Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2025. sezona

Boss
Poruka: 3008
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Re: 2025. sezona

Poruka od Boss » četvrtak, 25. sep. 2025. u 12:27h

Na taj običan bodovni sistem se nikad neće vratiti to ti je valjda jasno. A najnovija vest ja da uvode plejof 3-3-4
Bilo bi onda dobro i da smanje sa 16 na 12 vozača koji ulaze u plejof
The Cup Series race at New Hampshire Motor Speedway on Sunday drew an average of 1.29 million viewers for a 0.70 share on USA Network. This is down from 1.79 million and a 0.96 for the fourth playoff race of the season last year, which happened to be at Kansas Speedway.

F1 će već ove godine prestići Nascar :eek:
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14756
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 25. sep. 2025. u 14:47h

Gotovo svako istrazivanje pokazuje da ljudi najvise hoce originalni bodovni sistem gde je sampion vozac koji osvoji najvise poena na kraju sezone.

A NASCAR eto tvrdoglavo hoce da izmislja toplu vodu. Imali su koliko barem 3-4 (mozda i vise) sistema za poene u zadnjih 20-ak godina i opet gledaju da menjaju. Valjda im je do sada jasno da chase/playoff ne funkcionise...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 25. sep. 2025. u 14:56h

Zato što Nascar gleda TV rejtinge koji su KING. A ne neke ankete gde ne učestvuju svi.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 25. sep. 2025. u 14:58h

Pa ti si sam postavljao rating da je u padu. Jel NASCAR gleda neki drugi rating?
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 25. sep. 2025. u 14:59h

Dakle prema sopstvenim rečima Nascar je uveo plejof da bi se mogao nadmetati sa NFL-om. E sad to što im je i to propalo znači da treba ponovo menjati ali ne na staro jer to je prošlo. Da je to valjalo ne bi menjali.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 25. sep. 2025. u 15:02h

Staro je mnogo bolje funkcionisalo nego ovo novo.

Izgledaju kao amateri kada svako malo menjaju bodovni sistem i svaki novi bodovni sistem je manje popularan od prethodnog.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 25. sep. 2025. u 15:15h

Boss piše:
četvrtak, 25. sep. 2025. u 12:30h
The Cup Series race at New Hampshire Motor Speedway on Sunday drew an average of 1.29 million viewers for a 0.70 share on USA Network. This is down from 1.79 million and a 0.96 for the fourth playoff race of the season last year, which happened to be at Kansas Speedway.

F1 će već ove godine prestići Nascar :eek:
evo za f1 brojke. neke trke su već bile gledanije od nascara

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 25. sep. 2025. u 15:19h

Spomenuo sam ranije, F1 trke su rano nedeljom ujutro (obicno oko 7-8 ujutro) po americkom vremenu i u to vreme nemaju konkurenciju. Plus, sezona je dosta kraca tako da ljudi nekada cekaju po 2-3-4 sedmice na sledecu trku i "uzele se". Dok je NASCAR svakog vikenda, samim tim dosta ljudi to gledaju u stilu "nema veze ako propustim ovu trku kad ima nova trka vec sledeceg vikenda".

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 25. sep. 2025. u 15:27h

Jenson Button reveals next career path ahead of WEC exit
https://www.motorsport.com/wec/news/jen ... /10762330/

Button suggested that a return to the NASCAR Cup series, in which he contested one road course and one street course event with the Rick Ware Racing Ford team in 2023, is not out of the question.

“NASCAR is very different [to Hypercar], because it is very mechanical,” he explained.

“I could probably do that because I could jump in and feel what the car is doing: you don’t have all the systems, so it a lot easier.”

Eto možda ga ponovo vidimo u Nascaru. :clap:

Inače reč je o šampionu F1 iz 2009.

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 25. sep. 2025. u 21:22h

Talladega_500 piše:
četvrtak, 25. sep. 2025. u 15:19h
Spomenuo sam ranije, F1 trke su rano nedeljom ujutro (obicno oko 7-8 ujutro) po americkom vremenu i u to vreme nemaju konkurenciju. Plus, sezona je dosta kraca tako da ljudi nekada cekaju po 2-3-4 sedmice na sledecu trku i "uzele se". Dok je NASCAR svakog vikenda, samim tim dosta ljudi to gledaju u stilu "nema veze ako propustim ovu trku kad ima nova trka vec sledeceg vikenda".
Na istočnoj obali po vremenskoj zoni ET trke su u 9 kad su u evropi u 3 posle podne. Ali videćemo sad kad krene američka turneja i trke budu u prajmu. Pazi nije isto ujutru okej tada nema ništa drugo ali brate ujutru je nije prajm vreme.
evo 19 i 26 oktobra se vozi f1 u COTA i Meksiku. a nascar u taladega i martinsvilu. u prajm tajmu. e to će biti zanimljivo porediti.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 25. sep. 2025. u 21:38h

Nedeljom u prime time imas NFL, protiv koga niko ne moze da pobedi. Bukvalno cela nedelja od podne do 10 uvece imas NFL utakmice, tako da zapravo i NASCAR-u bi bilo najbolje da pomeri trke za subotu uvece kada traje NFL sezona.

Boss

Poruka od Boss » petak, 26. sep. 2025. u 11:14h

Slika

e jbg ako mu je borba sa timskim kolegom koji nije u plejofu bila najteža :'(

mislim da je ovo više PR i pravljenje fake drame
Znaš šta fali Nascaru? Što nema rivalitet. Recimo u F1 trenutno imamo Noris vs. Pijastri. Kakav takav iako su njih dvoje tik tok generacija ali pred svaku trku ima o čemu da se priča. Pogotovo sad kako se bliži kraj. A Nascar nema nijedan rivalitet i onda veštački stvaraju kao ova izjava Blejnija protiv Berija hej a Beri ni nije u plejofu. Pa šta gluplje može postojati.
Ili kad su Gizija veličali a nije prošao ni prvu rundu plejofa kad nije bilo road course. :rotfl:
Slika

Četvorica ispod crte. Ako na Rovalu pobedi Gizi (99%) znači da ovima treba pobeda u Kanzasu za siguran prolaz dalje. U proleću je Ševrolet ovde pobedio tako da možda "poguraju" Častaina.
Date: Sunday, September 28th
TV start time: 2:30pm EST
Green flag: 3:05pm EST
Laps/Miles: 267 laps / 400 miles
Stages: 80 / 85 / 102
Tires: Nine sets
TV channel: USA NETWORK | TSN (Canada) | Other international viewing options
Live stream: In-car cameras on HBO MAX
Radio: MRN, SiriusXM NASCAR Radio

Tale jel ti imaš ovaj HBO Max i jel su tu kamere od svih 40 vozača kako to ide?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 26. sep. 2025. u 15:25h

Jel Berry nadmasio svakog playoff vozaca osim Blaneya na New Hampshire? Jeste. Jel zavrsio kao 2.? Jeste. Pa zasto bi onda izjava Blaneya bila smesna? Zato sto ga je Berry namucio da dodje do pobede, a ne Larson ili Hamlin? hahahaha
I dalje sve gledas iz ugla iz F1 gde je nemoguce da Haas ili Sauber da konkurisu za pobedu i pobedu, ali u NASCAR-u takve stvari se desavaju.

van Gisbergena niko nije velicao. Hvalili su ga na road courses, ali 99% ljudi je znalo da ne ume da vozi ovale i da ce ispasti u 1. rundi playoffa. Ti si prognozirao da ce u rundu 8 jer je imao +22 za 1. rundu, onda je Roval na kalendaru za 2. rundu i eto ga u 3. rundi, a ja sam ti odmah rekao da ce tih njegovih +22 nestati vec posle 1. playoff trke na Darlingtonu. I to se i desilo.

Boss

Poruka od Boss » petak, 26. sep. 2025. u 16:57h

kako Gizija nisu veličali kad je jedno vreme bio atrakcija.
I dalje sve gledas iz ugla iz F1 gde je nemoguce da Haas ili Sauber da konkurisu za pobedu i pobedu, ali u NASCAR-u takve stvari se desavaju.
Nema taj slučaj veze sa F1. I u F1 ima dosta toga lažnog ali tamo sada postoji neki rivalitet dvojice pretendenata na naslov dok Nascar u nedostatku istog izmišlja rivalitet.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 26. sep. 2025. u 17:06h

Ja pricam o tome da neko ko je na papiru losiji se bori za pobedu i oteza posao na papiru boljim vozacima. Toga nema u F1, a u NASCAR ima i to veoma cesto.

Ti spominjes par puta kako Berry nije u playoffu pa kako onda da takav vozac otezao posao velikom Blaneyu. Ja ti kazem - pa sta ako nije u playoffu? Jel nadmasio svakog playoff vozaca osim Blaneya i zavrsio na 2. mestu na New Hampshire?

Boss

Poruka od Boss » petak, 26. sep. 2025. u 17:08h

Pa dobro Tale ja ti pričam o rivalitetu znači dvojice koji se po defaultu bore za naslov. O čemu ti pričaš ja nemam pojma. Pa neće Nascar dići rivalitet Blejnija i Berija pobogu ne budi smešan.

e ovo je bio rivalitet. Čuj Blejni vs. Beri daj me nemoj zajebavati hahahaha

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 26. sep. 2025. u 17:11h

O kakvom rivalitetu ti pricas? To sto su se borili za pobedu na jednoj trci ne znaci da su odjednom ostali rivali niti ih iko pravi rivalima.

U gornjem komentaru si dva puta spomenuo "Berry nije u playoffu". I? Jel to umanjuje njegov uspeh na New Hampshire? Jel to znaci da nije otezao Blaneyu na New Hampshire i nadmasio svakog drugog playoff vozaca?
Boss piše:
petak, 26. sep. 2025. u 17:10h
Pa dobro Tale ja ti pričam o rivalitetu znači dvojice koji se po defaultu bore za naslov.
Zato sto za razliku od F1, u NASCAR se nikada samo dvojica bore za naslov. Svake godine imas barem 10-ak vozaca koji mogu do titule.

Boss

Poruka od Boss » petak, 26. sep. 2025. u 17:15h

Ja ti opet ponavljam a ti nikako ne kapiraš. Nascaru fali rivalitet. Evo da te pitam ko su dva jaka protagonista za naslov ove godine i da li se o njima priča? Ne, ne priča se, priča se kako je Blejni pobedio Berija u svoj najtežoj trci u karijeri :rotfl: FAKE DRAMA

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 26. sep. 2025. u 17:20h

Eto u playoffu Blaney i Briscoe imaju najbolje rezultate. I sad trebaju da pricaju o rivalitetu njih dvojice na New Hampshire umesto da pricaju o borbi Blaneya i Berryja? Pa gde je logika? Jel se Berry borio za pobedu na New Hampshire ili Briscoe? Ili je Blaney trebao da kaze "ej, znam da mi je Berry najvise pretio na New Hampshire, ali sve vreme sam obracao paznju na Briscoe jer mi je on najveci rival za titulu" ili nesto slicno? hehe
Boss piše:
petak, 26. sep. 2025. u 17:15h
priča se kako je Blejni pobedio Berija u svoj najtežoj trci u karijeri :rotfl: FAKE DRAMA
Sta je fake u tome? Jel mu Berry najvise pretio na New Hampshire ili ne? Zasto bi pricao o nekome drugome ako je Berry taj koji mu je zadavao najvise glavobolja na New Hampshire?

Boss

Poruka od Boss » petak, 26. sep. 2025. u 17:22h

čekaj jel si ti stvarno mislio da Beri može pobediti Blejnija? lol

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 26. sep. 2025. u 17:25h

U NASCAR-u, na svakoj trci svako moze pobediti svakoga. Pa nije ti ovo F1 da samo 2-3 vozaca pobedjuju cele sezone.

Boss

Poruka od Boss » petak, 26. sep. 2025. u 17:25h

Hamlin said. “And then we will play by those rules. Whatever those rules are, I will play by those rules, but I've been told in the past, ‘if you're not in it, you do everything you can to help your teammates that are in it.’”

Hamlin: “It’s too difficult to win (a championship) naturally, much less, if we’re going to have everyone race for themselves and it doesn’t matter if you’re racing for a championship or not.

Hamlin lepo objasnio. I onda mi ti pričaš o Blejniju i Beriju jer je Blejni tako rekao a Nascar to prodao lol
Nascar će prodati sve što može do poslednjeg onog hot doga na tribinama.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 26. sep. 2025. u 17:29h

Boss piše:
petak, 26. sep. 2025. u 17:27h
Hamlin lepo objasnio. I onda mi ti pričaš o Blejniju i Beriju jer je Blejni tako rekao a Nascar to prodao lol
Ako je sve tako kako pricas - zasto Berry nije pustio Logana da ga prestigne na New Hampshire? Loganu su mnogo vise bili potrebni poeni, a zavrsio je kao 4 (iza Berryja). Zasto Berry nije usporio, pustio Logana da ga prestigne?

Boss

Poruka od Boss » petak, 26. sep. 2025. u 17:34h

"dying cable industry" hehe ovo slušam već 10 godina i slušaću još a indycar kad je prebacio nekoliko trka na streaming toliko je pukao da su sad sve trke vratili na nacionalnu TV koja je free to air.
Talladega_500 piše:
petak, 26. sep. 2025. u 17:29h
Boss piše:
petak, 26. sep. 2025. u 17:27h
Ako je sve tako kako pricas - zasto Berry nije pustio Logana da ga prestigne na New Hampshire? Loganu su mnogo vise bili potrebni poeni, a zavrsio je kao 4 (iza Berryja). Zasto Berry nije usporio, pustio Logana da ga prestigne?
Nije bilo za pobedu. A ti bodovi se i resetuju posle svake runde. Nisu to bili plejof bodovi.
Joj tale nemoj me varati molim te. pa između njih je bio vozač Ševroleta kako da ga Beri pusti?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 26. sep. 2025. u 17:43h

Kako nisu bili playoff bodovi? Svaki bod u playoffu za playoff vozace su playoff bodovi. Prosle godine jedan jedini bod je odlucio ko ce u finale.

Berry nije hteo pustiti Logana da ga prestigne, Ty Gibbs nije hteo pustiti ni Hamlina ni Bella da ga prestignu... Cela tvoja teorija pada u vodu hehe
Poslednja izmena: Talladega_500, na dan petak, 26. sep. 2025. u 17:44h. Ukupno izmenjeno 1 put.

Odgovori

Povratak na „Nascar“