Nascar zanimljivosti
- Boss
- Poruka: 2782
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
Re: Nascar zanimljivosti
Žao mi je Red Bula. Ali sad se vratio kao sponzor pa možda bude i kao tim.
E da setio sam se da je Red Bull Team bio i u IndyCaru. Nažalost povukao se i odatle
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14428
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Ovo je daleko od "every defunct NASCAR team". Sta-vise, fale neka zaista velika imena tipa Holman-Moody, DiGard, Fox, Melling, K&K, itd.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Talladega_500
- Yankee
Chase Elliott ove sezone nije zavrsio samo jedan krug u prve 23 trke.
To objasnjava zasto je tako visoko plasiran iako se ne bori cesto za pobede.

To objasnjava zasto je tako visoko plasiran iako se ne bori cesto za pobede.

When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Talladega_500
- Yankee
Dosta medija je danas prenelo vest da je Shane van Gisbergen sada rookie sa najvise pobeda. Pobedio je 4 trke ove sezone, do sada je bio izjednacen sa Jeff Gordonom i Tony Stewartom po 3.
Medjutim, rekord zapravo drzi Dick Hutcherson, koji je pobedio 9 trka u svojoj rookie 1965. sezoni. Ali, NASCAR ga nije racunao kao rookie zato sto je Hutcherson istovremeno bio sampion serije IMCA (International Motor Contest Association). IMCA ima stock car diviziju i dan danas, tako da ih je NASCAR tada verovatno video kao konkurenciju i zbog toga odlucio da ne svrsta Hutchersona kao rookie.

Medjutim, rekord zapravo drzi Dick Hutcherson, koji je pobedio 9 trka u svojoj rookie 1965. sezoni. Ali, NASCAR ga nije racunao kao rookie zato sto je Hutcherson istovremeno bio sampion serije IMCA (International Motor Contest Association). IMCA ima stock car diviziju i dan danas, tako da ih je NASCAR tada verovatno video kao konkurenciju i zbog toga odlucio da ne svrsta Hutchersona kao rookie.

- Boss
- Poruka: 2782
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
ma ne zanima me, nije relevantno. relevanto je kao što je u f1 bodovanje danas relevanto sa onim od pre.
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
Ovu temu si ti otvorio da bi okacio link o necemu sta se dogodilo u proslosti i sta nije relevantno sa danasnjom situacijom.
Ali eto sad te vise ne zanima jer se desilo nesta sta se tebi ne svidja...
Da nastavim pricu o rookies, koga zanima super, koga ne zanima - nek ne cita.
Rookie godine 1966. sezone James Hylton je zavrsio kao 2. u generalnom plasmanu. To je do danasnjeg dana najbolji plasman za nekog rookie u istoriji NASCAR-a.

Rob Moroso je proglasen za 1990. rookie godine, iako je vozio 25 od 29 trka te sezone. Propustio je zadnje 4 trke jer je poginuo u saobracajnoj nesreci kada je vozio pijan i pri tom usmrtio jos jednu osobu.
Prema danasnjim pravilima ne bi mogao da bude rookie godine. Sta-vise, bilo koji vozac koji bude uhapsen i osudjen za voznju u pijanom stanju odmah biva suspendovan, a pri tom ne bi mogao da osvoji bilo kakvu nagradu. NASCAR nije imao to pravilo u vreme kada je Moroso proglasen za rookie godine.