Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nascar zanimljivosti

Odgovori
Boss
Poruka: 2760
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Re: Nascar zanimljivosti

Poruka od Boss » petak, 1. avg. 2025. u 09:33h

https://x.com/HarvickHappyPod/status/19 ... 8887650355
How would you change NASCAR's championship system?

Mark Martin talks with Kevin Harvick about the playoffs.
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14368
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » petak, 1. avg. 2025. u 15:52h

Boss piše:
petak, 1. avg. 2025. u 09:33h
"The majority of fans want a 36 races championship" - Mark Martin. :bravo:
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 1. avg. 2025. u 18:58h

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » petak, 1. avg. 2025. u 21:55h

Talladega_500 piše:
petak, 1. avg. 2025. u 15:52h
Boss piše:
petak, 1. avg. 2025. u 09:33h
"The majority of fans want a 36 races championship" - Mark Martin. :bravo:
to nema šanse da se vrati. i ovo si izvadio iz konteksta jer je na kraju rekao zašto bi ih nascar poslušao.
a ti što su za to glasali su oni stariji tale što si ih ti otpisao. tako da ti si sad tolko samom sebi kontradiktoran da ja nemam reči.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 1. avg. 2025. u 22:23h

Boss piše:
petak, 1. avg. 2025. u 21:57h
i ovo si izvadio iz konteksta jer je na kraju rekao zašto bi ih nascar poslušao.
On to uopste nije rekao.

Rekao je, "vecina hoce sezonu od 36 trka, ispod njih 30% navijaca hoce Chase od 10 trka, 20% hoce playoffs onakav kakav jeste ili slican - i dok me neko ne ubedi u suprotno ili da je misljenje navijaca nebitno, ja cu nastaviti pod svome".

I to "po svome" se odnosilo na njegovu raniju izjavu kada je rekao da se on pita - da bi vratio originalni sistem gde je sampion onaj ko osvoji najvise poena posle 36 trka.
a ti što su za to glasali su oni stariji tale što si ih ti otpisao. tako da ti si sad tolko samom sebi kontradiktoran da ja nemam reči.
Ko ti je rekao da su glasali samo stariji?

A na racun kontradikcije - mislis kontradikcija kao kada ti postavljas te video snimke gde hoces da se NASCAR vrati tradiciji, a onda kazes "izbacio bi sve short tracks sa kalendara i stavio bi da se samo pobede broje u borbu za titulu". ;)

Boss

Poruka od Boss » petak, 1. avg. 2025. u 22:49h

ej glupo mi je raspravljati jer na to se neće vratiti. jer kao što su rekli cilj nascara je konkurirati nfl u jesen. i zato plejof ostaje samo će ga modifikovati, neki kažu neće jedna trka odlučivati šampiona već zadnjih 3 ili 4.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 1. avg. 2025. u 23:02h

NASCAR je valjda shvatio do sada ne moze da konkurise NFL-u. Ne samo NASCAR vec bas ni jedan sport.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 2. avg. 2025. u 02:39h

NASCAR je nazalost u poziciji iz koje ne moze da izadje kao pobednik bez obzira sta uradili.

NASCAR je napravio ime i imidz kao "redneck sport" i to je super funkcionisalo dok je funkcionisalo. Problem je taj sto je sve manje rednecks u Americi. Ima ih jos naravno, ali iz generacije u generaciju ih ima manje. Tako da ako NASCAR nastavi da juri rednecks kao svoju publiku, vremenom ce ostati bez publike. Sa druge strane, ako promenu formulu i krenu da traze novu publiku - onda rizikuju da izgube svoju originalnu publiku tj. rednecks, a pri tom ne znas kako ce nova publika primiti sport.

Tako da NASCAR pokusava da napravi neki mix sa kojim bi zadrzao originalnu publiku i privukao novu, ali to slabo funkcionise jer ni jedna strana nije zadovoljna. Ne znam kako ce sve to ispasti na kraju, ali sam siguran da NASCAR nikada vise nece biti popularan kao sto je bio tokom 1990-ih i ranih 2000-ih godina.

Boss

Poruka od Boss » subota, 2. avg. 2025. u 10:06h

Talladega_500 piše:
subota, 2. avg. 2025. u 02:39h
ali sam siguran da NASCAR nikada vise nece biti popularan kao sto je bio tokom 1990-ih i ranih 2000-ih godina.
to niko ni ne očekuje kao i za indycar. jednostavno ovu novu generaciju auto-moto sport ne zanima toliko. baš sam nedavno slušao neko istraživanje o tome. a i vidiš da autoindustrija ide u smeru automatski upravljivih automobila.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 2. avg. 2025. u 18:25h

Dok ima istine da mladje generacije generalno ne zanima auto sport, takodje ne mogu da ne vidim koliko je popularnost F1 eksplodirala u Americi. F1 je nesto novo i popularno dok NASCAR jos uvek ima taj redneck imidz. Ja sam daleko od mladjarije (41 godina), ali cak je i mene sramota reci u javnosti da volim NASCAR zbog cele percepcije javnosti prema NASCAR-u. Onda mozes zamisliti kako je nekom 20-godisnjaku iz Kalifornije, pa NASCAR nema ni najmanje sanse da privuce takvu publiku.

Odgovori

Povratak na „Nascar“