Ford Kuga 1.5 Ecoboost 2017 - Antifriz se smanjuje u posudi, ali je motor suv.
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: četvrtak, 14. avg. 2025. u 23:07h
Ford Kuga 1.5 Ecoboost 2017 - Antifriz se smanjuje u posudi, ali je motor suv.
Pozdrav! Primetio sam da mi nivo antifriza opada, ali da ne curi nigde. Ispod auta je uvek suvo, a i majstor nije mogao da utvrdi problem. Što sam tražio na internetu i uspeo da pronađem jeste jedino da može biti problem sa blokom motora, odnosno da se antifriz preliva u cilindre i tako izaziva problem sa sagorevanjem. Jedino rešenje kažu da je zamena novog motora. Da li je neko imao slična iskustva sa ovim tipom motora?
- mbole
- Poruka: 14998
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Ford Kuga 1.5 Ecoboost 2017 - Antifriz se smanjuje u posudi, ali je motor suv.
Ako ti antifriz preliva u cilindre.. to bi moralo da se vidi, na auspuhu.
Koliko ti opada nivo antifriza?
Tacnije padne za neko vreme/kilometrazu?
Koliko ti opada nivo antifriza?
Tacnije padne za neko vreme/kilometrazu?
Djak pesak 

-
Re: Ford Kuga 1.5 Ecoboost 2017 - Antifriz se smanjuje u posudi, ali je motor suv.
U martu je bio negde na sredini posude, tako je stajao neko vreme. Onda je pomalo opadao i sad je ispod minimuma.
Na auspuhu nemam beli dim, niti trzaje u vožnji, ne pali se check engine. Bukvalno nikakav problem. Baš sam se zabrinuo kad sam video da ovi motori generalno imaju problem sa tim prelivanjem antifriza. Mada, svi govore o Ford Escape, a niko o Kugi. Možda je problem samo na američkom tržištu.
Na auspuhu nemam beli dim, niti trzaje u vožnji, ne pali se check engine. Bukvalno nikakav problem. Baš sam se zabrinuo kad sam video da ovi motori generalno imaju problem sa tim prelivanjem antifriza. Mada, svi govore o Ford Escape, a niko o Kugi. Možda je problem samo na američkom tržištu.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21576
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ford Escape i Kuga, dva ista auta.
Posebno sa Ecoboost motorima.
Tvoj problem ćeš vrlo lako naći uz jedno testiranje rashladnog sistema pod pritiskom.
I da, imaju probleme sa rashladnim sistemom i po tome su poznati.
Posebno sa Ecoboost motorima.
Tvoj problem ćeš vrlo lako naći uz jedno testiranje rashladnog sistema pod pritiskom.
I da, imaju probleme sa rashladnim sistemom i po tome su poznati.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
Kada je već takva situacija da im je problem sa blokom motora, odnosno da drugim i trećim cilindrom, da li postoji mogućnost da se izvrši bilo kakva prevencija? Ne sviđa mi se ideja da čekam da se desi kvar, pa da onda moram da menjam ceo motor.
-
- Poruka: 68
- Član foruma od: nedelja, 10. mar. 2024. u 07:30h
Probaj liqui molly tekucinu za brtvljenje
Poslano sa mog
Poslano sa mog
-
- Poruka: 1143
- Član foruma od: utorak, 25. okt. 2016. u 11:13h
Htedoh to da napišem, meni je rešilo problem sa dihtingom glave, ali na starom Golfu 4, 1.6b, ali nisam siguran da vrši posao na novijim motorima.
-
- Poruka: 68
- Član foruma od: nedelja, 10. mar. 2024. u 07:30h
Nek proba, nema sto izgubiti
Poslano sa mog
Poslano sa mog