Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nascar zanimljivosti

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 14721
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: Nascar zanimljivosti

Poruka od Talladega_500 » sreda, 24. sep. 2025. u 23:43h

Ljubi obicno ili vole ili mrze Rick Hendricka.

Vole ga ljubitelji Chevroleta jer je veoma uspesan. A mrze ga ljubitelji drugih brendova iz istog razloga - jer je veoma uspesan Chevroletov tim. Plus, tokom 1980-ih godina je trebao da robija zbog placanja mita, a izvukao se sa pricom da "ima leukemiju i na samrti je". I evo ga skoro 40 godina kasnije - jos je ziv.

Ali ono sta mu se ne moze osporiti je koliko je prijatna osoba za rad. Oni koji su radili za njega uvek imaju samo najlepse reci. Sad citam biografiju Ray Evernhama, koji je bio crew chief u Hendricku tokom 1990-ih godina i kaze kako je Rick izdvojio vreme za svakog zaposlenog - od onih koji ciste wc pa do skupozenih inzenjera. Upoznao je svakog od njih i uvek dodje da poprica, ne uvek o timu, nekada i o privatnim stvarima i slicno.

Takodje, najvise vremena posvecuje onima koji se najvise muce. Tipa, posle trke uvek prvo ide da vidi i prica tim koji je najlosiji bio u toj trci, a onog najboljeg ostavi za sam kraj. To sve ne znaci da nekada nece otpustiti vozaca ili nekog drugog zaposlenog ako smatra da ne funkcionise, ali generalno, jedan je od najboljih vlasnika tima za raditi...

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14721
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 25. sep. 2025. u 03:44h

Oglas - Ford Taurus koji je Rusty Wallace vozio za Penske od 2000. do 2002. sezone.

Sa ovim autom je pobedio na Michiganu i California, takodje je imao 4 top 5 i 10 top 10.

https://bringatrailer.com/listing/2002- ... -race-car/

Slika

Slika

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 2973
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » četvrtak, 25. sep. 2025. u 12:32h

Talladega_500 piše:
sreda, 24. sep. 2025. u 15:33h
Stara, dobra vremena kada je Ryan Blaney vozio za Wood Brothers. Znalo se da nece ostati dugo tamo jer je previse dobar dobar za takav tim, Penske ga je ugurao tamo samo da stekne iskustva, ali opet onih par godina bas sam voleo da ga gledam kako vozi - jedna od retkih situacija gde je moj omiljeni vozac vozio za moj omiljeni tim.

Slika
Pa dobro taj tim je kao juniorski tim Penskea.
Best finish: 2nd (2022)

Odgovori

Povratak na „Nascar“