Puma 1 (aka "toy") by "backarelli"
- Djole
- Master of Tanjirača

- Poruka: 5000
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
Re: Puma 1 (aka "toy") by "backarelli"
Sve to da spakuješ košta ko jedan remont delphi ubrizgavanja 
- backarelli
- Poruka: 477
- Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h
Uuuhhhh kad se setim...
Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi- backarelli
Jutros bezveze otvaram haubu da vidim kako da rešim raščupanu onu izolaciju na haubi. Ne mogu to naći a da je u zadovoljavajućem stanju. Nosim se mišlju da odnesem tapetaru da prešije ovu moju. Baš mi bode oči u pm....
Nego, dok to gledam i čačkam po nekim kablovima napred, ladno provalim da su mi creva od ibera u katastrofalnom stanju. To je ono malo "T" crevce što ide na onaj ventil uljnih para (PCV)....uzmem to poskidam ono užas....jedno crevo neka budževina i nije imalo protok ama baš ni malo, dok druga dva crevca na račvi kao žvaka...ovo ovako nije imalo nikakvu funkciju, a moguće je vrlo lako da je i to jednim delom razlog za pojačanu potrošnju ulja...

Sam ventil nije zaglavio, ali nije baš u reprezentativnom stanju

Odem pokupujem sve to novo i montiram.
Baš ću sad da pratim potrošnju ulja da vidim hoće li biti kakve razlike
Nađoh slike i od sređivanja felni. Očuvane jesu, ali zaprljane i uapekle sačuvaj Bože....ebavao sam se više od 8 radnih sati za 4kom
...pre

...posle

Njene fabričke petnaje su u dosta lošijem stanju od ovih 16tica....njih ću da akam zimi, taman je i deblji profil gume. Jednu sam i vario, jer sam je shebo tamo na "Banetovoj Krivini"....no, za zimu će dobro da vrše posao, posle balansiranja sa zimskim gumama su sve 4 bacile nulu, to je bitno...

Nego, dok to gledam i čačkam po nekim kablovima napred, ladno provalim da su mi creva od ibera u katastrofalnom stanju. To je ono malo "T" crevce što ide na onaj ventil uljnih para (PCV)....uzmem to poskidam ono užas....jedno crevo neka budževina i nije imalo protok ama baš ni malo, dok druga dva crevca na račvi kao žvaka...ovo ovako nije imalo nikakvu funkciju, a moguće je vrlo lako da je i to jednim delom razlog za pojačanu potrošnju ulja...

Sam ventil nije zaglavio, ali nije baš u reprezentativnom stanju

Odem pokupujem sve to novo i montiram.
Baš ću sad da pratim potrošnju ulja da vidim hoće li biti kakve razlike
Nađoh slike i od sređivanja felni. Očuvane jesu, ali zaprljane i uapekle sačuvaj Bože....ebavao sam se više od 8 radnih sati za 4kom
...pre

...posle

Njene fabričke petnaje su u dosta lošijem stanju od ovih 16tica....njih ću da akam zimi, taman je i deblji profil gume. Jednu sam i vario, jer sam je shebo tamo na "Banetovoj Krivini"....no, za zimu će dobro da vrše posao, posle balansiranja sa zimskim gumama su sve 4 bacile nulu, to je bitno...

Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi- backarelli
....evo i moje igračke, bar neka fotka

Stao u red jesam, ali samo za počasni krug....od potezanja ništa, da nebi delove skupljao od Zalužana do Laktaša

Stao u red jesam, ali samo za počasni krug....od potezanja ništa, da nebi delove skupljao od Zalužana do Laktaša

Sutra se ide kod mojih ludaka paraćinaca
...na car tuning show
Sa mojom stock igračkom nisam na izložbi, ali sam je danas malo picnuo pred put

...pored pranja, većinu dana mi je uzeo desni štop da ga ponovo predihtam da ne hvata kondenz od vruČe vode
to mi baš ide na kuki

Takođe upgrade player-a za muziku....bio stari HTC One S

....sada upgrade. Izbačena piksla (i tako sam nepušač a i u mojim kolima nema se pali pljuga ni pod razno) a ubačen stari a očuvani fon HTC 10. Taj model ima jezivo dobar sound hardver i izlaz za sluške koji mi treba. Znači, sa kvalitetom izlaznog signala na 3.5mm (izlaz za sluške) sa i-Pod briše patos (uz Powramp app naravno).
Ima i odličnu "Car" app koja obuhvata sve u pregledu na početnom ekranu i top je korisna.

....moram da kupim drugi volan i zamenim ovaj raščerupani
Obzirom da sam ugradio elektronikicu za dnevna svetla
(dnevna svtla su na dugim svetlima)

, morao sam da zadržim obične halogenke, jer dimer ne verujem da će hteti da funkcioniše na led sijalici plus me mnogo manje udara po džepu za zamenu (jer se više auto vozi danju, pa su non stop upaljena, te crkavaju vremenom). I sad mi je nekako ružno, jer mi je pozicija i kratko svetlo led (i to vrh dobro radi-fabrički projektori u dosta dobrom stanju) a dugo žuti halogen. Moram da smislim nešto za taj dnevni dimer i stavim led i na duga svetla. Baš ću uslikati kako se vidi uveče. Ova bugarska elektronikica sa dimerom za stara kola koja nemaju fabričko dnevno svetlo je ubedljivo najbolje rešenje. Lako se ugrađuje i to može skoro svako ko ima bar osnovnog znanja iz auto-elektrike.
Inače, sem na farove i osvetlenje zadnje tablice, nigde više nisam hteo da turam led. U kabini ga vala baš ne podnosim i obožavam ono zeleno starinsko svetlo na belim cajgerima.
To neću da diram.
Sa mojom stock igračkom nisam na izložbi, ali sam je danas malo picnuo pred put

...pored pranja, većinu dana mi je uzeo desni štop da ga ponovo predihtam da ne hvata kondenz od vruČe vode

Takođe upgrade player-a za muziku....bio stari HTC One S

....sada upgrade. Izbačena piksla (i tako sam nepušač a i u mojim kolima nema se pali pljuga ni pod razno) a ubačen stari a očuvani fon HTC 10. Taj model ima jezivo dobar sound hardver i izlaz za sluške koji mi treba. Znači, sa kvalitetom izlaznog signala na 3.5mm (izlaz za sluške) sa i-Pod briše patos (uz Powramp app naravno).
Ima i odličnu "Car" app koja obuhvata sve u pregledu na početnom ekranu i top je korisna.

....moram da kupim drugi volan i zamenim ovaj raščerupani
Obzirom da sam ugradio elektronikicu za dnevna svetla

, morao sam da zadržim obične halogenke, jer dimer ne verujem da će hteti da funkcioniše na led sijalici plus me mnogo manje udara po džepu za zamenu (jer se više auto vozi danju, pa su non stop upaljena, te crkavaju vremenom). I sad mi je nekako ružno, jer mi je pozicija i kratko svetlo led (i to vrh dobro radi-fabrički projektori u dosta dobrom stanju) a dugo žuti halogen. Moram da smislim nešto za taj dnevni dimer i stavim led i na duga svetla. Baš ću uslikati kako se vidi uveče. Ova bugarska elektronikica sa dimerom za stara kola koja nemaju fabričko dnevno svetlo je ubedljivo najbolje rešenje. Lako se ugrađuje i to može skoro svako ko ima bar osnovnog znanja iz auto-elektrike.
Inače, sem na farove i osvetlenje zadnje tablice, nigde više nisam hteo da turam led. U kabini ga vala baš ne podnosim i obožavam ono zeleno starinsko svetlo na belim cajgerima.
Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi- Markedjani
- Predsednik kluba

- Poruka: 21946
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Stavi i za zadnje tablice warm white, ako si obratio pažnju na mojoj fiesti... kod mene su ledovače u warm white. (kao i prednje pozicije u farovima)
Lično mi je skroz kul rešenje za daylight preko dugih svetla, svakako ne upada u oči.
Ima rešenje i za farove da ti budu warm white ledovače, još u kombinaciji sa warm white pozicijama, očuvaćeš fabrički izgled auta.
https://www.aliexpress.com/item/1005004590570121.html
Lično mi je skroz kul rešenje za daylight preko dugih svetla, svakako ne upada u oči.
Ima rešenje i za farove da ti budu warm white ledovače, još u kombinaciji sa warm white pozicijama, očuvaćeš fabrički izgled auta.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Panther Black, '07 Ford Fiesta 1.6 S
Moondust Silver, '04 Ford Fiesta 1.4 TDCI
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- macaneli
- VIP
- Poruka: 10019
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Moze link od bugarskog dimera?
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- backarelli
Nema se šta tu razvodnjaati i palamuditi...sve jasno poput danaMarkedjani piše: ↑subota, 25. apr. 2026. u 20:41hStavi i za zadnje tablice warm white, ako si obratio pažnju na mojoj fiesti... kod mene su ledovače u warm white. (kao i prednje pozicije u farovima)
...poručeno. AliEx - pa nek me satru s'Pošćarinu i oni roboti... T15 4300k 4kom i 9005 4300k 4kom ....vraćamo sve na "žuto"
ThanksS M.Đani !
Za Macana ????? Iiiihhhh breeeeeeee....
https://www.bktuning.rs/artikal/modul-z ... etla---drl
Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi- macaneli
- VIP
- Poruka: 10019
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
HvalaVI 
ima se,moze se - nema se,mora se....
- backarelli
Živ bio Macane....!

Dizne su mi propale, ulje na turbo-crevu, otiš`o mi zamajac *ebem li mu kevu - TDCi