2025. sezona
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 13962
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 2025. sezona
1-2-3-4 za Penske u kvalifikacijama, Fordovi zauzeli prvih 8 pozicija.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
- Poruka: 2520
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
to smo skontali. na restrictor plate stazama kad su motori u potpunosti izjednačeni penske je najbrži. ima najbolju aerodinamiku.
In 2024, FRM switched its technical alliance from RFK Racing to Team Penske.
The team (Haas) will continue to run Ford Mustangs with a technical alliance with RFK Racing.
A s obzirom da je RFK povezan sa Penske kroz motore ne bi me čudilo da sarađuju i na autu.
Zato je prvih 8 Fordova ovde.
Ali trka je sasvim druga priča.
RCR still has the best cup engines currently. They typically show up at the dyno tests every time with 5-10 more hp than anyone else. Their weakness is the rest of the car setup.
I just watched latest episode of ag to asphalt where Ross talked about how they looked at William Byrons data really close at Darlington as they seemed to be doing everything right. Ross didnt get into detail but he said that they shared some kind of data with HMS and RCR.
All Chevy teams get access to each other's data.
In 2024, FRM switched its technical alliance from RFK Racing to Team Penske.
The team (Haas) will continue to run Ford Mustangs with a technical alliance with RFK Racing.
A s obzirom da je RFK povezan sa Penske kroz motore ne bi me čudilo da sarađuju i na autu.
Zato je prvih 8 Fordova ovde.
Ali trka je sasvim druga priča.
RCR still has the best cup engines currently. They typically show up at the dyno tests every time with 5-10 more hp than anyone else. Their weakness is the rest of the car setup.
I just watched latest episode of ag to asphalt where Ross talked about how they looked at William Byrons data really close at Darlington as they seemed to be doing everything right. Ross didnt get into detail but he said that they shared some kind of data with HMS and RCR.
All Chevy teams get access to each other's data.
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
To je prica samo na papiru. Ne mislis ti valjda da ce Hendrick deliti svoje tehnicke informacije sa Hyakom i Kauligom?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
pa ross chastain je pričao o tome. ne verujem da će iznositi laži. znam recimo u motogp da svi dukatijevi satelitski timovi dele data među sobom i sa fabričkim timom. verujem da je tako i u nascaru.
- Talladega_500
- Yankee
Hendrick deli ono sta zeli da podeli, a najbitnije zadrzi na sebi. Hendricku nije u interesu da neko drugi belezi rezultate sa njihovim data.
Ako je istina sta Chastain prica - pa to onda znaci da Chastain vec vozi isti auto kao Hendrickovi vozaci, cemu onda one price "Chastain treba da ide u bolji tim"? Slusajuci ovu njegovu logiku da svi Chevroletovi timovi dele istu data - Chastain vec vozi isto auto kao Larson, Elliott, Byron i Bowman.

- Boss
joj bre tale... pa jel u motogp svi koji su na dukatiju voze 100% iste dukatije? Ne.
- Talladega_500
- Yankee
Ne pratim MotoGP tako da ne znam.
U NASCAR-u delove mozes da kupis samo od dobavljaca koje je NASCAR odobrio. Znaci ako svi Chevroletovi timovi koriste iste dobavljace za delove, koriste iste motore i sada jos navodno dele i data - da, onda svi voze iste Chevrolete. U protivnom - sta ih razlikuje?
U NASCAR-u delove mozes da kupis samo od dobavljaca koje je NASCAR odobrio. Znaci ako svi Chevroletovi timovi koriste iste dobavljace za delove, koriste iste motore i sada jos navodno dele i data - da, onda svi voze iste Chevrolete. U protivnom - sta ih razlikuje?
- Boss
Ali je u interesu Ševroleta da sakupi što više podataka o motoru i možda još nekim stvarima. Na primer u F1 Renault je bio sam i više puta su to isticali kao nedostatak u borbi protiv drugih fabrika koje imaju po 2 ili 3 satelitska tima.Talladega_500 piše: ↑subota, 28. jun 2025. u 16:43h
Hendrick deli ono sta zeli da podeli, a najbitnije zadrzi na sebi. Hendricku nije u interesu da neko drugi belezi rezultate sa njihovim data.
čekaj, kažeš mi da je svaki deo (osim motora) u nascaru standardizovan?Talladega_500 piše: ↑subota, 28. jun 2025. u 16:53hNe pratim MotoGP tako da ne znam.
- Talladega_500
- Yankee
Ne znam da li je bas svaki deo, ali znam da delove mozes da kupis samo od dobavljaca koji je NASCAR odobrio. To znaci ako Hendrick uradi taj i taj setup sa tim i tim delovima - onda svaki Chevroletov tim zna te informacije (sudeci po recima Chastaina). To bi u teoriji oznacilo da eto van Gisbergen je pobedio prosle sedmice - sada svaki Chevroletov tim zna detalje pobednickog setupa i moze ga iskoristiti sledeceg vikenda na Chicago Street. A ja ne verujem da je tako, nema mi logike. Verujem da dele info tu i tamo, ali glavne informacije zadrze za sebe.
- Boss
pazi ovi koji su u alijansi oni sve dele siguran sam. A da li Hendrik i RCR dele sve ne znam ali znam da sada rade zajednički na Ševroletovom motoru.
In preparation for the 2021 NASCAR Cup Series season, the two championship organizations will formalize a joint venture focused on engine R&D and the establishment of a common Chevrolet engine specification. The effort will be led by Jeff Andrews of Hendrick Motorsports and Richie Gilmore of RCR.
https://www.hendrickmotorsports.com/new ... car-engine
In preparation for the 2021 NASCAR Cup Series season, the two championship organizations will formalize a joint venture focused on engine R&D and the establishment of a common Chevrolet engine specification. The effort will be led by Jeff Andrews of Hendrick Motorsports and Richie Gilmore of RCR.
https://www.hendrickmotorsports.com/new ... car-engine
- Talladega_500
- Yankee
Motor je isti kod svih Chevroletovih timova, u to ne sumnjam.
Ono sta sumnjam je da svi Chevroletovi timovi dele data, to mi nema logike. Verujem da podele neke detalje, ali mi nema smisla da jedan Hendrick zaposli najskuplje i najbolje inzenjere u industriji, uradi brdo testiranja da pronadje najbolji setup - i onda podeli te informacije za Hyakom ili Kauligom ili bilo kim drugim. Pa ko bi to jos uradio?
Ono sta sumnjam je da svi Chevroletovi timovi dele data, to mi nema logike. Verujem da podele neke detalje, ali mi nema smisla da jedan Hendrick zaposli najskuplje i najbolje inzenjere u industriji, uradi brdo testiranja da pronadje najbolji setup - i onda podeli te informacije za Hyakom ili Kauligom ili bilo kim drugim. Pa ko bi to jos uradio?