Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nascar zanimljivosti

Odgovori
Boss
Poruka: 2618
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Re: Nascar zanimljivosti

Poruka od Boss » četvrtak, 17. jul 2025. u 11:32h

Joey Logano Falls Short as Max Verstappen Claims 4th Straight Best Driver Award at ESPYS 2025

https://www.essentiallysports.com/nasca ... enty-five/

Max Verstappen clinched his fourth consecutive Best Driver Award, seeing off strong challenges from Oscar Piastri, Álex Palou, and Joey Logano.
Best finish: 2nd (2022)

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 17. jul 2025. u 20:04h

tale, ne znam da li si na ovom linku video ima jedna kratka anketa. i zanimljivo pitanje u vezi plejof formata. nešto kao jedna trka po rundi. ja baš i nisam shvatio kako bi to izgledalo ali glasao sam za tu opciju.

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14155
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. jul 2025. u 20:12h

Boss piše:
četvrtak, 17. jul 2025. u 20:04h
tale, ne znam da li si na ovom linku video ima jedna kratka anketa. i zanimljivo pitanje u vezi plejof formata. nešto kao jedna trka po rundi. ja baš i nisam shvatio kako bi to izgledalo ali glasao sam za tu opciju.
Ja sam za to da se vrati originalni sistem bodovanja - ko skupi najvise poena na kraju sezone, taj je sampion.

Ako vec hoce da imaju playoffs, onda ga smanjiti na 12 vozaca i da playoffs plasman bude samo na poene, ne na pobede (nema poente da tamo neki vozac koji je 35. u generalnom plasmanu ide u playoffs jer je zalutao do pobede na Daytoni). Svaka runda da ima 4 trke - po jednu na short, intermediate, superspeedway i road course, i da opet poeni (ne pobede) odlucuju ko ce dalje. Finale da menja domacina svake godine (to je NASCAR donekle vec uveo, sledece godine ce biti Homestead Miami).
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 17. jul 2025. u 20:36h

zar nije već bio majami? rotiraju iste staze baš bezveze.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. jul 2025. u 20:40h

Homestead Miami je bio dugo vremena pre nego sto je uveden Phoenix.

Sada su rekli da ce rotiati staze svake godine. Problem je taj sto u to doba godine kada je finale (Novembar) je sezona uragana na americkom jugu, centralni deo Amerike je vec zima, tako da im preostaju mozda Phoenix, Vegas, Texas i slicne staze.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 17. jul 2025. u 20:44h

Možda ovo jedna trka po rundi znači da bi od te 4 runde bile vožene samo 4 trke. i posle prve trke/runde otpadaju 4 vozača. posle sledeće još 4.

u prevodu to bi značilo da bi plejof počeo kasnije 12. oktobra a da bi te 4 runde odnosno 4 trke bile las vegas, taladega, martinsvil i finiks (po ovogodišnjem kalendaru).

Ovo i nije tako loše. Vredi probati.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. jul 2025. u 20:56h

Ne slazem se sa tim, NASCAR je uvek bio u znaku consistency, nikako da jedna trka sve odlucuje. Posebno ako je ta jedna trka Talladega gde se 2/3 vozaca i tako slupa, zamisli da neki vozac bude perfektan celu sezonu i onda ispadne na Talladegi jer je upao u veliki sudar.

I ova odluka da Talladega ove sezone bude deo zadnje runde ove sezone je dobila dosta kritika. Te "vise srece nego pameti" trke tipa Talladega nikako ne trebaju da budu tako kasno u playoffu.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 17. jul 2025. u 21:06h

ja sam još pre rekao da bih ja lično najviše voleo da daytona otvara sezonu i da daytona zatvara sezonu. to mi se baš sviđa. a može i taladega da zatvara. ili atlanta. samo da je superspidvej kako je i počelo.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. jul 2025. u 21:09h

To ne bi imalo smisla jer su sanse velike da ni jedan finalista ne bi zavrsio trku. Zamisli sampion bude neko ko je zavrsio 34. u finalu jer su ostala trojica finalista zavrsili 36., 39. i 40.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 17. jul 2025. u 21:12h

ma boli me uvo. prirodno bi bilo. a ovako je sve fake.
pa i šumaher je uzeo 1994 titulu van staze (nije završio trku). sena protiv prosta 1990 isto kad su se izbacili u prvom krugu.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. jul 2025. u 21:19h

Sta je to tacno bilo "fake" prosle godine u finalu na Phoenixu sto ne bi bilo na Talladegi?

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 17. jul 2025. u 21:23h

pa uvek ta 4 vozača koja dođu do finala samo su oni u centru pažnje a ostali kao da voze traktore. zato bih ja stavio superspidvej poslednju trku i onda nema šale jer tu je potrebna i pomoć.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. jul 2025. u 21:27h

Cek, cek - tvrdis da na Talladegi ne bi bilo "fake", a onda kazes da bi sampiona na Talladegi odlucilo ko ima pomoc??? Pa sta je vise fake nego da titulu osvoje vozaci iz Hendricka i Gibbsa samo zato sto imaju najvise klupskih kolega da ih guraju?

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 17. jul 2025. u 21:36h

tale pa kako se pobeđuje na superspidvejima? to nije nešto što je novo. to je taktički od kad su uveli restrictor plate.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. jul 2025. u 21:39h

Pa zato i ne treba da finale bude na superspeedway. Na superspeedways su zadnjih 10-ak godina pobedjivali Burton, Dillon, Haley, Stenhouse, itd i ti bi da takva staza bude domacin finala?

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 17. jul 2025. u 21:46h

čoveče kakve veze ima ko je pobedio trku kad se gleda najbolji plasman između četvorice finalista. gde to piše da neko od njih MORA POBEDITI TRKU???? e upravo zbog tog moranja koje ti i nascar promovišete nascar je postao fake.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. jul 2025. u 21:51h

Ama ja ti govorim da wild card staza nikako ne moze da bude domacin finala bas zbog toga jer je wild card - sto ne bi titulu osvojio najbolji u finalu vec bi osvojio onaj ko se ne bi slupao, ko bi imao nekoga da ga pogura, itd.

Nisam ja rekao da sampion mora pobediti zadnju trku, ja ti govorim da sampion ne moze biti neko ko je na "srecu" zavrsio bolje plasiran od ostale trojice.

Zadnji superspeedway prosle godine, od finalista Logano je zavrsio 33., Blaney 39., Reddick 20., Byron 3. Jel takav plasman treba da bude finalista? Da se trojica slupaju, a onaj cetvrti osvoji titulu zato sto je imao trojicu klupskih kolega da ga guraju?

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 17. jul 2025. u 21:55h

tale, daytona 500 je najveća trka. ako je to najveća trka u godini ja nemam nikakav problem da ista staza ili druga na taj fazon obeleži i šampiona.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 17. jul 2025. u 22:00h

Ti si jedan od retkih koji nemaju taj problem. Pa NASCAR je dobio toliko kritika sto je ucvrstio Talladegu u zadnju rundu playoffa ove sezone - pa zamisli sta bi tek bilo da je finalista.

Boss

Poruka od Boss » petak, 18. jul 2025. u 08:17h

Talladega_500 piše:
četvrtak, 17. jul 2025. u 22:00h
Ti si jedan od retkih koji nemaju taj problem. Pa NASCAR je dobio toliko kritika sto je ucvrstio Talladegu u zadnju rundu playoffa ove sezone - pa zamisli sta bi tek bilo da je finalista.
šta bi bilo? bio bi show. ja ti kažem da nigde nije zapisano da pobednik trke mora biti i šampion. ko je to rekao? i zar to onda nije forsiranje. forsirate nešto a čim nešto forsirate to je onda fake.
Tako je i ovaj plejof sistem fake jer se forsira da u zadnjoj trci 4 vozača odlučuju titulu.

Umesto da lepo vozač sa najviše zlatnih medalja (pobeda) bude šampion. Zar to ne bi bilo najpoštenije i najprirodnije. Pa ko je u World Cupu pobednik? Pa onaj koji pobedi sve redom. Onaj ko ima najviše pobeda.

Odgovori

Povratak na „Nascar“