Pozdrav,
posto sam nov u klubu , samim tim sam nov i sto se tice Forda.
Molim za pomoc. U pitanju je Ford fiesta 1.6 120 ks, 2009.
Onako zaista zanimljiv auto , fabricki dosta namunjen , spusten, lepo se cuje i tako. ja sam ga uzeo u malo zapustenom vizuelnom stanju , ali resava se . Do sada sam vozao samo alfe i lancie , sada sam se odlucio za ovu malu zujalicu.
Ja sam malo staromodan , pa me interesuje sledece, da li je moguce u Forscanu iskljuciti automatsko ukljucivanje svetala kada se da kontakt .
Imam na prekidacu tri polozaja
iskljuceno,
kratka svetla i
oborena svetla.
Kada je u nuli prilikom davanja kontakta stalno radi oboreno,
To je fabricki reseno , ali ako moze da se iskljuci , svakako bih to uradio.
I jos jedno pitanje , da li konkretno za moj auto , obd radi na medium speed CAN ili na high speed CAN
Hvala.
Ford Fiesta mk6 - Automatska svetla upit.
Moderator: Dragomir
-
pctrade
- Poruka: 2
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2025. u 09:25h
- Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21691
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Automatska svetla upit.
Pre će biti da je neko ubacio relej da se pale svetla na kontaktu, pošto koliko me sećanje služi, nema te opcije u Forscanu.
Što se tiče obd, mora da se uzme obd sa prekidačem za HS/MS, pošto bukvalno zavisi od auta do auta, negde je MS negde HS.
Što se tiče obd, mora da se uzme obd sa prekidačem za HS/MS, pošto bukvalno zavisi od auta do auta, negde je MS negde HS.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Sekara
- Poruka: 70
- Član foruma od: sreda, 4. nov. 2020. u 15:25h
Re: Ford Fiesta mk6 - Automatska svetla upit.
Ja sam na Mondeu MK4 2008. godište takođe imao kratka svetla automatski upaljena iako je na nuli, to me jako živciralo, uspeo sam na kraju da rešim preko Forscana (ali sa Windowsa, ne postoji ovo podešavanje u Forscanu na iOS/Android app).
Ne sećam se tačno koje podešavanje je u pitanju, ali znam da sam ga pronašao sam tako što sam čačkao Forscan, zvalo se nešto "Scandinavian mode".
Ne sećam se tačno koje podešavanje je u pitanju, ali znam da sam ga pronašao sam tako što sam čačkao Forscan, zvalo se nešto "Scandinavian mode".
[02.2020. - 09.2022.] Mondeo MK3 Hatchback 2.0 TDCI 96kW Ghia
[09.2022. - 11.2024.] Mondeo MK4 Sedan 2.2 TDCI 129kW Titanium X
[09.2022. - 11.2024.] Mondeo MK4 Sedan 2.2 TDCI 129kW Titanium X
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9969
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: Ford Fiesta mk6 - Automatska svetla upit.
Preko androida jos ne funkcionise sve,jos je u fazi razvoja
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)