Mondeo MK4 2.0 benzin by skmondeo
- Scorpio 696
- Poruka: 1382
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Re: Mondeo MK4 2.0 benzin by skmondeo
Ovakve matice ti trebaju
https://www.alloywheelnutsandbolts.co.u ... oy-wheels/
https://www.alloywheelnutsandbolts.co.u ... oy-wheels/
-
- Poruka: 38
- Član foruma od: utorak, 29. apr. 2025. u 18:32h
Ok, hvala, ima ih po oglasima, nece felge skoro stici pa stignem nabaviti
@mbole mi u selu to tako zovemo i svi razumiju o cemu pricamo
@mbole mi u selu to tako zovemo i svi razumiju o cemu pricamo
- cortina.vr
- Poruka: 160
- Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 20:40h
U mom selu ih zovu plombine, tako da ste vi još i dobri...
-
- Poruka: 166
- Član foruma od: petak, 29. nov. 2024. u 21:34h
Ja sam menjao matice na mom C Maxu jer mi ih je majstor upropastio sa razlokanom gedorom... Pazario sam drugacije matice jer su OE Ford preskupe, a i zamenske nisu jeftine a svakako su prilicno lose resene zbog one limene kapice. Kupio sam identicne komplet metalne Febi matice ( Febi broj 46617 ili Swag 20903375 ) koje fabricki idu na neke Daewoo/Chevrolet modele.
- Stefan148
-
- Poruka: 2467
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
Postoje i ove otvorene bez navlake, meni lično mnogo i lepše i bolje. Takođe, postoje sa plivajujćom podloškom i sa fiksnom.

-
Mislio sam da ih kupim na otpadu, racunam da nece 20 komada kostati vise od 20-30e
-
Zamajac je namontiram, nisu jos vratili mjenjac i most ali bice danas gotovo. Ostaje mi klima, nju sam napunio kad sam kupio auto i hladila je, lose ali hladila koliko toliko. Sinoc kad sam se vratio s puta i sjeo u auto da idem kuci ne hladi nista. Ne vidi se nigdje da pusta, od cega tu krenuti?
- nikola_focus
- Poruka: 1496
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Najsigurnije je krenuti od dopune sistema, vakumiranja da se vidi da nema nekog curenja ili defekta. Uostalom, svaki iole ozbiljan servis za klime ce tu u kratkom roku da ti kaze da li ima nekog ozbiljnijeg curenja ili je samo bila potrebna dopuna.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
Odradjeno cim sam kupio auto, napunjena. Vakum test prosao. Odmah nije hladila kako treba. Gledao sam Delphi dijagnostikom, nema gresaka, ukljucivao test, test kaze sve ok, medjutim ne hladi vise nikako. Malo je problem sto dolazim u petak vece s puta, imam samo subotu da to rijesim jer u nedjelju idem na more. Uvijek neka zurba 
- nikola_focus
- Poruka: 1496
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Proveri za svaki slucaj napunjenost jos jednom, mozda imas neko minimalno curenje koje se tesko primeti u kratkom roku. Ako je gas u redu onda preostaje vizuelni pregled hladnjaka, da nije zaprljan, pritisak sistema u radu, da nema neki problem sa kompresorom tj. pritiskom istog. Jel uopste ukopca kvacilo kad stisnes dugme ili ne?
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
-
Ne cujem ga i nadam se da je to. Nismo stigli sad gledati posto su skoplili brzinski kad su mijenjali zamajac i bio kraj radnog vremena
-
Sutra planiram u servis ako me uzmu preko reda. Nesto su zaboravili stegnuti na mostu ili negdje kod zamjene zamajca, sad mi skripi napred u krivinama i kad kocim, jako skripi
Primjetio sam da je potrosnja u zescoj voznji nego inace pala na 8.3, najmanje do sad na istoj relaciji je bila 8.6, pretpostavljam da je to zato sto klima ne radi, osluskivao sam danas, ne cujem da klikne. Jel zna neko koje bi osigurace i releje trebalo provjeriti kod klime?
Primjetio sam da je potrosnja u zescoj voznji nego inace pala na 8.3, najmanje do sad na istoj relaciji je bila 8.6, pretpostavljam da je to zato sto klima ne radi, osluskivao sam danas, ne cujem da klikne. Jel zna neko koje bi osigurace i releje trebalo provjeriti kod klime?
-
- Stefan148
-
- Poruka: 2467
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
-
Gadno promijeniti zato niko i ne mijenja, napatio sam se bas. Na yt kazu skini kasetu, skinem ali s te strane ne moze, ima plastika neka ispod poklopca. Onda s vozaceve strane skinem papucu gasa pa promijenim ali gadno za krupnog covjeka ali dobro, nekako sam nagurao, sad jel unutra lijepo legao to se ne zna. Sad i hladi ono bas jako, nije moglo sa zacepljenim filterom