Ide super,zadovoljan sam,ali taj motor ima 71hp samo da znas ,Potrosnja je kod mene oko 8.5l po gradu,na otvorenom putu oko 6.5-7l (Auto put 120kmh-140kmh)...Samo da znas fiesta ima 850kg ,pa kad prodjem pored kamiona zaljuljam se kao....
Moj ce da ima malo vise,malo tjuning stajling,ovo ono..
Nego,uvek sam smarao caleta sto ima punu garazu gluposti koje mu nikad nece trebati... I covek mi nadje kompletan razvodnik bas onakav kakav mi treba,mozda i karb nadjemo...
Nosac motora sam napravio,ali je guma poprilicno propala. Sada (pod uslovom da imam karb) mi fali samo cev koja se kaci na izduvnu granu i ide do dole... Sve ostalo mi valjda stize u ponedeljak...
Da ne radim po ceo dan,mozda bi i zavrsio auto.. Ovako,cale ode da kupi auspuh,kupi pogresan,pa ga ceo dan prepravlja,posto ima dve cevi.. Sutra ima da ga zavrsim makar radio do 5ujutru...
Da ne otvaram novu temu.. Morao sam da zamenim karburator posto onaj ne moze da proradi kako treba.. I kupim drugi,ali drugi nema povratno crevo.. Sad me zanima dal ja ne znam koje je povratak ili nema i da li moze tako da radi? Inace imam elektricnu pumpu i da li ce ona smeti da radi bez povratka. Evo slike.
motor 1.1 na 1.3 neznam dali je to izvodljivo na fordu.svojevremeno sam tu prepravku uradio na yugo 55 1.1.razbusen blok precnik kilpa ako se nevaram 80 na 1.3 precnik klipa 84.80 . it to je radilo bez problema.to sam uradi0 drugaru jer smo nasli italijanske klipove standard za sitne pare.
@Dusan
Jesi li napokon napravio to cudo da radi?
Ja imam skoro isti motor tj nije isti malo je burgijan i ide kao sahrana tj ne ide nikako,
mrtav je lenj spor....Verovatno najgluplji motor koji sam ikada imao.
Sa svojih zdravih 70 ks ne ide nikako a karoserija od koliko ? Mozda 900 kg posto je deo nje
i strunuo
Placem ja sad za Kent-om... Stavio sam 1.4 CVH i od tada samo problemi.. Nece na benzin,nece na plin,pa hoce na benzin,nece na plin,pa na benzinu ima ler,a ne ide nikako,a ne plinu obrnuto.. Pa ne moze da se zagreje,ne greje ni na +15,sta ce tek biti zimi... Ma katastrofa,KENT RULES..!!!