanstastican. Edwards prica o razlikama u filozofiji vodjenja timova izmedju Jack Rousha i Joe Gibbsa, o ukradenoj tituli u 2018. sezoni, zasto se penzionisao...
- Talladega_500
- Yankee
Casey Mears se vraca u Cup, vozice za Garage 66 na Martinsville.
Nekadasnji veliki talenat koji je izmedju ostalog vozio za Ganassi, Hendrick i Childress, ali nikada nije uspeo da opravda ocekivanja.

Secam ga se kada je dosao u Hendrick u 2007. sezoni posle nekoliko veoma obecavajucih godina u Ganassi. U Hendricku je zamenio tada jako talentovanog Brian Vickersa koga je privukao novi Toyotin tim Red Bull. Ali se Mears nikada nije bas snasao - u 2 godine sa Hendrickom je pobedio samo 1 trku i nikada nije zavrsio bolje od 15. mesta u generalnom palsmanu.
Posle Hendricka je na kratko vozio za Childress i onda je imao relativno dugu karijeru za Germain Racing. Poslednja trka mu je bila 2019 Daytona 500.

Nekadasnji veliki talenat koji je izmedju ostalog vozio za Ganassi, Hendrick i Childress, ali nikada nije uspeo da opravda ocekivanja.

Secam ga se kada je dosao u Hendrick u 2007. sezoni posle nekoliko veoma obecavajucih godina u Ganassi. U Hendricku je zamenio tada jako talentovanog Brian Vickersa koga je privukao novi Toyotin tim Red Bull. Ali se Mears nikada nije bas snasao - u 2 godine sa Hendrickom je pobedio samo 1 trku i nikada nije zavrsio bolje od 15. mesta u generalnom palsmanu.
Posle Hendricka je na kratko vozio za Childress i onda je imao relativno dugu karijeru za Germain Racing. Poslednja trka mu je bila 2019 Daytona 500.

- Talladega_500
- Yankee
Ukoliko Christopher Bell pobedi u nedelju, postace prvi vozac od 2007. godine koji je pobedio 4 trke za redom. Tada je Jimmie Johnson takodje pobedio 4 trke za redom u finisu sezone - Martinsville, Atlanta, Texas i Phoenix.
Noah Gragson je u 2022. sezoni takodje pobedio 4 trke za redom u Xfinity - Darlington, Kansas, Bristol i Texas.

Noah Gragson je u 2022. sezoni takodje pobedio 4 trke za redom u Xfinity - Darlington, Kansas, Bristol i Texas.

- Talladega_500
- Yankee
Daniel Suarez je i dalje ogorcen sto je NASCAR dopustio Katherine Legge da vozi prosle sedmice u Phoenixu (ona ga je slupala).

- Talladega_500
- Yankee
Spire po prvi put na pol poziciji od kada je tim osnovan 2018. godine.

- Talladega_500
- Yankee
Glavna tema u NASCAR-u cele sedmice je NASCAR-ov proces odobravanja ko ce voziti trku.
Taman se utisao ceo skandal oko Mike Wallace - Helio Castroneves za Daytonu 500 kada je NASCAR odobrio Katherine Legge da vozi Phoenix prosle sedmice. U tom momentu nije bilo nesto mnogo kritika dok nije izazvala sudar i izbacila Daniel Suareza iz trke. I onda je prvi kritikovao Suarez i posle toga se ukljucili svi vozaci sa pricom "koga NASCAR treba da pusti da vozi trke ako nemaju prethodno iskustvo".
Taman se utisao ceo skandal oko Mike Wallace - Helio Castroneves za Daytonu 500 kada je NASCAR odobrio Katherine Legge da vozi Phoenix prosle sedmice. U tom momentu nije bilo nesto mnogo kritika dok nije izazvala sudar i izbacila Daniel Suareza iz trke. I onda je prvi kritikovao Suarez i posle toga se ukljucili svi vozaci sa pricom "koga NASCAR treba da pusti da vozi trke ako nemaju prethodno iskustvo".