Ford Mondeo MK3-Signalna lapica pojasa
Moderator: Dragomir
-
Kan86
- Poruka: 15
- Član foruma od: četvrtak, 18. jan. 2018. u 17:05h
Ford Mondeo MK3-Signalna lapica pojasa
Imam problem sa mondeom MK3 2002 god.Nisam ni znao da imam signalnu lampicu za pojas.Upalila se slucajno kada sam izlazio iz komsiske graze.Ulaz u grazi je pod ostrijim nagibom.Kada sam izlazio iz graze na uzbrdici upalila se llampica i cuo se biper.To je bio prvi i poslednji put da se signal cuo i video.U tabli postoji LED dioda.Ispod sedista su dzekovi uredo stegnuti.Voleo bih da to sredim da radi.Ako neko moze da mi pomogne to bi bilo cool.Unapred hvala. 
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Re: Ford Mondeo MK3-Signalna lapica pojasa
"Trajno iskljucivanje i uključivanje pistalice za pojaseve:
1. Svetla ugasena, sva vrata zatvorena, menjac u leru, povucena rucna, pojasevi otkopcani.
Kontakt i cekas da se ugasi lampica upozorenja za pojas (zavisno od softvera do 2 minuta).
u sledecih 60 sekundi
Zakopcati i otkopcati pojas 3 puta (na kraju je pojas otkopcan)
Upaliti svetla, ugasiti ih
Zakopcati i otkopcati pojas 3 puta (na kraju je otkopcan), lampica za pojas treba da zasvetli na 3 sekunde
U sledecih 7 sekundi od trenutka kada se lampica ugasila polako zakopcati i ponovo otkopcati pojas (nisam bas siguran sta znaci polako, al tako pise)
Ovo ce trajno ugasiti "pistalicu", lampica ne moze da se iskljuci, ali ce svetleti samo 3 sekunde nakon kontakta"
Isti postupak važi i za ponovno uključivanje. Pokušaj. Ako je neko nekada isključio na ovaj način,trebalo bi da se aktivira.
1. Svetla ugasena, sva vrata zatvorena, menjac u leru, povucena rucna, pojasevi otkopcani.
Kontakt i cekas da se ugasi lampica upozorenja za pojas (zavisno od softvera do 2 minuta).
u sledecih 60 sekundi
Zakopcati i otkopcati pojas 3 puta (na kraju je otkopcan), lampica za pojas treba da zasvetli na 3 sekunde
U sledecih 7 sekundi od trenutka kada se lampica ugasila polako zakopcati i ponovo otkopcati pojas (nisam bas siguran sta znaci polako, al tako pise)
Ovo ce trajno ugasiti "pistalicu", lampica ne moze da se iskljuci, ali ce svetleti samo 3 sekunde nakon kontakta"
Isti postupak važi i za ponovno uključivanje. Pokušaj. Ako je neko nekada isključio na ovaj način,trebalo bi da se aktivira.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
-
Kan86
- Poruka: 15
- Član foruma od: četvrtak, 18. jan. 2018. u 17:05h
Probao sam to.I nista ne svetli ni kada dam kontakt a ni kada drzim dugme na tabli za restartovanje kilometraze i dam kontakt.To su one sktivene opcije na kontrolnoj tabli.U svakom slucaju hvala na tom savetu.Upalila se na nekih 10sec i to je sve sto je radila. 
- Mance87
- Poruka: 158
- Član foruma od: utorak, 26. dec. 2017. u 22:52h
Ovo kao neka bajalicaPančevac piše: ↑četvrtak, 18. jan. 2018. u 20:50h"Trajno iskljucivanje i uključivanje pistalice za pojaseve:
u sledecih 60 sekundi
SAMO LAGANO I PUN GAS 
-
Spaky
- Poruka: 25
- Član foruma od: sreda, 20. dec. 2023. u 16:28h
Pozdrav ljudi...
Danas upalim auto,lampica od od pojasa na tabli mi zatreperi par puta i nestane a nisam ni vezao pojas.Probam ponovo opet isto,cak se na kraju kad dam kontak vise nije ni pojavljivala na instrument tabli.Probao sam da raskacim akumulator i ponovo prikacim ali mi se lampica od pojasa vise ne pojavlju na tabli. Da li je neko imao slican problem?
Danas upalim auto,lampica od od pojasa na tabli mi zatreperi par puta i nestane a nisam ni vezao pojas.Probam ponovo opet isto,cak se na kraju kad dam kontak vise nije ni pojavljivala na instrument tabli.Probao sam da raskacim akumulator i ponovo prikacim ali mi se lampica od pojasa vise ne pojavlju na tabli. Da li je neko imao slican problem?
- mbole
- Poruka: 15200
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Zasto je to problem?
Ako ces da se vezes., vezi se, ako neces.. bar te ne gnjavi
Salu na stranu...
Imas kratak spoj negde u instalaciji koja javlja da je pojas zakopcan, il je jednostavno zaglavio taster u kopci pojasa
Ah da..
O kom autu pricamo?
Ako ces da se vezes., vezi se, ako neces.. bar te ne gnjavi
Salu na stranu...
Imas kratak spoj negde u instalaciji koja javlja da je pojas zakopcan, il je jednostavno zaglavio taster u kopci pojasa
Ah da..
O kom autu pricamo?
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
-
Spaky
U pitanju je Mondeo MK3. Probao sam da raskacim konektore ispod sedista pa ponovo da prikacim medjutim nista se ne desava, sad nemam uopste na instrument tabli tu lampicu,ne sija.
- mbole
Moguce da je jednostavno crkla lampica.
Drugo.. to sto si raskacio i zakacio konektor, ne znaci nista.
Ne mora konektor da 'samo malo gubi kontakt', a uopste ne mora da bude problem u njemu.
Imas celo kolo.. prekidac u kppci pojasa, zice od njega ddo konektora, sam konektor, zice od konektora do gem-a..
Bilo gde na tom putu moze da bude problem.
I naravno.. sama lampica,
Drugo.. to sto si raskacio i zakacio konektor, ne znaci nista.
Ne mora konektor da 'samo malo gubi kontakt', a uopste ne mora da bude problem u njemu.
Imas celo kolo.. prekidac u kppci pojasa, zice od njega ddo konektora, sam konektor, zice od konektora do gem-a..
Bilo gde na tom putu moze da bude problem.
I naravno.. sama lampica,
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
-
Spaky
Skinuo sam sat, sijalica je ok...Nema veze...mislim,to nista ne steti, cak vidim da mnogi pitaju kako se gasi to pistanje
Ja volim kad sve to radi kako treba. Ali mislim da je jebada sada otvarati tu kopcu pojasa i traziti da li je u njoj problem... 
- mbole
Ne mora da se otvara kopca.
Izmeri se na konektoru (strana ka kopci pojasa) da li je prekidac stalno iskljucen.
Ako jeste.. problem je u kopci, ako nije.. onda je negde drugo.
Usput.. pogresno sam pretpostavio.. prekidac u kopci je zatvoren kada je pojas otkopcan, a otvori se kada se pojas zakopca.
Tako da je lako moguce da ti je neka zicica u prekidu ili sam prekidac odradio svoje (a ne kako sam prvo napisao u kratkom spoju).
Prevedeno... ako meris otpor kopce i dobijas preko 10000 oma kada pojas nije zakopcan.. problem je u prekidacu.
Naravno.. ovo je najprostija varijanta, problem moze da bude na x mesta, posto ceo taj sistem gleda vise stvari, od toga da li je pokrenut motor, do toga da li se vozilo krece...
Izmeri se na konektoru (strana ka kopci pojasa) da li je prekidac stalno iskljucen.
Ako jeste.. problem je u kopci, ako nije.. onda je negde drugo.
Usput.. pogresno sam pretpostavio.. prekidac u kopci je zatvoren kada je pojas otkopcan, a otvori se kada se pojas zakopca.
Tako da je lako moguce da ti je neka zicica u prekidu ili sam prekidac odradio svoje (a ne kako sam prvo napisao u kratkom spoju).
Prevedeno... ako meris otpor kopce i dobijas preko 10000 oma kada pojas nije zakopcan.. problem je u prekidacu.
Naravno.. ovo je najprostija varijanta, problem moze da bude na x mesta, posto ceo taj sistem gleda vise stvari, od toga da li je pokrenut motor, do toga da li se vozilo krece...
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- Neša
- VIP
- Poruka: 5122
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Пробај ово, имаш у све за 1 евро или код кинеза пар оних копчи, убодеш напред код возача и сувозача да стално стоје укопчане...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v