Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

IndyCar

Odgovori
Talladega_500
Yankee
Poruka: 15255
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: IndyCar

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 29. sep. 2025. u 23:54h

Ma meni su sve te izjave irelevantne iz prostog razloga sto vozaci kada ih daju - niko ne gleda u kakvim okolnostima. Secam se pre par godina da je Dixon rekao "u ovom momentu prestiznija mi je pobeda na Indianapolisu 500 umesto jos jedne titule jer imam 6 titula, a samo jednom sam pobedio Indianapolis 500 i to jos pre 15 godina". Jel to znaci da generalno misli da je Indianapolis 500 prestizniji od titule? Naravno da ne, ali znaci da je njemu u tom momentu Indianapolis 500 prestizniji.

Tako nesto sam jednom cuo i Jimmie Johnsona da kaze, da u ovom momentu vise zeli da pobedi Chicagoland (jedina staza koju nije pobedio) nego da osvoji jos jednu titulu. Jel to znaci da je Chicagoland prestizniji nego titula? Naravno da ne, ali u ocima Johnsona on sada vise hoce tu pobedu nego titulu.

Tako je i za ovo u Indy. Imas Castronevesa koji je vecni gubitnik, toliko godina se takmicio u Indy i nije uspeo da osvoji titulu - pa normalno da ce njemu Indianapolis 500 biti bitniji jer mu je to jedina karta koju ima. Mears takodje. Jedini cije misljenje na racun toga treba uvaziti je Unser jer ima skoro jednak broj titula i pobeda na Indianapolisu 500 i davao je izjavu daleko nakon sto mu je karijera zavrsila.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 3360
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » utorak, 21. okt. 2025. u 14:45h

Cadillac’s Colton Herta will race for Hitech in F2 following IndyCar exit

“His move into Formula 2 with Hitech is a natural and important next step in his development towards Formula 1. Competing in F2 will not only strengthen his racecraft in the European environment but also allow for greater integration with our team as he continues to support us with his testing and simulator duties.

“We are proud of Colton’s commitment to success in European racing, and we look forward to seeing him take on this exciting new challenge with Hitech – a team with a proven history of success in junior categories.”

Current RB drivers Liam Lawson and Isack Hadjar graduated to F1 after racing for Hitech in F2.

Ideeeemo :bravo:
s druge strane Mik Šumaher dolazi iz F1 u Indycar

Mick Schumacher “very open” to IndyCar future after RLL test

“It being a single-seater, I think that’s what kind of attracts me to it,” Schumacher told a group of select media, including Motorsport.com, when asked what drew him to fly to the United States and test an IndyCar for the first time.
“I love having open wheels. One of the things my dad always said was, ‘The Schumachers are usually faster if they can see their wheels.’ I kind of like that quote. And I think it’s just the appeal of racing 17 times a year,” he added, contrasting that with WEC’s eight rounds, where he currently competes for Alpine.
When asked to elaborate on the differences between driving an IndyCar and a Formula 1 car, which he raced for Haas between 2021 and 2022, Schumacher said: “Obviously I think it’s all a bit more — maybe this sounds bad — but a bit more old-school. In an IndyCar it's more rough, and F1 is probably more fine-tuned. Aero pieces are important and crucial. If one little piece doesn’t sit right, it can affect the whole car.
“There’s a different approach, with IndyCar being a spec series, which has a lot to do with keeping costs down. In F1, if you have more money, you’ll spend it.

Indycar zovu spec serijom to sam primetio kod većine vozača.
Neki čak i Nascar zovu spec serijom jer su svima šasije iste.
Best finish: 2nd (2022)

Boss

Poruka od Boss » subota, 25. okt. 2025. u 10:48h

5:40

Alonso: "we never race two races with the same car."

za razliku od indyja koji koristi spec dalara šasije

Nego kad će Myles Rowe u IndyCar? :)
11:05

evo kažu isto ono što sam ti ja tale rekao. u kartingu su najbolje trke. najzabavnije. bez politike. ali to nije najviši rang

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 25. okt. 2025. u 15:31h

Boss piše:
subota, 25. okt. 2025. u 10:56h
u kartingu su najbolje trke. najzabavnije. bez politike. ali to nije najviši rang
Neverovatne reci za nekoga ko me je toliko puta pitao, "pa kako nizi rang moze biti bolji i zabavniji za trkanje od viseg ranga?" hehe
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » subota, 25. okt. 2025. u 18:15h

Talladega_500 piše:
subota, 25. okt. 2025. u 15:31h
Boss piše:
subota, 25. okt. 2025. u 10:56h
u kartingu su najbolje trke. najzabavnije. bez politike. ali to nije najviši rang
Neverovatne reci za nekoga ko me je toliko puta pitao, "pa kako nizi rang moze biti bolji i zabavniji za trkanje od viseg ranga?" hehe
ja mislim da ti mene nikada nisi razumeo :)
btw jel ti gledaš karting? he he, o tome ti pričam :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 25. okt. 2025. u 18:19h

Ne, ne gledam karting. Jedva gledam i F1, pustim u pozadini dok radim druge stvari.

Odgovori

Povratak na „Ostalo“