Pozadinsko zeleno svetlo na instrument tabli se gasi - Fiesta mk5
Moderator: Dragomir
- radosavb
- Poruka: 15
- Član foruma od: ponedeljak, 31. maj 2021. u 08:31h
Pozadinsko zeleno svetlo na instrument tabli se gasi - Fiesta mk5
Pozdrav svima,
Već duže vreme se dešava da zeleno, pozadinsko svetlo i zelena lampica svetla na instrument tabli prestanu da rade. Ugase se u toku vožnje ili od početka ne rade. Dešava se da se prorade na 5, 10 minuta pa se ponovo ugase.
Bio sam kod autoelektričara ali mi nije mnogo pomogao. Rekao je da je možda kontakt u instrument tabli i da je pogleda neki elektroničar.
Posle sam počeo malo da je testiram i shvatio da verovatno nije do kontakta nego neki bug. Kada otvorim auto ono radi. Kada upalim svetlo bez davanja kontakta isto radi. Kada dam kontakt pa upalim svetlo ponekad radi, a ponekad ne. Kada upalim auto pa svetlo, često ne radi.
Tako sam eksperimentisao i slucajno izazvao bug da mi je svetlo ostalo upaljeno a prekidač svetla na nuli i zacuo se neki kratak zvuk. Zato sam i pomislio da je u pitanju neki bug.
Da li neko ima slično iskustvo i predlog gde da idem?
Hvala,
Pozdrav
Već duže vreme se dešava da zeleno, pozadinsko svetlo i zelena lampica svetla na instrument tabli prestanu da rade. Ugase se u toku vožnje ili od početka ne rade. Dešava se da se prorade na 5, 10 minuta pa se ponovo ugase.
Bio sam kod autoelektričara ali mi nije mnogo pomogao. Rekao je da je možda kontakt u instrument tabli i da je pogleda neki elektroničar.
Posle sam počeo malo da je testiram i shvatio da verovatno nije do kontakta nego neki bug. Kada otvorim auto ono radi. Kada upalim svetlo bez davanja kontakta isto radi. Kada dam kontakt pa upalim svetlo ponekad radi, a ponekad ne. Kada upalim auto pa svetlo, često ne radi.
Tako sam eksperimentisao i slucajno izazvao bug da mi je svetlo ostalo upaljeno a prekidač svetla na nuli i zacuo se neki kratak zvuk. Zato sam i pomislio da je u pitanju neki bug.
Hvala,
Pozdrav
- Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21780
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Pozadinsko zeleno svetlo na instrument tabli se gasi - Fiesta mk5
Prekidač za svetlo ili tabla pravi problem

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- mbole
- Poruka: 15200
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ajde se batalite 'bugova' 
99.999% problema sa strujom su zice, konektori i prekidaci.
A ta tvoja fiesta je isuvise matora da bi uopste moglo da bude bug-a u njoj.
Ne.. ne upracljaju bas svime na autu, pogotovu matorom, racunari koji baguju.
99.999% problema sa strujom su zice, konektori i prekidaci.
A ta tvoja fiesta je isuvise matora da bi uopste moglo da bude bug-a u njoj.
Ne.. ne upracljaju bas svime na autu, pogotovu matorom, racunari koji baguju.
Fućko 
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
Djak pesak
Mondeo, Mk2, naftarica
Orion, Mk2, naftarica
- radosavb
- Poruka: 15
- Član foruma od: ponedeljak, 31. maj 2021. u 08:31h
Nisam ni mislio da računar upravlja svetlom i sl. Ali se stvarno desilo da farovi ostanu uključeni a prekidač svetla na položaju nula, to je neka greška. Ne mogu sad da se setim kojim redosledom sam šta palio (kontakt, svetla i motor) ali se začuo kratak zvuk kada se to desilo.
Što se tiče samog problema, kada otvorim vrata auta tabla uvek svetli zeleno. Prestaje da svetli kada upalim auto ili u toku vožnje.
Da li neko ima ideju kod koga da idem? Već sam rekao da mi autoelektričar i nije mnogo pomogao. Rekao mi je da kada se svetlo na tabli isključi u toku vožnje lagano čuknem odozgo pa ako se vrati onda je verovatno problem do nekog lema na instrument tabli za šta je onda potreban elektroničar. Lupkao sam kad se to desilo ali se svetlo ne vraća.
Verovatno i nema neke veze sa ovim ali se često dešava da se izgubi kontakt zatvorenosti za suvozačeva vrata, pa moram po nekoliko puta da ih zatvaram kako bi zaključao auto ili se u toku same vožnje upali lampica da su otvorena.
Što se tiče samog problema, kada otvorim vrata auta tabla uvek svetli zeleno. Prestaje da svetli kada upalim auto ili u toku vožnje.
Da li neko ima ideju kod koga da idem? Već sam rekao da mi autoelektričar i nije mnogo pomogao. Rekao mi je da kada se svetlo na tabli isključi u toku vožnje lagano čuknem odozgo pa ako se vrati onda je verovatno problem do nekog lema na instrument tabli za šta je onda potreban elektroničar. Lupkao sam kad se to desilo ali se svetlo ne vraća.
Verovatno i nema neke veze sa ovim ali se često dešava da se izgubi kontakt zatvorenosti za suvozačeva vrata, pa moram po nekoliko puta da ih zatvaram kako bi zaključao auto ili se u toku same vožnje upali lampica da su otvorena.
- Markedjani
- Predsednik kluba

Taj problem sa vratima ti je odvojen problem.
Tačnije mikroprekidač u bravi ili instalacija u bužiru koji spaja A stub i vrata.
Probaj u RSD Ford, umeju oni da reše i te električne probleme.
Tačnije mikroprekidač u bravi ili instalacija u bužiru koji spaja A stub i vrata.
Probaj u RSD Ford, umeju oni da reše i te električne probleme.

- Stefan148
-

- Poruka: 2535
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
Može da se desi da je loša "zemlja", odnosno dva korodirala šrafa - jedan na krilu iza fara, drugi ispod postolja za akumulator. To zna da reši problem sa gašenjem svetla na tabli.radosavb piše: ↑utorak, 2. dec. 2025. u 21:43hPozdrav svima,
Hvala,
Pozdrav
Meni se isto povremeno dešava, ugasi samo osvetljenje obraljke i kilometar sata, a sve ostale lampice i svetla rade kako valja, ali nikako da se pozabavim čišćenjem "zemlje".

- Markedjani
- Predsednik kluba

He he, zemlja
Uzemljenje srbine
Uzemljenje srbine

- Stefan148