2025. sezona
- Talladega_500
- Yankee
- Poruka: 14896
- Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h
Re: 2025. sezona
Ma mozes ti praviti milion izgovora zasto je zavrsio kao 21. - poenta je da je zavrsio kao 21. Mozemo pricati "sta bi bilo kada bi bilo" do beskraja. Nema to nikakve veze sa srecom ili nesrecom, ima sa tim da Logano koristi svoje ukazane sanse, a Chastain ne koristi. Ako vec hoces da se drzis "srece", onda mogu i ja reci da je Chastain imao srece u 1. rundi playoffa i da je prosao dalje samo zato sto je Bowman imao dva DNF-a.
Nisam znao bas na pola da ce Hamlin imati najvise pobeda, ali sam znao posle Dovera kada je preuzeo vodjstvo, a videlo se da se Larson i Bell muce.
Nisam znao bas na pola da ce Hamlin imati najvise pobeda, ali sam znao posle Dovera kada je preuzeo vodjstvo, a videlo se da se Larson i Bell muce.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
- Boss
- Poruka: 3108
- Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h
okej častain nije iskoristio ukazanu šansu slažem se naravno. ali nemoj mi molim te namećati taj narativ da je častin bio loš kad nije pa on je već u prvom stageu smanjio zaostatak kada je završio 5-ti (6 bodova) a logano bio van top 10 bez bodova. u drugom stageu častain opet ispred logana otkino mu još 4 boda. znači uoči stagea 3 častain je bio samo na -3 od logana. jel si i tada isto mislio ono što si rekao pre trke? sumnjamTalladega_500 piše: ↑ponedeljak, 6. okt. 2025. u 22:31hMa mozes ti praviti milion izgovora zasto je zavrsio kao 21. - poenta je da je zavrsio kao 21. Mozemo pricati "sta bi bilo kada bi bilo" do beskraja. Nema to nikakve veze sa srecom ili nesrecom, ima sa tim da Logano koristi svoje ukazane sanse, a Chastain ne koristi. Ako vec hoces da se drzis "srece", onda mogu i ja reci da je Chastain imao srece u 1. rundi playoffa i da je prosao dalje samo zato sto je Bowman imao dva DNF-a.

samo da te podsetim da je ostalo još 4 trke. Da li ti sada možeš da tvrdiš da će hamlin biti jedini sa najviše pobeda?Nisam znao bas na pola da ce Hamlin imati najvise pobeda, ali sam znao posle Dovera kada je preuzeo vodjstvo, a videlo se da se Larson i Bell muce.
Vidi ovo. Pre trke tvoj komentar. Evo reci mi koji je Logano završio na kom mestu? DVADESETI. znači sve ovo tvoje pada u vodu. I kome se nije pisalo dobro krug pre kraja, ko je bio u zoni ispadanja-LOGANO. kažem mogu zamisliti da smo zajedno gledali ovu trku hehe čoveče pa niko nije mogao išta da tvrdi.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 29. sep. 2025. u 22:04hChastain zadnja 4 finisa na Rovalu - 28., 10., 37., 23.
Logano zadnjih 5 finisa na Rovalu - 8., 5., 18., 7., 2.
Logano je imao 3 uzastopna top 5 finisa pre Kansasa. Chastain je poslednji put zavrsio u top 5 jos na Charlotte u maju - u zadnjih 18 trka ima 0 top 5 i samo 4 top 10.
Chastainu se ne pise dobro. Kao sto rekoh - prosao je 1. rundu samo zato sto je Bowman imao dva DNF, inace je trebao jos tada da ispadne. Ali sve je moguce...
![]()
Best finish: 2nd (2022)
- Talladega_500
- Yankee
Chastain je na Rovalu bio bolji nego sto sam mislio da ce biti. S obzirom na njegovu istoriju, nisam ocekivao da ce uopste osvojiti stage poene. I dalje stojim iza toga da je u 3. stageu vise Logano vozio lose nego sto je Chastain vozio dobro, tipa Chastain 13., Logano 22. ili tako nesto. Ni jedan od njih dvojice nije briljirao, bilo je ko ce biti manje los.
Ne mogu tvrditi 100% nista, ali prema svemu sta je pokazano do sada - Hamlin ce imati najvise pobeda. E sad, moze se desilo ono sta se desilo prosle godine na Vegasu, da Logano (u tom momentu 11.) ostane na stazi u vreme kada su odu u pit i razvuce gorivo i pobedi. Znas i sam da je NASCAR tesko prognozirati. Ali prema svemu prikazanom do sada, Hamlin bi trebao imati najvise pobeda tj. u najgorem slucaju da bude izjednacen sa van Gisbergenom.
Sta sam ja rekao da nije istina? Postavio sam brojeve statistike.
Ne mogu tvrditi 100% nista, ali prema svemu sta je pokazano do sada - Hamlin ce imati najvise pobeda. E sad, moze se desilo ono sta se desilo prosle godine na Vegasu, da Logano (u tom momentu 11.) ostane na stazi u vreme kada su odu u pit i razvuce gorivo i pobedi. Znas i sam da je NASCAR tesko prognozirati. Ali prema svemu prikazanom do sada, Hamlin bi trebao imati najvise pobeda tj. u najgorem slucaju da bude izjednacen sa van Gisbergenom.
Ok, Logano je zavrsio losije od svog proseka, Chastain je zavrsio vise-manje po svom proseku.Boss piše: ↑ponedeljak, 6. okt. 2025. u 23:01hVidi ovo. Pre trke tvoj komentar. Evo reci mi koji je Logano završio na kom mestu? DVADESETI. znači sve ovo tvoje pada u vodu. I kome se nije pisalo dobro krug pre kraja, ko je bio u zoni ispadanja-LOGANO. kažem mogu zamisliti da smo zajedno gledali ovu trku hehe čoveče pa niko nije mogao išta da tvrdi.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
- Boss
eto pogrešio si za logana. da te naučim nešto a to znam iz iskustva. ne veruj uvek statistici. da je statistika uvek u pravu svi bi bili milioneri.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 6. okt. 2025. u 23:03h
Ok, Logano je zavrsio losije od svog proseka, Chastain je zavrsio vise-manje po svom proseku.

druga stvar častain je vozio iznenađujuće dobru trku ako izuzmemo te dve unforced errors. jer i pored te dve greške on je do poslednjeg kruga bio u round of 8 što je meni neshvatljivo. pa ja sam mislio da je posle one prve greške gotovo sa njim. a on napravio još jednu i do poslednjeg kruga bude praktično u round of 8. pa to je neverovatno. mađioničarski
kažem meni i dalje nije jasno kako je u stage 2 logano išao u boks a častain nije. to ne razumem
ma dobro gizija tu ne računamo. evo ja smem da kažem da će bel pobediti još jednom. da li u las vegasu ili u finiksu ne znam ali imam neki osećaj da će bel uzeti još jednu trku.Talladega_500 piše: ↑ponedeljak, 6. okt. 2025. u 23:03h
e da i u martinsvilu (proleće) su gibsi bili 1-2 (hamlin-bel) tako da i to treba gledati.
- Talladega_500
- Yankee
Ne bi ja rekao da je Chastain vozio nesto posebno dobro vec vise da je Logano vozio daleko ispod ocekivanja. Ne samo Logano vec sva 3 Penske auta su imala los dan. Na 10-ak krugova pre kraja Chastain je cini mi se bio 13., Logano 14. i Logano je onda otisao jos jednom u pit, tako da je Logano imao jedan ekstra odlazak u pit (ocekivali su caution u finisu i mislili su da ce sveze gume napraviti razliku).
- Boss
častain je pozitivno sve iznenadio još u subotu u kvalifikacijama. pa stage 1 pa stage 2 oba puta poeni. kažem dve bezazlene greške su ga koštale round of 8. a to za logana da je vozio ispod proseka je tačno.
- Talladega_500
- Yankee
Hamlin kaze i da cak i da je znao kome trebaju poeni - da bi i dalje prestigao Chastaina. Smatra da bi Logano bio jaci rival u finalu, ali da bi Chastain imao vece sanse da dodje do finala. Izgleda da je Logano sa Next Gen samo jednom zavrsio u top 20 na superspeedways (tako Hamlin kaze, mrzi me da proveravam), a sledeca runda ima Talladegu na kalendaru.
Hamlin isto hoce od NASCAR-a da pocne da kaznjava vozaca koji u zadnjoj krivini namerno slupaju onog ispred sebe da bi obezbedili dalji plasman. To se odnosi na jucerasnju trku gde je Chastain namerno okrenuo Hamlina u zadnjoj krivini. Hamlinova logika je "ako ce NASCAR kaznjavati zasto sto neko nece namerno da prestigne da bi malipuisao rezultat, onda treba kaznjavati i namerne sudare jer je i to manipulisanje rezultata".
Hamlin isto hoce od NASCAR-a da pocne da kaznjava vozaca koji u zadnjoj krivini namerno slupaju onog ispred sebe da bi obezbedili dalji plasman. To se odnosi na jucerasnju trku gde je Chastain namerno okrenuo Hamlina u zadnjoj krivini. Hamlinova logika je "ako ce NASCAR kaznjavati zasto sto neko nece namerno da prestigne da bi malipuisao rezultat, onda treba kaznjavati i namerne sudare jer je i to manipulisanje rezultata".
- Boss
39:43
Tiff Needell: "Na kraju smo završili sa tri fabrička Ševroleta, tri fabričke Tojote i dva fabrička Forda u Round of 8"
Tale: "U Nascaru nema fabričkih timova"

Inače evo ko je Tiff Needell https://en.wikipedia.org/wiki/Tiff_Needell
Taleta sam tražio na wikipedi ali nisam ga našao

Gibsi, Penske, Hendrikovi. Naravno da nije slučajno da su baš ovi timovi najbolji. Jer to su fabrički timovi Tojote, Forda i Ševroleta.
- Talladega_500
- Yankee
E ako ima svoju Wikipedia stranicu onda sigurno zna sta prica o NASCAR-u hehe. Kao kada si citirao Ernest Hemingwaya i pricao posto je on nobelovac da je njegovo misljenje na racun trkanja izuzetno bitno.
Tipican Evropljanin koji gleda sve iz ugla Formule 1. "Factory team", a svi vlasnici privatnici...
p.s. znam ja dobro ko je Tiff Needell, gledao sam ga i na 5th Grear i na Top Gear. Tipican Britanac koji je uglavnom neupoznat sa onim sta se desava u Americi, i na racun automobila i jos manje sporta. U sustini, manje popularna verzija Jeremy Clarksona.

Tipican Evropljanin koji gleda sve iz ugla Formule 1. "Factory team", a svi vlasnici privatnici...

p.s. znam ja dobro ko je Tiff Needell, gledao sam ga i na 5th Grear i na Top Gear. Tipican Britanac koji je uglavnom neupoznat sa onim sta se desava u Americi, i na racun automobila i jos manje sporta. U sustini, manje popularna verzija Jeremy Clarksona.
Da su fabricki zvali bi se Team Chevrolet, Ford Racing i Toyota Gazoo Racing. A ne Hendrick, Penske i Joe Gibbs.

- Boss
ne moram ništa reći, ti ćeš uvek biti u pravu
BOB POKRAS
TIF NIDEL

- Talladega_500
- Yankee
Bob Pockrass nikada nije rekao da su to fabricki timovi, a od Tiffa bolje poznajem NASCAR sigurno.
Mozda si trebao citirati i sta je Mirko Alvirovic rekao na racun NASCAR-a jer i on ima svoju stranicu na Wikipedia.
Mozda si trebao citirati i sta je Mirko Alvirovic rekao na racun NASCAR-a jer i on ima svoju stranicu na Wikipedia.

- Talladega_500
- Yankee
Ovo sam propustio, Chevrolet znaci opet pokusao manipulisati rezultat (ovaj put na Rovalu) preko Bowmana. Doduse, i Ford je isto uradio preko Custera.
- Boss
Jel pratiš podkast od spotera Bube ?

Wait, Spotter's Can't Talk About Playoffs On Radio At All?
a ti reče Hamlin je znao situaciju oko Častaina. Pa čak je i Hamlin u svom podkastu rekao da nije znao.
- Talladega_500
- Yankee
NASCAR je prosle godine nakon Martinsvilla zabranio bilo kakvu diskusiju oko poena osim za vozace kojih se ticu poeni.
I vidim timovi se nisu dozvali pameti, jer je i Bowmanu receno da ne prestize Chastaina, a i Custeru je receno da ne prestize Logana.
Tako da me je bas zacudilo da ni jedan ni drugi nisu dobili kaznu.

I vidim timovi se nisu dozvali pameti, jer je i Bowmanu receno da ne prestize Chastaina, a i Custeru je receno da ne prestize Logana.
Tako da me je bas zacudilo da ni jedan ni drugi nisu dobili kaznu.

- Boss

to je kod mene ponoć. šteta jer ne verujem da ću moći ispratiti do kraja. pogotovo sada kad je častain ispao nema šta da me drži.
jel si probao ove HBO Max kamere?

svi su blizu. ide vegas, taladega, martinsvil. hoćemo baciti prognozu koja 4 prolaze u finale?
ja kažem: bel, larson, blejni i nek bude brisko.

- Talladega_500
- Yankee
Mislim da u finale ide onaj ko se ne bude slupao na Talladegi. Potpuno besmisleno imati wild-card trku tako kasno u playoffu.
Po voznji u dosadasnjem delu playoffa finale su zasluzili Hamlin, Bell, Briscoe i Blaney. Ali sve se to lako preokrene veoma brzo... jedan sudar, jedna probusena guma, jedan los pit stop, jedno lose kvalifikovanje (i gubitak stage poena), itd.
Licno mislim da svaki od ovih 8 vozaca moze do finala i titule.
Po voznji u dosadasnjem delu playoffa finale su zasluzili Hamlin, Bell, Briscoe i Blaney. Ali sve se to lako preokrene veoma brzo... jedan sudar, jedna probusena guma, jedan los pit stop, jedno lose kvalifikovanje (i gubitak stage poena), itd.
Licno mislim da svaki od ovih 8 vozaca moze do finala i titule.
- Boss
- Talladega_500
- Yankee
Hamlin, Bell, Larson i Blaney.
Iako je Briscoe imao najbolje rezultate od svih playoff vozaca (osim Bella), ipak nikada ranije nije bio u ovoj situaciji, imam osecaj da ce ispasti na iskustvo tj. na nedostatak iskustva.
Iako je Briscoe imao najbolje rezultate od svih playoff vozaca (osim Bella), ipak nikada ranije nije bio u ovoj situaciji, imam osecaj da ce ispasti na iskustvo tj. na nedostatak iskustva.
- Boss
36:43
Harvik: Hamlin, Blejni, Larson, Bel
Katlin: Logano, Blejni, Larson, Bel
Mamba: Blejni, Bajron, Brisko, Bel
i njih da ubacimo

Boss: Bel, Larson, Blejni, Brisko
Tale: Hamlin, Bel, Larson, Blejni
eto za svaki pogođeni po 1 bod pa da vidimo ko najbolje zna

tale tvoja ista kao harvikova. imaš pravo izmene ako hoćeš
- Talladega_500
- Yankee
Dvoumio sam se izmedju Larsona i Byrona, ni jedan ni drugi nisu briljirali u playoffu ove godine, plus Larson cesto zna da usere i pravi pocetnicke greske. Opet sam izabrao Larsona jer je u malo boljoj formi, tako da ostajem sa ovom cetvoricom...
- Boss
Prior to that moment, a seemingly faster Cole Custer was behind Logano and was told to conserve tires, which could be interpreted as an order to not pass his fellow Ford Performance stablemate. Similarly, Alex Bowman was told to save tires behind Chastain, and the same interpretation could be applied there.
However, unlike Martinsville last October where Chevrolet teams very clearly over the radio ordered a blockade to protect the points position of William Byron to advance into the final four, this was more subtle.
As a result, NASCAR did not issue any race manipulation penalties.
ijao moj nascar, pravimo se mutavi
kao što sam rekao uvek će manipulacija biti a nascar samo ispada smešan.
ovo me podsetilo na slučaj iz f1 dok su timske naredbe bile zabranjene masa koji je ispred alonsa dobija poruku "fernando is faster than you" i potom ga masa pušta. posle toga f1 je shvatila da je ban na timske naredbe budalaština i ponovo dozvoljava ono što je sada race manipulation između vozača istih timova. nascar ovo isto zna samo što se prave englezi.
wow
evo iceberg se setio nekih slučajeva manipulacije u nascaru. to se ne može sprečiti jer uvek postoji način da se sprovede ovako ili onako.
sad nascar računa šta je suptilnije a šta nije

nema timskih naredbi
nascaru je bilo suptilno

4:44
to je ono što sam govorio. šifrovane poruke na koje nascar neće imati uticaja i timovi će varati nascar. ustvari nascar će varati samog sebe jer je svakom jasno o čemu se radi.
i šta je hamlin rekao. da je znao ne bi prestigao častaina
jedino u čemu se ne slažem sa icebergom on kaže ovo je sramota. ja kažem da nije jer ovo je TIMSKI SPORT. sramota je što nascar sakriva ono što svi jasno vide.
i na kraju kaže ne zna šta je solucija
pa PUSTI IH pobogu kao što ih je F1 pustila jer je to NEMOGUĆE KONTROLISATI
i ja nemam problem sa tim jer ovo je timski sport. logično je da se pomažu
Neki od komentara
"Take care of your tires" on the last lap while you're running 18th
još jedan
NASCAR has always had race manipulation, it's just that it's worse now than it was before because of this bracket system
ovaj je dobio 78 lajkova
However, unlike Martinsville last October where Chevrolet teams very clearly over the radio ordered a blockade to protect the points position of William Byron to advance into the final four, this was more subtle.
As a result, NASCAR did not issue any race manipulation penalties.
ijao moj nascar, pravimo se mutavi

kao što sam rekao uvek će manipulacija biti a nascar samo ispada smešan.
ovo me podsetilo na slučaj iz f1 dok su timske naredbe bile zabranjene masa koji je ispred alonsa dobija poruku "fernando is faster than you" i potom ga masa pušta. posle toga f1 je shvatila da je ban na timske naredbe budalaština i ponovo dozvoljava ono što je sada race manipulation između vozača istih timova. nascar ovo isto zna samo što se prave englezi.

wow
evo iceberg se setio nekih slučajeva manipulacije u nascaru. to se ne može sprečiti jer uvek postoji način da se sprovede ovako ili onako.
sad nascar računa šta je suptilnije a šta nije

nema timskih naredbi

nascaru je bilo suptilno

4:44
to je ono što sam govorio. šifrovane poruke na koje nascar neće imati uticaja i timovi će varati nascar. ustvari nascar će varati samog sebe jer je svakom jasno o čemu se radi.
i šta je hamlin rekao. da je znao ne bi prestigao častaina
jedino u čemu se ne slažem sa icebergom on kaže ovo je sramota. ja kažem da nije jer ovo je TIMSKI SPORT. sramota je što nascar sakriva ono što svi jasno vide.
i na kraju kaže ne zna šta je solucija

pa PUSTI IH pobogu kao što ih je F1 pustila jer je to NEMOGUĆE KONTROLISATI
i ja nemam problem sa tim jer ovo je timski sport. logično je da se pomažu
Neki od komentara

još jedan
NASCAR has always had race manipulation, it's just that it's worse now than it was before because of this bracket system
ovaj je dobio 78 lajkova
- Talladega_500
- Yankee
I Bowman i Custer su trebali da budu kaznjeni, ali NASCAR jos jednom pokazuje da ne prati sopstvena pravila. Nije ni prosle godine na Martinsvillu niko rekao "ej, blokiraj za toga i toga" nego su isto bile sifrovane poruke, i opet je stigla kazna. NASCAR treba da pocne da parkira aute, a ne samo da preti...
Hamlin kaze i da cak i da je znao kome trebaju poeni - da bi i dalje prestigao Chastaina. Smatra da bi Logano bio jaci rival u finalu, ali da bi Chastain imao vece sanse da dodje do finala. Izgleda da je Logano sa Next Gen samo jednom zavrsio u top 20 na superspeedways (tako Hamlin kaze, mrzi me da proveravam), a sledeca runda ima Talladegu na kalendaru.
Eto zato ih je nemoguce pustiti da manipulisu. Posebno sto bi onda oni slabiji vozaci Chevrolet mogli namerno da slupaju najbolje vozace Toyote i Forda i na taj nacin omoguce Chevroletima da pobede.
Evo tipican NASCAR, samo preti i nista vise, zavisno koji vozaci manipulisu i ko prodje dalje...

Napisao sam ti gore sta je Hamlin rekao u svom podcastu...
Moze poceti parkirati vozace za manipulaciju, pa da vidis kako ce prestati.evo iceberg se setio nekih slučajeva manipulacije u nascaru. to se ne može sprečiti jer uvek postoji način da se sprovede ovako ili onako.
Drugacija situacija. U F1 svaki tim ima samo po 2 vozaca. Dok recimo u Xfinity seriji, evo zadnja trka na Rovalu - od 38 auta na stazi, 26 Chevroleta, 7 Toyota, 5 Fordova. I sad zamisli da ti silni Chevroleti blokiraju ovih nekoliko Toyota i Fordova, pa na sta bi to licilo?pa PUSTI IH pobogu kao što ih je F1 pustila jer je to NEMOGUĆE KONTROLISATI
Eto zato ih je nemoguce pustiti da manipulisu. Posebno sto bi onda oni slabiji vozaci Chevrolet mogli namerno da slupaju najbolje vozace Toyote i Forda i na taj nacin omoguce Chevroletima da pobede.
Drago mi je da ti se toliko svidja moj komentar...Neki od komentara
![]()

Evo tipican NASCAR, samo preti i nista vise, zavisno koji vozaci manipulisu i ko prodje dalje...

- Boss
boli mene uvo šta je hamlin posle dan rekao u podkastu, ovo imaš u klipu gde je rekao odma posle trke. Tačka.Talladega_500 piše: ↑sreda, 8. okt. 2025. u 22:49h
Talladega_500 piše: ↑sreda, 8. okt. 2025. u 22:49h
Hamlin kaze i da cak i da je znao kome trebaju poeni - da bi i dalje prestigao Chastaina.
gledao sam taj podkast. on je svašta tu nadrobio a rekao je i da ne zna šta bi uradio da je znao.
ipak samo ono što je rekao odma posle trke uzimam za ozbiljno.
5:09
da je hamlin znao pustio bi častaina da uđe u round of 8
- Talladega_500
- Yankee
Ma treba zabraniti da na radiju pricaju o poenima osim vozacima koji su u situaciji i trebaju da znaju. Tipa Chastain treba da zna gde je Logano i nista vise, a nema sta Hamlinu ili Bowmanu ili Custeru da se govori gde su Chastain i Logano.
I poceti vise parkirati aute za manipulacije, a ne samo pretnje i potencijalno smesne finansijske kazne.
I poceti vise parkirati aute za manipulacije, a ne samo pretnje i potencijalno smesne finansijske kazne.