2025. sezona
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 13999
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 2025. sezona
Vest je vise-manje ocekivana. Sa napretkom koji Connor Zilisch pokazuje zadnjih par godina, bilo je samo pitanje kada ce stici do Cup.
Trackhouse je na kraju imao izbor izmedju van Gisbergena i Suareza. Realno, van Gisbergen ce verovatno svake godine biti u playoffu zbog road courses, tako da je njegov posao siguran.
Trackhouse je na kraju imao izbor izmedju van Gisbergena i Suareza. Realno, van Gisbergen ce verovatno svake godine biti u playoffu zbog road courses, tako da je njegov posao siguran.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
- Poruka: 2535
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
pa dirt se tale odavno više ne vozi. bio je onaj jedan pokušaj sa bristolom a i od tog se odustalo.
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
Kako bi izgledao generalni plasman po starom nacinu bodovanja.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Talladega_500
- Yankee
- Talladega_500
- Yankee
- Boss
Bob Pokras:
Purses for Chicago weekend, all payouts, all positions, contingency awards, contributions to year-end points fund, etc., and for Cup, all charter payouts:
Cup: $11,704,450
Xfinity: $1,651,939
Razlika između Cup serije i Xfinity serije. Vidi ja poštujem Tale da ti više voliš ovu drugu, ali brojke govore za sebe.
To je kao Liga Šampiona i ona druga Uefina liga evrope
Purses for Chicago weekend, all payouts, all positions, contingency awards, contributions to year-end points fund, etc., and for Cup, all charter payouts:
Cup: $11,704,450
Xfinity: $1,651,939
Razlika između Cup serije i Xfinity serije. Vidi ja poštujem Tale da ti više voliš ovu drugu, ali brojke govore za sebe.
To je kao Liga Šampiona i ona druga Uefina liga evrope
- Talladega_500
- Yankee
Finansijske nagrade na odlucuju kvalitet sporta.
Ako vec hoces da poredis fudbal sa ovom situacijom - evo trenutno se odvija svetsko prvenstvo u klupskom fudbalu, sto je trebao da bude vrhunac fudbalskih takmicenja za klubove. I kvalitet je nula, ne pamtim da me je neko fudbalsko takmicenje vise razocaralo. I vidim publika se slaze posto su svi stadioni polu-prazni.
Eto, odlican primer da samo zato sto je nesto vrhunac na papiru ne znaci automatski da ima kvalitet.
Ako vec hoces da poredis fudbal sa ovom situacijom - evo trenutno se odvija svetsko prvenstvo u klupskom fudbalu, sto je trebao da bude vrhunac fudbalskih takmicenja za klubove. I kvalitet je nula, ne pamtim da me je neko fudbalsko takmicenje vise razocaralo. I vidim publika se slaze posto su svi stadioni polu-prazni.
Eto, odlican primer da samo zato sto je nesto vrhunac na papiru ne znaci automatski da ima kvalitet.
- Boss
polako, vidi se da ne pratiš fudbal. svetsko klupsko prvenstvo nikada nije ni bio vrhunac fudbala jer najbolji fudbal se igra u evropi. dakle to je liga šampiona kad pričamo o klupskom fudbalu. kad pričamo o reprezentativnom onda je to World Cup.Talladega_500 piše: ↑sreda, 2. jul 2025. u 22:34hFinansijske nagrade na odlucuju kvalitet sporta.
Najbolja košarka se igra u NBA ligi. Najbolja košarka nije svetsko prvenstvo u košarci. Eto još jedan primer.
itekako odlučuju. jer pare dolaze od gledalaca a gledaoci su rekli svoje. to što ti i još neki mali broj mislite drugo izvini ali vi niste većina.
- Talladega_500
- Yankee
Naravno da ce svetsko klupsko prvenstvo biti bolje od samo evropskog klupskog prvensta (liga sampiona).
Najbolji fudbal se uopste ne igra u Evropi vec u Juznoj Americi. Eto Fluminense je izbacio Inter koji je igrao finale Lige sampiona. Al-Hilal je izbacio Manchester City. PSG (osvajac Lige sampiona) je izgubio od Botafogo.

p.s. bas zato sto nismo vecina znaci da detaljnije pratimo sve serije umesto onih kao tvoj prijatelj koji je rekao "ako Jeff Gordon ne vozi u Busch seriji, onda necu da gledam".
Najbolji fudbal se uopste ne igra u Evropi vec u Juznoj Americi. Eto Fluminense je izbacio Inter koji je igrao finale Lige sampiona. Al-Hilal je izbacio Manchester City. PSG (osvajac Lige sampiona) je izgubio od Botafogo.
Povrsnih gledaoca.

p.s. bas zato sto nismo vecina znaci da detaljnije pratimo sve serije umesto onih kao tvoj prijatelj koji je rekao "ako Jeff Gordon ne vozi u Busch seriji, onda necu da gledam".

Poslednja izmena: Talladega_500, na dan sreda, 2. jul 2025. u 23:11h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Boss
tale, nemoj da se lažemo. pa najbogatiji klubovi su u evropi. i svima je cilj preseliti se u evropu, svim tim igračima iz brazila, argentine itd.Talladega_500 piše: ↑sreda, 2. jul 2025. u 23:02hNaravno da ce svetsko klupsko prvenstvo biti bolje od samo evropskog klupskog prvensta (liga sampiona).
ako neko pobedi inter što kažeš pa dešava se. u fudbalu se dešava da autsajder pobedi favorita. lopta je okrugla. ali to ne menja činjenicu da se najbolji fudbal igra tamo gde su najbolji igrači a to je u evropi.
evo jedno pitanje. jer ja pošto pratim samo f1 a ne pratim f2 i f3 (ekvivalent u nascaru xfinity i truck) jel sam ja površni gledalac ili samo neko koga zanima isključivo f1.
- Talladega_500
- Yankee
Ko je rekao da je Inter bio autsajder na toj utakmici? Zato sto Fluminense ima manji budzet?Boss piše: ↑sreda, 2. jul 2025. u 23:11htale, nemoj da se lažemo. pa najbogatiji klubovi su u evropi. i svima je cilj preseliti se u evropu, svim tim igračima iz brazila, argentine itd.
ako neko pobedi inter što kažeš pa dešava se. u fudbalu se dešava da autsajder pobedi favorita. lopta je okrugla. ali to ne menja činjenicu da se najbolji fudbal igra tamo gde su najbolji igrači a to je u evropi.
To sto su najbogatiji ih ne cini najboljima vec samo znaci da u Evropi ima previse bogatasa koji su spremni platiti daleko vise nego sto placaju u Juznoj Americi za tog istog igraca. Pa Manchester United ima veci budzet nego 95% timova na svetu - pa su opet za malo ispali iz Premier lige ove godine. Postoji razlog zasto je Argentina svetski prvak, ne neka evropska reprezentacija.
Drugacija situacija. U Formuli sistemu nema da se isti tim takmici u sve 4 serije kao sto je slucaj u NASCAR-u. Nema da vozi voze paraleno u svim serijama. Gledam listu timova u ovoj F2 sezoni - pa tu nema ni jednog tima iz F1.evo jedno pitanje. jer ja pošto pratim samo f1 a ne pratim f2 i f3 (ekvivalent u nascaru xfinity i truck) jel sam ja površni gledalac ili samo neko koga zanima isključivo f1.
U sustini, NASCAR-ove serije su mnogo vise povezane nego one u Formuli.
- Boss
a u kojim klubovima igraju ti igrači? pa maradona onda najbolji igrač je igrao po evropi, ne? ronaldo, ronaldinjo svi su došli u evropu. jer evropa ima para da kupi najbolje igrače. južna amerika je siromašna. i zato odlaze.Talladega_500 piše: ↑sreda, 2. jul 2025. u 23:18hPostoji razlog zasto je Argentina svetski prvak, ne neka evropska reprezentacija.
možda nema iste timove ali svaki tim u f1 ima svoje vozače po f2 i f3 kroz svoje akademije a to mu onda dođe na isto jer i oni učestvuju u finansiranju tih timova. pa su i bolidi obojeni u njihove boje da izgledaju kao iz f1.Drugacija situacija. U Formuli sistemu nema da se isti tim takmici u sve 4 serije kao sto je slucaj u NASCAR-u. Nema da vozi voze paraleno u svim serijama. Gledam listu timova u ovoj F2 sezoni - pa tu nema ni jednog tima iz F1.
U sustini, NASCAR-ove serije su mnogo vise povezane nego one u Formuli.
- Talladega_500
- Yankee
Juzna Amerika napravi 3 nova igraca za svakog koga proda u Evropi. Zato i timovi iz Juzne Amerike pobedjuju najjace evropske timove kao sto su PSG i Inter.
Eto prosle godine su u isto vreme bili Copa America i Euro - pa koliko je kvalitet fudbala bolji na Copa America je neverovatno. Gledao sam sve i jednu utakmicu oba takmicenja, Evropa je daleko iza Juzne Amerike po kvalitetu fudbala.
F1 pratim povrsno, a ostale Formula serije ne pratim uopste, tako da ne mogu diskutovati kakav je sistem tamo i kako je povezan sa NASCAR-ovim sistemom.
Eto prosle godine su u isto vreme bili Copa America i Euro - pa koliko je kvalitet fudbala bolji na Copa America je neverovatno. Gledao sam sve i jednu utakmicu oba takmicenja, Evropa je daleko iza Juzne Amerike po kvalitetu fudbala.
F1 pratim povrsno, a ostale Formula serije ne pratim uopste, tako da ne mogu diskutovati kakav je sistem tamo i kako je povezan sa NASCAR-ovim sistemom.
- Talladega_500
- Yankee