Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Supercars

Talladega_500
Yankee
Poruka: 15672
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: Supercars

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 8. sep. 2025. u 21:31h

Supra za 2026. sezonu:

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Boss
Poruka: 3637
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » utorak, 9. sep. 2025. u 11:20h

Počeli i Nascar vozači da zakazuju trke u ovoj seriji. Rekao sam da će ta saradnja biti sve više povezanija jer Nascar traži novo tržište.
a ti tale pre par godina rekao da je supercars serija propala :rotfl:

a od sledeće godine imamo 3 car makera (i to ne bilo koja 3 već istih onih iz Nascara).
Best finish: 2nd (2022)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 9. sep. 2025. u 11:29h

Boss piše:
utorak, 9. sep. 2025. u 11:23h
a ti tale pre par godina rekao da je supercars serija propala :rotfl:
Sto bi Amerikanci rekli, "dead man walking".

Chevrolet je na izlaznim vratima, Toyota ce igrati sporednu ulogu kao Mercedes i Nissan kada su se takmicili i opstace par godina. Ostavlja jedino Forda kome ce na kraju dosaditi da se trka sam sa sobom.

Ziv bio pa video...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » utorak, 9. sep. 2025. u 14:58h

hahahaha

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 9. sep. 2025. u 15:10h

Ti si verovatno jedina osoba na svetu koja misli da Chevrolet ima buducnost u Supercars nakon sto su izgubili 888 i potpisali one gubitnike Team 18 (1 pobeda u zadnjih 13 godina) da im bude glavni tim ... hahahaha

Boss

Poruka od Boss » utorak, 9. sep. 2025. u 15:12h

vidi ja ne pratim detaljno ovu seriju kao ti ali znam da neće nestati. u najgorem slučaju može proći kao DTM. znači prelazak na neke jeftinije automobile.
kao i WRC od 2027

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 9. sep. 2025. u 15:22h

Ako prestanu da trkaju Mustanga i Supru i predju na Fiestu i Yarisa, pa to ce onda biti "Supercars" samo po imenu, nicemu drugom...

Boss

Poruka od Boss » utorak, 9. sep. 2025. u 16:24h

Talladega_500 piše:
utorak, 9. sep. 2025. u 15:22h
Ako prestanu da trkaju Mustanga i Supru i predju na Fiestu i Yarisa, pa to ce onda biti "Supercars" samo po imenu, nicemu drugom...
znam. ali opstaće. zato ti i kažem ne može propasti može samo promeniti oblik. pa kad nije indycar propao kad je samo honda snabdevala sve timove motorima.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 14. sep. 2025. u 15:30h

Brodie Kostecki pobedio prvi endurance ove sezone. 1-2-3 finis za Ford.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 12. okt. 2025. u 16:27h

Ford pobedio i drugi endurance ove sezone - Matt Payne pobedio Bathurst 1000. Njegova 4. pobeda ove sezone, probio se na 2. mesto u generalnom plasmanu.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 17. okt. 2025. u 17:35h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 25. okt. 2025. u 16:13h

Priblizava se kraj sezone, Chaz Mostert je nocas pobedio prvu trku i umesao se u borbu za titulu. Trenutno prvu cetvoricu u generalnom plasmanu deli tek oko 100 poena.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 26. okt. 2025. u 15:49h

Chaz Mostert pobedio i 2. trku ovog vikenda. Broc Feeney sada ima samo +94 na 4 trke pre kraja sezone.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 15. nov. 2025. u 15:26h

Chaz Mostert 3. uzastopna pobeda nocas, preuzeo 1. mesto u generalnom plasmanu.

Kod bi rekao da ce Fordov vozac voditi u generalnom plasmanu posle fantasticnog pocetka sezone Chevroleta. Broc Feeney je u jednom momentu bio nezaustavljiv kada je pobedio 9 od 11 trka.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 16. nov. 2025. u 15:06h

Broc Feeney je pobedio 2. trku vozenu ovog vikenda, njegova 13. pobeda ove sezone (u 31 trku).

Sve je spremno za finalni vikend za 2 sedmice. Za titulu ce se boriti Broc Feeney, Chaz Mostert, Will Brown i Kai Allen. Ko skupi najvise poena kroz 3 trke zadnjeg vikenda (28-30 novembar) od njih cetvorice ce biti sampion.

Posebno je impresivan plasman u finale Kai Allena - 20-godisnji rookie i to jos u timu koji je nastao tek pre par godina u Supercars (Grove Racing).

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 18. nov. 2025. u 20:02h

Austin Cindric spreman da Supercars debi narednog vikenda.

Slika

Boss

Poruka od Boss » sreda, 19. nov. 2025. u 12:01h

kako je cindriću voziti sa desne strane? :wtf:

Boss

Poruka od Boss » četvrtak, 27. nov. 2025. u 13:27h

Slika

i ovde treba promena bodovnog sistema

13 i 4 a razlika 20 bodova hahahaha hahahaha hahahaha
Slika

znači čak i Kai Alen ladno može biti šampion. Sa 0 pobeda do sada hahahaha

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 28. nov. 2025. u 00:09h

Toyota Supra danas na Adelaide.

Bice zanimljivo videti kako ce se Chaz Mostert snaci u Toyoti sledece sezone.

Slika

Boss

Poruka od Boss » petak, 28. nov. 2025. u 12:33h

Došao i Kultard da provoza red bull f1 auto redbullw
u opisu videa: The Repco Supercars Championship (formally Australian Touring Car Championship) is the premier motorsport category in Australasia and one of Australia’s biggest sports. Globally, it is recognised as the best touring car category in the world and a leader in motorsport entertainment.

Sad kad se DTM stopio u još jedan u nizu GT3 takmičenja, Supercars je No. 1. To se vidi i po sponzorima.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 28. nov. 2025. u 15:13h

Vozena prva od tri trke finalnog vikenda.

Pobedio Brodie Kostecki, koji nije finalista.

Od finalista Mostert zavrsio kao 2., Feeney 4., Allen 5., Brown 9. NASCAR vozac Austin Cindric zavrsio kao 23.

Feeney ima 13 bodova prednosti nad Mostertom.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 29. nov. 2025. u 00:17h

Supercars sam poceo da pratim 2015. godine i Chaz Mostert mi je brzo postao omiljeni vozac. Te godine je bio u borbi za titulu tokom prve 2/3 sezone - sve dok nije bio u teskom sudaru i slomio nogu, zbog cega je morao da propusti ostatak sezone.

I od tada cekam da osvoji titulu. Ove sezone ima ogromnu sansu, Feeney jeste na +13 na 2 trke pre kraja, ali ga je Mostert uglavnom nadmasivao tokom zadnjih par meseci. Zavrsio je kao 3. u generalnom plasmanu tokom 3 od zadnje 4 sezone, vreme je za titulu.

Slika

Boss

Poruka od Boss » subota, 29. nov. 2025. u 10:28h

1:54

"Nema timskih odredbi" hahahaha

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 29. nov. 2025. u 15:44h

Impresivna voznja Mosterta, od 12. do 2. mesta, ali mu nije preterano mnogo pomoglo posto je Feeney pobedio. Steta sto je imao mehanicki kvar u kvalifikacijama, to ga je stavilo u losu poziciju pre nego sto je trka uopste pocela.

Feeney na +23 pred zadnju trku u sezoni veceras. Brown i Allen su prakticno otpisani. S obzirom da su poeni 125-115-106-97-90-itd, Feeneyu 2. mesto i matematicki osigurava titulu cak i ako Mostert pobedi. Ako Mostert ne pobedi, onda moze da zavrsi i do 2 pozicije iza njega.

Slika

Boss

Poruka od Boss » nedelja, 30. nov. 2025. u 09:53h

He he desilo se upravo ono zbog čega je ovo bila poslednja godina u Nascaru sa ovim sistemom i ono što je Nascar najavio u podkastu kod Juniora. Pobediš 10 trka i neko te izbaci u zadnjoj trci i ti nisi šampion, da li je to fer?

Finija je u prvom krugu okrenuo timski kolega od Mosterta posle čega je pao na zadnje mesto i nikada se nije vratio. I tako je Mostert postao šampion sa troduplo manje pobeda od Finija (4:14).
Evo ređaju se i negativni komentari na njihovom yt kanalu

Bad day for the sport! Wood takes out Feeney so his teamate can win and then it cuts to Ryan walkinshaw celebrating. Beyond dirty driving, absolute disgrace from the sport

Whoever doesn't see the obvious team play from Ford might be watching with their eyes closed.

Well we know exactly the tactics that will be used next year; use your #2 driver to take out your competition

I'm not a Freny fan (in fact I was cheering for Chaz) I though Brock should have left room for Ryan on lap 1 but just as in Nascar the deserved driver missed out because of a contrived finals fiasco, why not just have a figure 8 speedway track to decide the winner.

RIP Supercars. This is the final nail in the coffin of this once great series. What a slap in the face to generations of Motorsport fans. Brockie is rolling

I feel so sorry for Feeney, with 14 wins and 19 record-breaking poles a season all gone to waste in one weekend. Congrats to Chaz for the title but damn, gotta feel for the kid after a dominant season.

Absolute no respect for the Walkinshaw team with that move Ryan Wood did… but he’ll only be following his boss’s orders.
Shame on you Walkinshaw racing!!

Feeney is the Connor Zilisch of Supercars. Both robbed by ridiculous formats.

Get rid of this stupid play off no one wants it

Least deserved championship in the history of supercars

I would also say the commentator wasn't thrilled to announce Mostert as the champion, I wonder why...

Regardless of how you feel, the playoff format is the stupidest thing Supercars has ever done. Literally zero reason to take a season-long championship and make it about one weekend. Silly, and they deserve all the hate.

Dumbing down and americanising the world

supercars is a joke, this play off system sucks. and this is case and point why... ruining a awesome sport by following in nascars footsteps, it dont work in nascar, it dont work here.

So, the guy in 2nd in the championship has his teammate take the best driver all year out on the first lap of the deciding race of the season. Nothing suspect here.... hahahaha

thats the third time in as many races, ryan has interferred to gift his teamie....its not racing. finals sux get rid of the hate fest, its classic fake US nonsense...nothing is real in the US - we are better racers than this...

Supercars needs finals to keep viewers so need to play to finals system...

Odgovori

Povratak na „Ostalo“