Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

NASCAR Camping World Truck Series

Odgovori
Synyster
Yankee
Poruka: 16712
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Re: NASCAR Camping World Truck Series

Poruka od Synyster » sreda, 1. apr. 2026. u 22:43h

Synyster piše:
utorak, 31. mar. 2026. u 21:05h
Corey LaJoie ce preuzeti voznju #10 Rama za Kaulig koji je do sada vozio Daniel Dye.
Corey LaJoie promenio borbu za poene iz Cup u Truck. To i dalje znaci da ima 0 poena u Truck (kada se poeni menjaju, krece od nule) od pocev od ovog vikenda na Rockinghamu ce dobijati poene u Truck.

4 trke su vec vozene, a Truck serija ima samo 10 chase vozaca. Regularni deo sezone ima samo 18 trka, tako da tesko da ce LaJoie nadoknaditi toliko poena da se plasira u chase u samo 14 trka.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Dying is easy - it's living that scares me to death.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Synyster
Yankee

Poruka od Synyster » četvrtak, 2. apr. 2026. u 02:33h

Daniel Suarez ce voziti za Spire na Bristolu sledeceg vikenda.

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Synyster
Yankee

Poruka od Synyster » petak, 3. apr. 2026. u 22:12h

Carson Ferguson, koji je zavrsio na 2. mestu u Kauligovom "Race for the Seat" takmicenju (kada je Ram najavio povratak u Truck seriju) ce voziti #25 Ram za Kaulig na Bristolu i Martinsvillu.

Slika

Boss
Poruka: 4013
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » petak, 3. apr. 2026. u 22:49h

Slika

Vozi Hocevar. Ideeeemooo :bravo: :woohoo: :jeeej: lol
E ovoliko krugova bih ja uveo za Cup. Na ovoj stazi short oval 200. A ne da voze 500
Carson Hocevar wearing the ‘Hurricane’ nickname proudly

Hurricane is a fitting word to describe Hocevar, who has gained a reputation for being arguably the most aggressive racer in Cup. Sometimes, as seen at Atlanta, that aggressiveness doesn’t always get the desired outcome. Such was the case in overtime when Hocevar saw a hole between Christopher Bell and race leader Bubba Wallace, tried to fill it and ended up wrecking Bell in the process.

This week, veteran drivers such as Denny Hamlin and Ryan Blaney criticized Hocevar and offered him advice on how to clean up his mistakes on the racetrack. Other members of the NASCAR community, such as Richard Petty, have said that Hocevar reminds them of Dale Earnhardt.

Hocevar has heard the noise. But, his job is to race. That’s what he intends to keep doing — staying aggressive while doing it.

“I’m just out there racing,” Hocevar said. “I’m not out there, like, ‘Which famous race car driver am I gonna play pretend today about?’ I’m just racing, and I am gonna be super aggressive, and I’m not thinking how I can play mental mind games and get away with this or how can I do this. I’m just getting after it.”
Ovo me podseća i na Montoju. On je isto bio najagresivniji u F1 i nije voleo da se bavi mind games nego je bio bez dlake na jeziku. Lik i karakter.
The two things that ultimately matter in racing are the stopwatch and the checkered flag. Everything else is opinion.

Synyster
Yankee

Poruka od Synyster » petak, 3. apr. 2026. u 23:14h

Corey Heim je opravo oborio jos jedan rekord u Truck seriji - cak 29 trka za redom u kojima je vodio.

Prethodni rekord od 28 trka je drzao Kyle Busch.

23XI je u teskim govnima ako mu ne pronadju mesto da vozi punu Cup sezonu sledece godine, Heim je toliko prerastao Truck i O'Reilly da je to neverovatno. Ne verujem da ce se zadovoljiti da vozi jos jednu sezonu gde kombinuje delimicnu voznju u Truck, O'Reilly i Cup kao ove godine.

Pre par meseci je cak bilo prica da je trazio raskid ugovora sa 23XI, zato sto nisu imali mesta za njega za punu Cup sezonu. Na kraju se zadovoljio da vozi kombinaciju trka u sve 3 serije. Razumem odluku 23XI - Heim jeste ogroman mladi talenat (verovatno najveci uz Zilischa), ali tesko je resiti se Riley Herbsta koji donosi skupoceni Monster sponzor sa sobom.

Slika

Synyster
Yankee

Poruka od Synyster » subota, 4. apr. 2026. u 03:31h

Rockingham pokazao zasto je short-track racing najbolji, Cup treba tamo da se trka.

Heim je klasa za sebe, navijao sam za Honeycutta u finisu jer nikada ranije nije pobedio u Truck. Da je trka trajala koji krug vise - mozda bi Honeycutt i pobedio.

Vec sam u prethodnom komentaru dosta napisao na racun Heima tako da se nece ponavljati.

Zanimljivo je da je Tricon Garage danas vodio 196 od 200 krugova - Heim 178, Gray 17, Honeycutt 1, preostala 4 je vodio Enfinger.

LaJoie zabelezio najbolji plasman Rama u sezoni - 7. mesto.

Chandler Smith je posle trke pao na inspekciji, tako da je pomeren na zadnje mesto (originalno zavrsio kao 4.).

Sledece sedmice Bristol.

Slika

Boss
Poruka: 4013
Član foruma od: petak, 9. feb. 2018. u 15:06h

Poruka od Boss » subota, 4. apr. 2026. u 12:02h

Synyster piše:
subota, 4. apr. 2026. u 03:31h
Rockingham pokazao zasto je short-track racing najbolji, Cup treba tamo da se trka.
:rotfl:

po meni short ovali treba da budu samo za te kamiončiće

a staze veće od 1,5 milje za Cup aute (logično najbrži auti na najbržim stazama. najsporiji auti na najsporijim stazama. šta misliš zašto se formula E vozi na uličnim stazama?)

A Xfinity seriju sa samo 2 car makera nije vredna pomena. Evo Hocevar izabrao voziti Truck trku a ne Xfinity sve govori.
Slika

evo šta kaže publika. Las Vegas (1,5 milja) zabeležila skok dok su ovali manji od 1,5 milje pali po gledanosti. (zadnje 3 trke)
COTA road course isto pala. Kažem te road courseve treba sve izbaciti. Nascar je počeo na ovalima. Road coursevi su za open wheel formule.
Ali kontam da će zadržati barem dva zbog Gizija. Da ne kažu Australijanci kako Nascar ne pruža šansu :rotfl: a u plej ofu ni jednog road coursa hahahaha to je ono privučemo te tim road coursevima ali moraš sad naučiti ovale ako misliš biti šampion lol
The two things that ultimately matter in racing are the stopwatch and the checkered flag. Everything else is opinion.

Synyster
Yankee

Poruka od Synyster » subota, 4. apr. 2026. u 14:45h

Iako je vozio samo 3 od 5 ovogodisnjih trka, Corey Heim je i dalje 1. u generalnom plasmanu.

Njegova 2026 Truck sezona tj. kalendar nije poznat, 23XI je na pocetku sezone rekao samo da ce voziti 12 Cup trka i odredjeni broj Truck trka.

Slika

Synyster
Yankee

Poruka od Synyster » nedelja, 5. apr. 2026. u 15:36h

Bila se pojavila prica da bi Corey Heim mogao da prebaci borbu za poene iz Cup u Truck i na taj nacin se bori za titulu (posle odlicnog starta), ali zapravo to nije slucaj. Jer cak i da na poene izbori plasman u chase - opet bi morao da trazi waiver zbog propustene 2 trke, a ne bi ga dobio. Jer nije propustio te 2 trke iz nekontrolisanih razloga (povreda, suspenzija ili slicno) vec samom dobrom voljom.

Slika

Synyster
Yankee

Poruka od Synyster » ponedeljak, 6. apr. 2026. u 20:46h

Ricky Stenhouse Jr ce voziti ovog vikenda za Niece na Bristolu.

Slika

Synyster
Yankee

Poruka od Synyster » utorak, 7. apr. 2026. u 14:58h

Cak 7 Cup vozaca vozi Truck trku u petak.

Slika

Synyster
Yankee

Poruka od Synyster » utorak, 7. apr. 2026. u 18:01h

Slika

Synyster
Yankee

Poruka od Synyster » sreda, 8. apr. 2026. u 00:13h

I Chase Briscoe vozi u petak na Bristolu.

Za sada su na listi sledeci Cup vozaci:
Briscoe
Bell
Busch
Chastain
Hocevar
Stenhouse
Suarez

Slika

Odgovori

Povratak na „Nascar“