Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

2027. sezona

Boss
Poruka: 3941
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Re: 2027. sezona

Poruka od Boss » utorak, 6. jan. 2026. u 11:39h

Kyle Busch to Hendrick Motorsports in 2027 a REAL POSSIBILITY :eek:

Spominje da bi mogao i Hocevar u Hendrik. Lično bih više voleo videti Hocevara
The two things that ultimately matter in racing are the stopwatch and the checkered flag. Everything else is opinion.

Talladega_500
Yankee
Poruka: 16453
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » petak, 9. jan. 2026. u 22:57h

Talladega_500 piše:
nedelja, 9. nov. 2025. u 15:23h
Ali ovo su vozaci koji bi trebali biti slobodni vozaci na kraju 2026. sezone:
Cole Custer
Kyle Larson
Alex Bowman
Ricky Stenhouse Jr.
A. J. Allmendinger
Austin Dillon
Kyle Busch
Daniel Suarez
Ross Chastain
Chris Buescher
Ryan Preece
Austin Cindric
Joey Logano
Ryan Blaney
Christopher Bell
Moje neko misljenje ko ce gde.

Larson, Logano, Blaney i Bell ostaju u istim timovima.

Nasuprot ocekivanju da ce #48 dobiti novog vozaca, mislim da Bowman ostaje tamo, ako zbog nicega drugog onda zbog Ally. Mislim da Bowman ostaje barem jos nekoliko godina dok ne vidimo kako ce se Caruth i Day pokazati u O'Reilly.

A. Dillon, Chastain, Buescher, Preece, Stenhouse i Allmendinger takodje ostaju u istim timovima.

Mislim da ce Busch napustiti Childressa i da ce ga zameniti Jesse Love.

Mislim da ce Busch najverovatnije u Spire umesto Suareza.

Suareza vidim u Kauligu umesto T. Dillona ili nekom slicnom timu.

Nisam siguran sta ce biti sa Cindricem. Znam da Penske umire od zelje da ga zameni, ali ne vidim ko bi ga mogao zameniti - Ford nema nekog talenta u O'Reilly i Truck koji bi bio spreman preuzeti tako veliki teret na sebe, jedino ako uspeju da "ukradu" Lovea od Childressa kako se prica. Ne bi me iznenadilo da Cindric ostaje jos par godina u Penske. Ne vidim Penske kao tim koji ce juriti velika imena, vecina njihovih uspesnih vozaca u zadnje vreme (Keselowski, Logano, Blaney) su dolazili kao klinci umesto da jure nekog vec proslavljenog vozaca.

EDIT: Evo sad citam da Kyle Busch vise nece imati blisku saradnju sa Spire kao prethodnih godina, tako da vise nisam ubedjen da ce u Spire u 2027. sezoni.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Dying is easy - it's living that scares me to death.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 10. jan. 2026. u 03:33h

Ako Hendrick bude menjao Bowmana, mislim da je Noah Gragson vozac koji zasluzuje sansu.

Gragson je imao odlicnu Truck i O'Reilly karijeru, ali mislim da nikada nije dobio pravu sansu u Cup. Prvo za katastrofalni Legacy Club, onda za Stewart-Haas (koji je tada bio u poslednjoj godini postojanja i nije se znalo ko pije ko placa) i prosle sezone za Front Row (koji je prolazio kroz tuzbu protiv NASCAR-a).

Njegova O'Reilly karijera je tekla paralelno kao nekih drugih Hendrickovih vozaca (Byron, Elliott), ali je onda upao u lose timove u Cup.

Mislim kada bi Gragson dobio sansu u jacem timu da bi bio visoko plasiran vozac. Gragson se bas uklapa u ono sta Rick Hendrick voli - mlad vozac, izuzetno popularan, sa visokim potencijalom. Mislim kada bi dobio posao u #48 da bi bio jednako dobar kao Byron i Elliott.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Boss

Poruka od Boss » subota, 10. jan. 2026. u 09:02h

Talladega_500 piše:
petak, 9. jan. 2026. u 22:57h
Talladega_500 piše:
nedelja, 9. nov. 2025. u 15:23h
Ali ovo su vozaci koji bi trebali biti slobodni vozaci na kraju 2026. sezone:
Cole Custer
Kyle Larson
Alex Bowman
Ricky Stenhouse Jr.
A. J. Allmendinger
Austin Dillon
Kyle Busch
Daniel Suarez
Ross Chastain
Chris Buescher
Ryan Preece
Austin Cindric
Joey Logano
Ryan Blaney
Christopher Bell
Moje neko misljenje ko ce gde.

Larson, Logano, Blaney i Bell ostaju u istim timovima.

Nasuprot ocekivanju da ce #48 dobiti novog vozaca, mislim da Bowman ostaje tamo, ako zbog nicega drugog onda zbog Ally. Mislim da Bowman ostaje barem jos nekoliko godina dok ne vidimo kako ce se Caruth i Day pokazati u O'Reilly.

A. Dillon, Chastain, Buescher, Preece, Stenhouse i Allmendinger takodje ostaju u istim timovima.

Mislim da ce Busch napustiti Childressa i da ce ga zameniti Jesse Love.

Mislim da ce Busch najverovatnije u Spire umesto Suareza.

Suareza vidim u Kauligu umesto T. Dillona ili nekom slicnom timu.

Nisam siguran sta ce biti sa Cindricem. Znam da Penske umire od zelje da ga zameni, ali ne vidim ko bi ga mogao zameniti - Ford nema nekog talenta u O'Reilly i Truck koji bi bio spreman preuzeti tako veliki teret na sebe, jedino ako uspeju da "ukradu" Lovea od Childressa kako se prica. Ne bi me iznenadilo da Cindric ostaje jos par godina u Penske. Ne vidim Penske kao tim koji ce juriti velika imena, vecina njihovih uspesnih vozaca u zadnje vreme (Keselowski, Logano, Blaney) su dolazili kao klinci umesto da jure nekog vec proslavljenog vozaca.

EDIT: Evo sad citam da Kyle Busch vise nece imati blisku saradnju sa Spire kao prethodnih godina, tako da vise nisam ubedjen da ce u Spire u 2027. sezoni.
šta bi Buš radio u Spire koji je gori od RCR-a. za Buša bi jedino imalo smisla da ode u Hendrik ili Penske a ovo prelaženje "sa magarca na magarca" nema nikakvog smisla.
ili u RFK da ode umesto Keselovskog koji bolje da se povuče i upravlja timom iz menadžerske fotelje nego sa vozačevog sedišta
As per the rumors suggested by John Ourand, entities like Liberty, which owns Formula 1, TKO, which owns UFC and WWE, are showing interest in NASCAR.

ideeemo :jeeej:

bolje da kupi Liberty nego TKO koji bi napravio od sporta još veću papazjaniju. mada i Liberty je od F1 napravila previše fake.
The two things that ultimately matter in racing are the stopwatch and the checkered flag. Everything else is opinion.

Boss

Poruka od Boss » subota, 10. jan. 2026. u 15:27h

https://www.youtube.com/shorts/rH7d3FGk7Bg

evo Dana White već ušao u Nascar tako što pokreće rijaliti tv show a pobednik dobija sedište u truck seriji hahahaha

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 10. jan. 2026. u 16:00h

Kada spominjem Bowmana, nikada mi nije bilo jasno zasto ga je Hendrick uopste potpisao.

Bowman nije dosao u Hendrick kao neki veliki talenat, niti je imao obecavajucu karijeru u drugim timovima ili manjim serijama. Dosao je najvise zbog preporuke Dale Earnhardta Jr koji je ocigledno nesto video u njemu.

Pre dolaska u Hendrick, Bowman je proveo jednu godinu u O'Reilly za RAB (11. u generalnom plasmanu) i onda dve godine u Cup za BK i Tommy Baldwin (35. i 33. u generalnom plasmanu). Sve su to naravno bili nizerazredni timovi i ne verujem da bi neko drugi imao bolje rezultate, ali opet - ne vidim sta su Rick Hendrick i Dale Earnhardt Jr toliko videli u njemu.

Imao je i solidan pocetak u Cup, sta-vise, imao je bolji pocetak od Byrona i nije bio daleko od Elliotta. Ali dok su Byron i Elliott napredovali, Bowman je nekako ostao na istom mestu. Osim 2021. sezone kada je pobedio 4 trke, zaista je jako malo pokazao u Cup.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 11. jan. 2026. u 16:17h

Nasuprot reputaciji da je cesto u sudarima (zaista jeste), Ricky Stenhouse Jr je prethodnih godina bio relativno uspesan sa Hyakom kada se pogleda koliko je to nizerazredni tim. Sta-vise, prosle sezone posle prvih 15-20 trka se borio za playoff poziciju.

Za njega je bio zainteresovan Spire i hteli su da ga potpisu. Stenhouse je na kraju produzio ugovor sa Hyakom dok je Spire izabrao Suareza.

Imam osecaj da ce interesovanje za Stenhouseom na kraju ove sezone biti solidno. Nece ga naravno juriti top timovi, ali oni srednji timovi sigurno hoce. Ne bi me iznenadilo da ga Spire opet bude trazio ako se Suarez ne pokaze dobrim.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 14. jan. 2026. u 23:34h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 19. jan. 2026. u 14:55h

Nove vesti o Kentucky Speedway nisu pozitivne.

Iako je staza izgradjena ne bas tako davno (2000. godine), definitivno pokazuje godine i vlasnici nisu sigurni sta buducnost donosi. Spominje se da bi mogla biti srusena i na tom mestu napravljeni stanovi ili poslovni centri ili slicno.

Poslednja Cup trka na Kentucky Speedway je bila 2020. godine.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 26. jan. 2026. u 16:23h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 26. jan. 2026. u 19:38h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 27. jan. 2026. u 14:47h

Ispostavilo se da je i Tyler Reddick slobodan vozac na kraju 2026. sezone.

Nece me iznenaditi ako ga Hendrick i Penske budu jurili da preuzme #48 odnosno #2.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 27. jan. 2026. u 19:15h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 26. jan. 2026. u 16:23h
Slika
Ispostavilo se da NASCAR nema u planu da uopste ima road courses u playoffu sledece godine.

Iako nikako ne volim Charlotte Roval (za mene najgora staza na kalendaru), velika je greska ako kompletno ukinu road courses u playoffu. Treba biti minimalno jedan, po mogucnosti i dva. Road courses su sada deo NASCAR i ako neko hoce da bude sampion - onda mora da bude dobar na svim stazama, tako da bi playoff tj. chase trebao da ima kombinaciju short, intermediate, superspeedways i road courses.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 28. jan. 2026. u 04:41h

Danas sam citao nesto zanimljivo u vezi 23XI i konkretno Bubbe...

Naime, svima je cudno da je 23XI zadrzao izuzetno loseg Riley Herbsta u #35 timu umesto da je to mesto dao veoma talentovanom i aktuelnom Truck sampionu Corey Heimu. A razlog je navodno - Bubba.

Navodno, Bubbin ugovor istice na kraju 2027. sezone i (opet navodno) zeli ga Hendrick. Razlog je navodno taj sto Bubba nije zadovoljan sa desavanjima u 23XI, ma sta god to znacilo. 23XI zbog toga (navodno) cuva Heima da preuzme #23 kada Bubba ode.

Iskreno ne verujem u autenticnost ove price iz vise razloga. Bubba nikada nije dao ni najmanji nagovestaj da je nezadovoljan u 23XI, posebno zato sto je od prvog dana imao podrsku Hamlina, Jordana i Polka. Ostao je u timu cak i kada su prolazili kroz sudjenje, dok nisu imali charter i dok nisu ni znali da li sutra postoji. Drugo, ne verujem da ce Heim cekati jos 2 godine da dobije stalan posao u Cup - prolaze mu najbolje godine zivota u nizim serijama.

Istovremeno, Bubba je bas vozac kakvog Rick Hendrick zeli - relativno uspesan, ali posebno popularan, Rick bi ga sigurno doveo da prodaje suvenire.

Slika

Boss

Poruka od Boss » sreda, 28. jan. 2026. u 09:49h

Are V8s on the way out in NASCAR? If it's serious about adding new manufacturers, the answer's probably yes
https://racer.com/2026/01/27/are-v8s-on ... obably-yes

Nascar želi da promeni motore (ili uvede BoP) kako bi privukao Hondu

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » četvrtak, 29. jan. 2026. u 02:10h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 30. jan. 2026. u 20:57h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » subota, 31. jan. 2026. u 03:17h

Povratkom Tim Cindrica u Penske odjednom je postalo realno da bi Austin Cindric i sledece godine mogao biti u timu.

Tim vise nema mocnu poziciju kao nekada, ali i dalje ima veliki uticaj. Austin naravno mora da se pokaze ove sezone, taj #2 je ipak uvek bio glavni Penske auto tako da Austinovi rezultati tokom zadnjih par godina nisu ni blizu ocekivanja. Taj auto su ipak vozili Rusty Wallace, Kurt Busch i Brad Keselowski, tako da ako Austin hoce da zadrzi posao - mora bolje.

Istovremeno, zaista ne vidim ko bi ga mogao zameniti. Tyler Reddick je naravno daleko bolji i takodje je slobodan vozac posle 2026. sezone, ali ne verujem da ce napustiti 23XI. Jedino ako se ostvari Penske zelja i dovedu Jesse Love...

Slika

Boss

Poruka od Boss » subota, 31. jan. 2026. u 09:29h

Talladega_500 piše:
subota, 31. jan. 2026. u 03:17h
Povratkom Tim Cindrica u Penske odjednom je postalo realno da bi Austin Cindric i sledece godine mogao biti u timu.
zanimljivo kako ga je brzo Penske vratio nakon što ga je prethodno otpustio zbog muljanja da bi dokazao Hondi da je igra fer. Da li je Penske već dobio informaciju da Honda izlazi iz IndyCara?

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 3. feb. 2026. u 21:52h

Zvanicno potvrdjeno da ce se Charlotte vratiti na oval na jesen sledece godine umesto dosadasnjeg Rovala.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » petak, 6. feb. 2026. u 02:01h

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » nedelja, 8. feb. 2026. u 15:41h

Carson Hocevar se u medijima jedno vreme smatrao jednim od glavnih kandidata da preuzme #48 u 2027. sezoni. Iako nije bilo zvanicnih informacija o tome, Hocevarov talent se ne moze osporiti, mada jos uvek vozi kao muva bez glave i cesto je u incidentima zbog toga. Rick Hendrick je neko ko pre svega gleda ponasanje, a tek onda sve drugo - a Hocevar u toj kategoriji je katastrofa jer ne postoji taj vozac u garazi sa kojim se nije zamerio.

I Hocevar je ranije ove sedmice produzio ugovor sa Spire i ostace tamo "minimalno do sledece decenije".

Sto opet ostavlja pitanje - ko ce voziti #48 sledece godine? Ranije sam rekao da verujem da ce Alex Bowman ostati vozac, ova odluka Hocevara da produzi ugovor sa Spire u jos veci meri to potvrdjuje. Jedini jaci slobodni vozac za 2027. sezonu za koga koliko-toliko postoji sansa da ce napustiti tim je Tyler Reddick - a ne verujem da ce on igde iz 23XI jer nema razloga da ode. Jeste da se Hendrick ne odbija, ali verujem da je Reddick zadovoljan tamo gde jeste i da nema ni najmanji razlog da menja tim.

Tako da mislim da ce Bowman dobiti produzenje ugovora, mozda ne bas na tradicionalne 3 godine, ali na godinu-dve dok ne vidimo kako ce se Corey Day i Rajah Caruth pokazati u O'Reilly. Mislim da Rick Hendrick cuva to mesto u #48 bas za jednog od njih dvojice - posebno za Carutha koji je solidan vozac, a pri tom je nevidjeno popularan.

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 9. feb. 2026. u 22:51h

Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 10. feb. 2026. u 02:04h

Kyle Busch izjavio da se nada do Charlotte, koji se vozi 24. maja, znati da li ce sledece sezone opet voziti za Childress ili ici negde drugo.

Slika

Boss

Poruka od Boss » utorak, 10. feb. 2026. u 10:01h

Talladega_500 piše:
ponedeljak, 9. feb. 2026. u 22:51h
Slika
ukinuti staze ispod 1,5 milja. ukinuti restrictor plate. povećati bezbednost auta. smanjiti težinu auta. glupo je da je najpopularniji auto sport u americi sporiji od IMSA. pa to bi bilo kao da je u evropi f1 sporija od WEC. pa svi vozači bi onda prešli u WEC.
Talladega_500 piše:
utorak, 10. feb. 2026. u 02:04h
Kyle Busch izjavio da se nada do Charlotte, koji se vozi 24. maja, znati da li ce sledece sezone opet voziti za Childress ili ici negde drugo.
i sam je rekao koja 3 tima pobeđuju: hendrik, penske, gibs. works timovi ševija, forda i tojote.

Odgovori

Povratak na „Nascar“